Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W cieniu - zacieniona 19:23, 10 lut 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Werbena....dwa tygodnie po wysiewie.Nasiona mam od Joanny i Irenki.Nie przemrażałam,chyba,że poczta zrobiła to za mnie.Siałam powierzchniowo,bez pokrycia ziemią.Słoneczko zrobiło swoje....wyszła ekspresowo.

Ładne wschody, nasionka werbeny przemrożone u mnie na działce, późno zbierałam.
Działka wkoło Lubczyka :) 19:22, 10 lut 2014

Do góry
troszkę wiosennych widoków z mojego ogrodu

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:16, 10 lut 2014

Do góry
Madżenka mój rodzinny Dolny Śląsk zawsze był szybszy a maj we Wrocławiu to już mistrzostwo świata - o najładniejszych dziewczynach w Polsce już nie wspomnę - bez urazy dla wszystkich nie mniej pięknych Polek

chciałem to udokumentować stara fotką z Dolnego Śląska ale ktoś mi wykasował dziewczyny z tamtych lat -ciekawe kto
ostał się tylko ten smutny jegomość z Dolnego Śląska na rajdzie organizowanym przez PTTK Fabryczna -Wrocław to se newrati Skalne Grzyby - Góry Stołowe
Ogród u stóp klasztoru 19:13, 10 lut 2014

Do góry
EWKA ---- miło że masz wenę do pracy....to dobrze bo na przednówku różnie z nami kobitkami bywa ....ja wymiękłam ...

ANIA ---płyty pod kompostem ..trochę kiepsko ...ale musisz sypać komposterem to da rade .
liliowce mam Ania różne . trochę wysokich ( te przy cannach i przy oczku ), ale generalnie nabywam teraz niskie odmiany takie do 50 cm . po kwitnieniu zostają liście tylko , ano ale tak to musiałabym większość roślin wykluczyć , bo mało które powtarzają kwitnienie .
są takie liliowce ‚Stella d'Oro . które kwitną właściwie do późnej jesieni .

LAUROWIŚNIA ---Agatko . zaproszenie na szaberek aktualne ...albo bez szaberka też .

AGANIA --Agata też w tamtym roku kupiłam jasno kremowe ...2 odmiany ..

Pszczelarnia 19:09, 10 lut 2014

Do góry
Dla Ani DS temat cisy. Że rosną szybko i można je wąsko prowadzić. Kupiłam Hilli albo Hicksii (chyba wymięszane, bo część nie owocuje a niewielka część owocuje (od 80 cm do 120 cm w roku 2012) ale zaskoczona jestem, że tak szybko rosną.
Zdjęcia poglądowe a więc nie artystyczne tylko naturalne:

A ten to cis kolumnowy kilka razy przesadzany (i jeszcze jedna wyprowadzka go czeka), też ciekawy choć nie wiem czy na żywopłot. Na pewno wąziutki.

A te są niższe i chcą rosnąć szerzej, bo to taxus baccata zwykły:

W cieniu - zacieniona 19:07, 10 lut 2014

Do góry
Werbena....dwa tygodnie po wysiewie.Nasiona mam od Joanny i Irenki.Nie przemrażałam,chyba,że poczta zrobiła to za mnie.Siałam powierzchniowo,bez pokrycia ziemią.Słoneczko zrobiło swoje....wyszła ekspresowo.
w Oborze też mogą być ogrody 19:07, 10 lut 2014

Do góry
Udało się wykorzystać piękną wiosenną pogodę na cięcie w sadzie, poszła 1 jabłoń, grusza i połowa śliwki renklody. Widać też mój new sekator już nie muszę pożyczać

A że w ogrodniczy było dużo nasionek , to poczyniłam kolejne zakupy i udało mi się poszukać dynię którą polecała Gabriela
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:04, 10 lut 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
a ja myślę że po prostu trzeba to przyjąć na spokojnie i nie doszukiwać się złośliwości losu czy sąsiada
Ania przesyłam kojący wieczorny widoczek

i kto zgadnie że za nim jest słup z transformatorem

I trzeba takie cudo posadzić aby słupy zaslonić !
A ja się zapytowuję gdzie zdjecia przebiśniegów som?
W kamiennym kręgu od początku 18:56, 10 lut 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Basiu, Danusiu, Edytko, dziękuję za odwiedzinki....nie mam niestety czasu na odwiedzenie Waszych wątków...chcę Wam tylko pokazać, że u mnie w Kamiennym przyroda się obudziła

Aniu,
piekne te fotki, masz najprawdziwszą wiosne u siebie
pozdrawiam
W cieniu - zacieniona 18:53, 10 lut 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
trawka...wysiana 6 lutego...już wschodzi.

Jaka to trawka Bogusiu?
Ogród z mchu i paproci 18:53, 10 lut 2014

Do góry
witam wiosennie,ja dzisiaj czł y dzień łopatą machałam, wyznaczyłam nową rabatę, i już nie mogę się doczekać aby ją obsadzić, ale mam prosbę doradzcie mi moi drodzy jak uformować ten bukszpan, jest na dwóch pniakach i najprościej byłoby zrobić dwie kulki ale z jednej strony od środka jest za łyso, zrobić takiego grzyba półokrągłego?
Ania i róże i cała reszta :) 18:45, 10 lut 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Aniu zobacz na ta różowa różę
Z 15 lat temu dostałam od sąsiadki patyczek ,ukorzeniłam i miałam piękna różę .
Po 10 latach zmarzła ale wcześniej z gałązki wsadzonej do wazonu ukorzeniłam następną .
Jest nieśmiertelna ,pięknie kwitnie aż do przymrozków ,a ja nie wiem co ona za jedna
Ale będzie to chyba róża pienna bo rośnie jak wysoki krzak .
Może ją Aniu rozpoznasz ?

Ewuniu, potrzebuję kilka zbliżeń na kwiaty, masz może?
Mój 4 arowy azyl... 18:43, 10 lut 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Orliki u mnie startują

U mnie podobnie Tulipki wielkie, krokusy kwitną. wiosna w lutym w Górach Ale się porobiło. Łopata śnieżna w tym roku tulko ścianę podpiera No ale niech już tak zostanie Buziaki ślę
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:43, 10 lut 2014

Do góry
a ja myślę że po prostu trzeba to przyjąć na spokojnie i nie doszukiwać się złośliwości losu czy sąsiada
Ania przesyłam kojący wieczorny widoczek

i kto zgadnie że za nim jest słup z transformatorem
Przycięcie cytryny 18:31, 10 lut 2014

Do góry

Cześć,mam do was prośbę, czy moglibyście mi powiedzieć jak uformować lub przyciąć cytrynke. Ma ok pół roku
z góry dziękuję

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 18:19, 10 lut 2014

Do góry
Karolino, śliczne pudełeczko. Długo zajmujesz się decu?

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:15, 10 lut 2014

Do góry
Czy ktoś ma może jakiś pomysł?

Działka przed domem ma wymiary 10x10. To podwyższenie przed domem to miał być kiedyś taras. Plany były wielkie, lecz niestety brak gotówwki.

Wymiary tego podwyższenia to jakieś 9x3. Położenie ma działka zachodnie. Jeżeli chodzi o te kwiaty to z jednej strony to tylko taki tymczasowy pomysł. Co do roślin to nie mam szczególnych upodobań. Jedyne na czym by mi zależało - to to by było to miejsce reprezentacyjne, gdyż jest to front domu od strony głównej ulicy. Niestety wejście do domu znajduje się z drugiej strony i jest zupełnie niewidoczne.
Pozdrawiam Madzia
Piaskownia na zakręcie 18:11, 10 lut 2014

Do góry
To gałązka brzozy. Na zdjęciu nie bardzo widać, ale widać już zielone. Góra dwa tygodnie i się rozwiną.

Róże też maja pączki

Bardzo złe zdjęcie, ale moja borówka amerykańska ma pierwsze zielone listki.

A ja myślałam, że u mnie jest Syberia.
Barwy Ogrodu Magdy 18:08, 10 lut 2014

Do góry
Zima to czas storczyków. W tym roku zachwyciłam się drobniutkimi kwitami dendrobium Berry. One nawet słodko pachną!

Niestety pojedyncze kwiatuszki opadają, ale cała roślina ma tyle pączków, że wygląda oszałamiająco.
Tylko czy uda się przetrzymać ją dalej, żeby znowu zakwitła?
W cieniu - zacieniona 18:07, 10 lut 2014

Do góry
Jednoroczna szałwia omączona...niebieska.na razie słabe wschody,wystarczy mi kilka sadzonek,może jeszcze coś się pokaże...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies