Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W cieniu - zacieniona 20:40, 10 kwi 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
....przycięta lawenda

Bogusiu, mam taką samą lawendę. Napisz proszę jak ją przycięłaś. Moja ma całkiem żywe listki, boję się ją tak po prostu ogolić.
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 20:38, 10 kwi 2014

Do góry
Niektóre z moich juk ogrodowych kocham te rośliny
Kwitnące skarpy 20:36, 10 kwi 2014

Do góry
Nowe foteczki

Moje miejsce na ziemi 20:35, 10 kwi 2014

Do góry
Metamorfoza trwała kilka lat, np. miejsce przed drewutnią znacząco się zmieniało:

kwiecień 2010

marzec 2011

kwiecień 2011

kwiecień 2012

wrzesień 2013
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:35, 10 kwi 2014

Do góry
I takie sobie dziś sprawiłam lampion ogrodowy

Motyw koła musi być hahahahahaha

Mój J. przyrównał go do hełmu płetwonurka sprzed wojny
Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:35, 10 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Bociunia...Ty jesteś Kochana Dziewczynka

Mnie się hakone podobają, żeby nie było, ale między kulaskami mi się nie zmieszczą, spore dupska mają, nie wcisnę

A co byś powiedziała na molinię caerulea Dauerstrahl???

Kasia, szczerze nie jestem fanka molinii caerulea, chociaz mam, kwiatostany nie sa specjalnie urokliwe. Zdecydowanie bardziej podoba mi sie molinia arundinacea (wlasnie taka mialam co ja mi wyciepali, ale nie wiem jaka to byla odmiana), ale to dlatego, ze ja wole trawy kepowe anizeli strzeliste

Tu masz moje caerulea, jako mlode roslinki - 2011

A tu zdjecie z grudnia 2013, lewy rog w koleczku

Starorzecze na górce 20:33, 10 kwi 2014

Do góry
Sadzonki róż ładnie przezimowały i się przyjęły (no moze oprócz Tuscany - martwi mnie jej stan, baaardzo powoli się rozwija). To zdjęcia części sadzonek też z poprzedniego miesiąca, teraz oczywiście są nieco bujniejsze:

Heritage

Louise Odier

chyba Heidetraum

chyba Cinderella

chyba Mon Petit Chou a może Alexandra - Princesse de Luxembourg ?

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 20:32, 10 kwi 2014

Do góry
no to raz kozie śmierć, jutro zasieję ale nienawidzę siebie za to że dałam się namówić na nie-roundapaowanie. poniżej zdjęcie mojego uroczego perzu

dziś takim trójzębęm przegoniłam działkę i sporo tego nawywlekałam

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:32, 10 kwi 2014

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:30, 10 kwi 2014

Do góry
Dzisiaj odkryłam że moje bergenie mają kwiaty, a myślałam że ich nie doczekam
Bardzo chorowały po przesadzeniu...........

Starorzecze na górce 20:26, 10 kwi 2014

Do góry
Wspomnienia kwiatkowe super Drzewo piękne Gratki na setkę

Starorzecze na górce 20:20, 10 kwi 2014

Do góry
Mało wklejam zdjęć, bo - poza tym że niewiele się dzieje w ogródku - to dodatkowo muszę się nauczyć mieć aparat pod ręką No a potem jeszcze zgrać te zdjęcia.

A teraz takie prawie sprzed miesiąca.

Krokusy, iryski - wspomnienie

Pojedyncze cebulice z Wilna, które przetrwały ubiegłoroczne manewry ziemne, może kiedyś za lata rozrosną się w kępki

Miodunki od Halinki - zawitki zaskoczyły mnie kwiatkami w połowie marca (może nawet pierwszej połowie), teraz to już kopki pełne kwiecia, kwitną miesiąc - niesamowite są. Może zrobię aktualne zdjęcie

Ogród w skali mikro :) 20:18, 10 kwi 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

To naprawdę super jak masz jaszczurki .. U mnie mieszkają w drewutni.. Jest ich przynajmniej dwie duźe i tegoroczne chyba maleństwo... A może ubiegłoroczne... Małe , czarne , płochliwe i zapiernicza jak torpeda .. A mamusia i tatuś siedzą i się grzeją

Dalategoja tak gonię kota sąsiadów.... Noe dość że mi sikalnię sobie zrobił , to mi ptice i jaszczurki goni...żaba mi kiedyś w oczku się zadowmowiła...urocza , taka zielona.... Noo i se mieszkała.... Aż kocisko ją zeżarło

Ten mój Kotecek to tez same problemo, kawalerka przychodzi i mi równiez sika pod drzwi ale jak tu nie kochac takiego koteczka sama zobacz

Tulipan - Tulipa 20:18, 10 kwi 2014

Do góry
Tulipan do właściwiego rozwoju i zakwitnięcia potrzebuje okresu znacznego chłodu. W naszym klimacie temperatury są zazwyczaj wystarczjaco niskie i tulipany posadzone jesienią okres chłodu przechodzą w sposób naturalny w styczniu i lutym. Ale tej zimy mogły najwyrazniej nie mieć na to szansy, zwłaszcza jeśli były posadzone głęboko. Rozwój tulipana można przyspieszyć lub spowolnić poprzez metodę forsowania polegającą na poddawaniu cebul działaniu różnych temperatur, wysokich i niskich. Bardzo często stosują ją floryści aby na swoje potrzeby uzyskać tulipany o bardzo krótkich pędach. Także to nie wina tulipanów i nie ma co się na nie boczyć. A niskie tulipany też potrafią być ładne - szacowny, sprzed 1700 roku, Duc van Tol "Max Cramoisi" ...

... oczywiście z mojego ogrodu.
Pozdrawiam,
Piotr
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:14, 10 kwi 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Foto Sentry dla Agatki

Jak widać żyje i nadal czeka na swoje miejsce
Agatko, tu za żwirowym kółeczkiem planuję zerwać darń, pociągnąć rabatę aż do skrzyń. Tu planuję go wsadzić. Jak myślisz, będzie mu tu dobrze?

Joasiu będzie mu bardzo dobrze i fajny pomysł z tą rabatką, skrzynie wyglądają imponująco, ogród pięknie się prezentuje, buziak
Rododendronowy ogród II. 20:11, 10 kwi 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Bogdziu, jakim nawozem mam opryskiwać, a jakim podsypać, do mnie musisz mówić jeszcze i jeszcze

Te są do oprysku

te doglebowo

Powtórzyc??????????????????????
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies