Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 19:05, 11 sie 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu pół godzinki tylko padało ale dzisiaj nie muszę podlewać Może dojdzie do Pszczyny

Grzesiu nie meldował, to nie, niestety
Kindzia 19:06, 11 sie 2015

Sebek napisał(a)
Szkoda trawnika Mój też w nienajlepszej kondycji... Za to masz więcej kwiatków

Trudno, nie będę codziennie jeździć i podlewać, byle tylko reszta podlana i radę dała.
Luki 19:23, 11 sie 2015

Kasiu najważniejsze, że roślinki nie usychają i cieszą oko. U mnie nawadnianie w upały się sprawdza, ale studnia nie wydala to leje z miejskiej, a 2 godziny dziennie przy moim piasku to minimum, troszkę licznik się nabił ale trudno rośliny więcej warte
boguslawa_ma... 19:29, 11 sie 2015

Kindzia napisał(a)

Mają plamistość??? Aż dziwne, że przy takiej suszy...

Okna na południe, paskudnie Duży pokój mam na południowo-zachodnią stronę, teraz mam tu 30 stopni...Łączę się w bólu. Chyba zacznę w biurze mieszkać...

Dojedziesz

Muszę przeżyć jakoś te upały ,dopiero za 2 tyg. na wczasy jak będzie lało i tem.17 stopni
Kindzia 19:40, 11 sie 2015

Luki napisał(a)
Kasiu najważniejsze, że roślinki nie usychają i cieszą oko. U mnie nawadnianie w upały się sprawdza, ale studnia nie wydala to leje z miejskiej, a 2 godziny dziennie przy moim piasku to minimum, troszkę licznik się nabił ale trudno rośliny więcej warte

Ja tylko mam nadzieję Łukasz, że o mnie nie zapomnisz...Masz łeb! Cieszę się, że wszystko u Ciebie działa jak trzeba
Wolę za wodę płacić niż za nowe rośliny, o robocie przy nich nie wspomnę!
Jak będziesz gotowy zadzwoń, umówimy się.
Pozdrówka
Kindzia 19:41, 11 sie 2015

boguslawa_madejska napisał(a)

Muszę przeżyć jakoś te upały ,dopiero za 2 tyg. na wczasy jak będzie lało i tem.17 stopni

Nie martw się na zapas, tam gdzie pojedziesz będzie porządna pogoda wczasowa. Byle u nas padać zaczęło...
Kasik 20:19, 11 sie 2015

Kasieńko- kwiatki wyglądają bardzo ładnie i trzeba się nimi cieszyć. Ja wiem, że chciałoby się by wszystko o co się tak staraliśmy było w dobrej kondycji, ale cóż "na wszystko nie wybierzesz" jak to mówi moja koleżanka.

Moje hortki dostają żółtych plamek - to wina braku wody. To jest to o czym pisałaś- cóż to znaczy obfite lanie.
Właśnie mówię do Grzesia, że trzeba trochę owoców oddać, bo ne wyrobimy. On siedzi i zajechany jest jak koń szmaciarza, mówi, że ledwo zipie, a w drugim zdaniu, że śliwki trzeba zebrać bo się zmarnują. Uduszę dziada.
Bogdzia 21:30, 11 sie 2015

Kindzia napisał(a)

I jak tu nie zazdrościć koleżankom z Pomorza...

Chyba wyobrazic sobie nie potrafia jak jest u nas.
Rench 22:57, 11 sie 2015

Moje astry wcale nie wzeszły,albo je ślimaczory pożarły.
Hortensje piękne,tak sobie mysle,że mimo upałów mają piękne głowy,moje tez
Mżę się przerzucimy na hortki ,zamiast róż....

JulkAd 13:00, 12 sie 2015

Kindzia napisał(a)

Z jeżówek jestem zadowolona, chociaż jedne ciemne różowe M mi ciachnął do samej ziemi, bo go prosiłam o przycięcie ostróżek po kwitnieniu...

Tym Twoim hortusiom pod świerkiem brakuje pewnie wody i trochę światła więcej by chciały.

Dalie...pokazywałam teraz? Nawet nie pamiętam...one bardzo cierpią, schną na potęgę, mimo podlewania. Są na południowej rabacie blisko domu...byle bulwy się nie zasuszyły, bo kwiatów ładnych to chyba już nie można się spodziewać w tym roku. Liście im wysychają, same patyki stoją.

Spróbuj cięcia róży, może faktycznie odmłodzenia potrzebuje. Ma grube, zdrewniałe pędy?

Figo podrapany, Twoją sunię pomiziaj ode mnie

Kochana ja to już w te upały na zakrętach nie wyrabiam, ale już z nudów sobie robotę wymyślam...gdyby nie ukrop okropny już w ogrodzie bym siedziała i na wymyślnie głupot czasu by nie było

Hortki podlewam, sporo, ale chyba dużo świerk im wypija....róża na pewno odmłodzenia potrzebuje, ale nowych przyrostów nie widzę ino same stare badyle na tej żółtej...obfocę wieczorem

Buziaki