Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje trudne początki, domek przy lesie.

Moje trudne początki, domek przy lesie.

Mirella 11:52, 26 mar 2014

Lucynka,ładnie wyglądają roślinki po fryzjerzebukszpan się zagęści będzie super
Luckaa 18:22, 27 mar 2014

Mirella napisał(a)
Lucynka,ładnie wyglądają roślinki po fryzjerzebukszpan się zagęści będzie super

Jak bukszpan okaze znaki zycia i bedzie sie ąłdnie zagęszczał to dokupie mu towarzysza, bo z drugiej strony od dołu jest łysy i raczej się od dołu nie zagęści sam.
Ewa4 18:36, 27 mar 2014

Fajnie Ci to strzyżenie wyszło a buksik odrazu ładniejszy .
Luckaa 09:40, 28 mar 2014

Ewa4 napisał(a)
Fajnie Ci to strzyżenie wyszło a buksik odrazu ładniejszy .

Dziękuje bardzo.
Luckaa 21:27, 28 mar 2014

Chce nadać kształtu tej rabacie, bo narazie jest taka nijaka

I wymysliłam tam, sa tuje danica, zurawka żółte i czerwone, 2 bukszpany na pniu, a po prawej przy bukszpanie trawki, jak to wyglada?

madeline28 18:29, 29 mar 2014

heej, a mnie się bardzo podoba Twój pomysł na tą rabatkę...
pozdrawiam
kitek81 21:15, 29 mar 2014

no no, widzę, że się rozkręcasz
asiach 23:06, 30 mar 2014

Luckaa napisał(a)

Chce nadać kształtu tej rabacie, bo narazie jest taka nijaka

I wymysliłam tam, sa tuje danica, zurawka żółte i czerwone, 2 bukszpany na pniu, a po prawej przy bukszpanie trawki, jak to wyglada?

Witaj. Wróciłam z wojaży i już jestem na Ogrodowisku. A czy możesz napisać jakie są wymiary Twojej planowanej rabaty. Jaka jest odległość między ogrodzeniem a bukszpanem? I jakie są tam strony świata poczynając od góry zdjęcia. Bo przepraszam jeśli mam być szczera to ten świerk, który wstawiłaś na zdjęciu jest nie duży a z czasem się rozrośnie i czy nie zabierze miejsce pozostałym roślinom i czy nie zacieni tych pięknych żurawek. Tak jak bukszpan jest rośliną cieniolubną tak żurawki nie za bardzo tolerują cień. Sama to przećwiczyłam chciałam wprowadzić kolor na cienistych rabatach i co na jednej umarła a na drugiej dogorywa i nie stanowi ozdoby. Doszłam do wniosku nic an siłę a i kasy nie ma co wyrzucać
Pozdrawiam
Luckaa 19:04, 31 mar 2014

Rabata ma prawie 4 metry, zadałam pytanie sprzedawcy jakiej szerokosci jest 2,6m świerk, dostałam odpowiedz że ok 100-150cm, w pzrsyzłosci jak swierk urośnie mam zamiar go od dołu przycinać, tak aby mozna było pod nim przejść, tu zdjęcie rabaty z drugiej strony

po lewej stronie przy bukszpanie rośnie modrzew, jest stary i przechylony (ze wzgledu na to że stała tu kiedyś stodoła i się wykrytwił), i ma być w pzzyszłosci wycięty, modrzew rosnie od strony pólnocnej, więc rzuca troche słońca na tą rabate.
asiach 22:33, 31 mar 2014

Cześć!
Przepraszam, że się wcinam. Wiem doskonale, że czasami ciężko jest przekonać Inwestora do zmiany zdania. Może taka propozycja. Po pierwsze modrzew bym zachowała a jeżeli zagraża bezpieczeństwu, jest za duży to bym go przycięła. Bukszpan kulisty oczywiście do zachowania tylko bardziej bym go przycięła, żeby miał bardziej zwarty pokrój. Dosadziłabym tak jak proponujesz żywotnik zachodni Donica + żurawki w dwóch kolorach tak jak proponujesz.
Moja myśl lub propozycja - rysunek może nie najlepszej jakości. Podpisy takie sobie ale miesiąc temu przeszłam zapalenie nerwu i mam jeszcze mały niedowład dwóch palców Ale chyba wszystko jest
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies