Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Chatka Baby Jagi 21:30, 12 lut 2014

Do góry
Iwona: są plusy i minusy podkładów... trzeba mieć dobrej jakości, tak stwierdzamy.. u mojego wujka trzymają się świetnie i nic nie czuć... u nas jednak wychodzi taka czarna maź i jak przyświeci słoneczko to jednak troszkę czuć.... mamy nadzieję, że z roku na rok będą coraz mniej...

Ania: Próbuję wykorzystywać każdą chwilę, którą moja kruszyna chce ze mną spędzać, wiem że ten czas szybko minie... a pysznogłówka właśnie w tym roku już nie była taka cudna... ledwie parę zakwitło kwiatów, mam nadzieję, że w to lato będzie obfitsza...chcę ją przesadzić w lepsze miejsce...żeby mi całkiem nie zginęła...

A tu kilka zdjątek z końca października... ciekawie ogród wyglądał bo spadł śnieg, a drzewa nie zdążyły jeszcze zrzucić liści....

( 30.10.2012 )

Kolorowy Ogród Geni 21:28, 12 lut 2014

Do góry
Przylaszczki

Ogród w Tarnowie 21:27, 12 lut 2014

Do góry
Dla lepszego samopoczucia można już trawnik pograbić

i czekać na wiosnę

Moje poletko 21:27, 12 lut 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Cenne przypomnienie na temat pelargonii, bo moja wielka wisi i zaczyna już kwitnąć. A planuję w tym roku mieć ich więcej.
Widok ogródka letniego prześliczny.

W ubiegłym sezonie moje pelaśki mnie zaskoczyły ,bo nie dość ,że wszystkie się przyjęły to na potęgę zaczęły kwitnąć po dwóch miesiącach.

W cieniu - zacieniona 21:24, 12 lut 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...teraz czas na przerwę...kuchnia wzywa...

Bogusiu wyglada mi to na płoteczki złowione zapewne przez męża
a bukszpany super dla mnie dużo bukszpanów sadziła mama jej też wszystko rośnie jak na drożdzach
Ogród w Tarnowie 21:16, 12 lut 2014

Do góry
U mnie pogoda prawie wiosenna więc rośliny budzą się do życia

magnolia

wrzośce

starzec dobrze przezimował

Moje poletko 21:16, 12 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Celinko sliczne zdjęcie wstawiłaś, muszę posiac koper między inne roślinki , fajnie wygląda.Pozdrówka.

Bogdziu to nie koper. To wilczomlecz złocisty inne ujecie
Cyprysik Lawsona 'Ivonne' 21:16, 12 lut 2014

Do góry
Zapomniałeś napisać, że ten gatunek nie nadaje się na całą szerokość kraju. Przy dużych opadach śniegu łamią się gałęzie, przemarza, ma dość płytki system korzeniowy i może sie wywracać przy dużych opadach deszczu. Jak pisała Danusia- zimny wiatr zaznaczyć może dość dobrze swoje zęby na gałęziach, brązowieją i potem można wyłamywać ich nawet palcami tak są kruche. U mnie wytrzymały jedynie odmiany żółte i to rosną bardziej w formie krzaka jak drzewa / kolumny/ bo przemarzał przewodnik.
Na wiosne po ustąpieniu ostatnich przymrozków widać brązowo- czarne końcówki także robota sekatorkiem.

ten cud malina ma 8 lat, trzymam bo wyjątkowo lubie ten gatunek.
W ogródku Iwony 21:15, 12 lut 2014

Do góry
Tak moje psy pilnują podwórka
Siedlisko na Podlasiu 21:15, 12 lut 2014

Do góry
Zima odpuściła i jeszcze chwila a pokaże swoje nienajładniejsze oblicze

Wichrowe wzgórze 21:09, 12 lut 2014

Do góry
Monic napisał(a)

Ewciu, z tych wymienionych polecam zdecydowanie White Cover - to świetna róża, która kwitnie non stop. Podobna będzie White Fairy i Swany (trochę większe kwiaty, nieco bardziej bujna o przewieszająych się pędach).

Dziękuję za opinię.. to już drugi wpis na forum któy chwali ją.. i też zakupię
Pomysł na ogród 21:07, 12 lut 2014

Do góry
moje przedszkole rośnie

W ogródku Iwony 21:05, 12 lut 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)

Na razie niewiele, ale wiosną przymierzam się do rozmnażania. Mam nadzieję, że podrosną na tyle, że coś z tego wyjdzie.

Iwonko jak rozmnazasz żurawki czytałam cos o odzieleniu ale czy to jakoś specjalnie sie to robi pozdrawiam
Moje poletko 20:56, 12 lut 2014

Do góry
mira napisał(a)

a co niby jest niemodne ? pelargonie ? to ja modnisia nie jestem bo pelargonie lubię i co roku jakąś inną celebruję,
szkoda że nie dałaś instrukcji w takim razie w sobotę robię rozsady a co mam zrobić z rosliną mateczną jak ją obskubię całkiem zostawić czy wywalić ?

Mira ,zostawiłam trzy takie donice z matecznymi.Może coś z nich się wykluje Też w tym roku nowego zakupię

Tygrysówki będą miały u mnie premierę. zamówiłam w lylipopie razem z pozostałymi. jestem bardzo ich ciekawa.

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:45, 12 lut 2014

Do góry
Całuski, uściski dla wnusia i opiekunów! Dużo zdrowia i słoneczka dla solenizantki.
Kolorowy Ogród Geni 20:44, 12 lut 2014

Do góry
Iwono kret raczej nie zjadł cebulek ale mogły dostać się nornice

Wiosną można sadzić lilie ja polecam lilie OT -orienpety

iwonaal wiosna

Ania i róże i cała reszta :) 20:34, 12 lut 2014

Do góry
A tak wygląda mój największy cis po 5 czy tam 6 latach.
Nie jest imponujący..

Ale nadzieję jakąś tam w sumie daje, że urośnie, co??
To właśnie tu 20:33, 12 lut 2014

Do góry
Dzidka napisał(a)
Najbardziej zawodne , jeśli chodzi o kwitnienie, są hortensje ogrodowe.
Ale i wśród nich jest odmiana, która rozkwita wcześnie i kwitnie co roku.

Tak wyglądała 7 lipca br.

Witaj Dzidko, mam te jeszcze kilka hortensji ogrodowych i w ostatnich latach rzeczywiście zawodzą , dawniej kwitły co rok i to dość obficie , zastanawiam się nad pozbyciem się ich z ogrodu

Gdzie kupowałaś tę swoją hortensje
Wizytówka - Duży ogród i brak pomysłów 20:33, 12 lut 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:33, 12 lut 2014

Do góry
Gaga - już pisałam że twój awatar humor poprawia... nawet bez życzeń

Aldona - fajnie, że sie pojawiłaś....

A to pokolenia.. wnusio i pra.... ale to idiotycznie brzmi.. zakazałam tak mówić
Wczoraj zaliczył pierwszy spacer i wizytę..... te urodziny zapamiętam do końca życia
Na pra.. to nie wygląda... oj nie I Pra.. pozdrawia wszystkich ogrodomaniaków których zna osobiście.. i tych co nie zna też .. i swoja sąsiadkę z działki, która podczytuje mój wątek, a jest niezalogowana... taki cichy wielbiciel.... Ja też pozdrawiam..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies