Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 16:11, 31 sty 2014

Do góry
Aniu...u Ciebie nawet borówka ma pstrokate listki?
W ogródku Iwony 16:07, 31 sty 2014

Do góry

Pierwsze zdjęcie to prawa strona patrząc o furtki. Wjazd do wiaty. Oczywiście to są nasadzenia tymczasowe, na ubiegły sezon. Wszystko to co na brzegu do wywalenia łącznie z kamieniami. Druga strona wjazdu wygląda nieco inaczej, bo kostka nie dochodzi do samej rabaty - pomiędzy jest trawnik. Po obu stronach bramy są wsadzone rajskie jabłonki, no i po lewej spora jodła koreanka. Chciałam na brzegach tych rabat wsadzić coś niskiego, kolorowego, najlepiej niskie krzewy, za nimi może rozplenice, a dalej hortensje Vanilla Fraise. Nie wiem, czy to dobry pomysł? Miejsce sloneczne przez większość dnia, mimo, że strona pólnocna.
Zapraszam chętnych do doradzania. Co kilka głów to nie jedna
Mój 4 arowy azyl... 16:01, 31 sty 2014

Do góry
Kiedy patrzę na rośliny z ostatnich zdjęć, to muszę przyznać, że wiele z nich zdobyłam dzięki Ogrodowisku Przez ten trzyletni okres sporo się nauczyłam, poznałam wiele osób, co bardzo sobie cenię
Dla miłej 'braci ogrodowiskowej' miłek wiosenny

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:54, 31 sty 2014

Do góry
Gabrysiu, w Europie też fajnie, ale w styczniu raczej zimno Za rok znów pojedziemy
A do ciepłego kraju na stałe - już za 31 lat, na emeryturę - śmignie jak z bicza strzelił Choć do tego czasu plan mi się jeszcze może zmienić...

Właśnie przygotowałam front robót - wysiew werbeny, papryki i porów, na razie. Na opakowaniu jest napisane, że wysiewać od stycznia można - co niniejszym czynię, a jutro już luty!

Fotki akwarium.. mam słaby aparat, odbija mi się od szyby, wszystkie zacieki widać... no ale coś tam jeszcze widać

Miłego weekendu!!
Ogród w skali mikro :) 15:53, 31 sty 2014

Do góry

Koffane Dziewczynki ... Buziaki dla Was gorące po powrocie..wracam teraz do Was z uśmiechem na ryjoczku ...,,

dołączę odrobinkę pięknego kwiecia , które ogrodnicy lubią najbardziej .... No i chcę , byście też choć ocupinkę nacieszyły oczęta

Noo i jaszczura też musi być .. Bo w moim telefonie to albo kfffiatki albo jaszczury ....

Ogród cioci 15:52, 31 sty 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
A ode mnie ogniste kolory

Dzięki Ula
Ogród cioci 15:51, 31 sty 2014

Do góry
eliza3 napisał(a)
Małgosiu, Twój wątek pędzi jak ekspres
Składam gratki z okazji 500 stronek, a wczoraj wieczorkiem wydawało się że, jeszcze mam czas
Dla Ciebie moja ubiegłoroczna miłość.

Elu piękny a jak sie nazywa
Chatka Baby Jagi 15:48, 31 sty 2014

Do góry
Agcia : Aż ciepło mi się zrobiło od twoich słów... i wpadłam oczywiście z rewizytą do ciebie...

Jeszcze zdjęcie z ocieplania domku w grudniu he he... Z czegoś takiego mamy kuchnię... wciąż w niej hula wiatr mimo ocieplenia... trzeba będzie zerwać podłogę i ocieplać od spodu, bo tam tylko klepisko...

( 03.12.2010 )

( I trochę zimy z 04.12. 2010 )

Nasz wychodek, wciąż w eksploatacji... i stodółka

Widok na centrum i w str. domku od str. wjazdu...

Jabłonka na skarpce i świerk koło domu...

"Zagajnik" z daglezji, dalej wielkie dęby i lipy, a przed nimi Rododendron i Azalie w śniegu... I widok z pod domku na centrum i dalej "Zagajnik"

W ogródku Ani 15:47, 31 sty 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Aniu...obejrzałam i nacieszyłam oczy...pozdrawiam.

i jeszcze coś dla Twych ocząt

W cieniu - zacieniona 15:42, 31 sty 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Następne w kolejce ustawiają sią drobne irysy.
Na pierwszym planie Blue Magic...za nim Purple Gem.
Jesienią dosadziłam więcej...do towarzystwa dostała je runianka.Myślę,ze dobrze będzie im razem.

Ja też jesienią dosadziłam,ale one szybko znikają a ja potem coś kope i często padają ofiarą mojej kopaczki
Zapisałam do zeszytu te lilie jak będzie więcej to podziele się z tobą bo nie pamiętam ile ich mam,a nasionka mogę też ci posłać
W ogródku Ani 15:40, 31 sty 2014

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)
Pstokatki obejrzałam Miłego dnia życzę

Agnieszko też Ci życzę miłych chwil i jeszcze raz zapraszam na pstokatki

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:36, 31 sty 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Trochę wiosny

..

Ale śliczną wiosnę masz, ja też muszę pomyśleć o wiośnie w domu i zdjąć ten wianek z bombeczkami z kominka
W ogródku Ani 15:34, 31 sty 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Aniu obejrzałam wszystko pięknie trawy pokazałaś ja nie wszystkie wstawiłam , bo za dużo szukania po 2 ogrodach

Aniu dzisiaj uzupełnisz, z dwóch ogrodów to jast co pokazywać, tym bardziej wiem że jesteś posiadaczką wszelkich różnorodności i masz jeszcze wiele do pokazania
ja też wczoraj wysiadłam, takie późne siedzenie przy kompie rano bardzo odczuwam....

Dzisja wyszukałam pstrokaciznę w listkach

Ogród w budowie - nieustającej 15:29, 31 sty 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Witaj Gabrysiu, znam Twój ogród, odwiedzam i podziwiam Twoje działania. Mam dla Ciebie różę Charles de Mills. U siebie wstawię więcej zdjęć i opiszę później.

Jakie cudne, dziękuję, tylko utwierdzasz mnie w przekonaniu o dobrym wyborze. Napisz proszę jeszcze jak wysoko i szeroko u Ciebie rośnie.
w Oborze też mogą być ogrody 15:23, 31 sty 2014

Do góry
I jeszcze widok od strony serba w narożniku przy ogrodzeniu. Dodałam tam drzewo o bordowych liściach, które już masz posadzone.

WIOSNA

LATO
Początek moich przygód z ogrodem :) 15:22, 31 sty 2014

Do góry
I co nieco w odcieniach różu i fioletu Pozdrawiam

Początek moich przygód z ogrodem :) 15:20, 31 sty 2014

Do góry
W przerwie wrzucam trochę zdjęć z mojego ogrodu ale się rozmarzyłam przy wybieraniu

Pszczelarnia 15:18, 31 sty 2014

Do góry
finka napisał(a)
Ewcia, a ja mam Ciebie taką

Ewa, jak pszczółkę przystało, żadnemu kwiatkowi nie odpuści
Słoneczny ogród słonecznej safikey 15:14, 31 sty 2014

Do góry
oj trochę długo mnie nie było - bo czasu ciągle brak na wszystko
na ogrodzie jest trochę zmian:

wycieliśmy drzewa sąsiadów, które rozłożyły się nad naszym wjazdem i utrudniały życie- liście oraz zalepione sokami auta)

sama radość...

a przed domem została posadzona czerwona azalia, prawdopodobnie ma już 7 lat - prezent od moich rodziców... przyjęła się ładnie

pozdrawiam słonecznie
Ogród u stóp klasztoru 15:09, 31 sty 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Alinko ,dzięki chyba posadzę tego Conicę ,co tam choroby ,róże też chorują a je kochamy pozdrawiam

Renia i masz piękny stożek bez cięcia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies