Beatko dziękuje bardzo. Prawda taka, że w większości udało mi się kupić wyrośnięte sadzonki wczesną wiosną na miejscu w szkółkach i to one robią cały efekt, jeżówki w tym roku nie są jeszcze wielkie, ale w całej masie też robią robotę
U siebie pysznogłówki, floksy, jeżówki, ostróżki sadziłem po 3 i tworzą ładne plamy. Jendak wprowadzę kilka większych bo mam np jeżówke Seccret Affair z floksem Adessa Pink Star po 3sztuki na zmianę, ale przesadzę tak aby były obok siebie po 6 sztuk. Kocimiętki mam 4 sztuki, przetacznika Red Fox 7, lawendy 11, rozchodnika też 4, szałwi 5.
Zależy od wielkości rabaty i tego ile chce się różnych roślin zmieścić, ale na bylinowej czym więcej roślin tym dłużej cieszy, ale by nie powstał bałagan muszą być duże grupy... ale kręcę

mam nadzieję, ze da się to zrozumieć

Sadziłem tak co 40-50cm na oko.
Ewo lilie stoją już od dawna, ale czekałem aż zakwitną bo tak po nazwach to ja się nie orientuję, muszę się wybrać i zbadać teren

Wpadnę i może uda mi się coś doradzić
Moniko nie ukrywam, że z deszczu bardzo się cieszyłem. Miałem dwa dni wolne od podlewania, jutro powrót rozrywki, aby utrzymać dotychczasową wilgotność gleby bo jak przesuszę to już trudno wrócić do tego stanu