Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny ogród słonecznej safikey

Słoneczny ogród słonecznej safikey

zbigniew_gazda 09:00, 08 kwi 2014

Pięknie to wszystko wygląda. Begonie w gazonach będą super ale nie na słoneczku. Jak to np. północna strona lub wschodnia to jak najbardziej. Proponuję begonie ale nie te duże ale o mniejszych kwiatach. Kwitną cały rok do przymrozków.
safikey 09:17, 08 kwi 2014

Zbyszku, gazony są po wschodniej stronie domu, więc begonie będą pasować idealnie...

zbigniew_gazda napisał(a)
Pięknie to wszystko wygląda.

dziękuję za miłe słowa
inag 11:20, 08 kwi 2014

Cześć!
Jestem pod wrażeniem pracy jaką już włożyliście w ogród i efektów. Wszystko wyglada bardzo obiecująco... Jest pięknie!
Masz duży ogród i wielkie pole do popisu Mój to nawet nie połowa Twojego a i tak czasem mam wrażenie, że nie ogarniam go wcale Tym bardziej dopinguję was w działaniach! Ciekawa jestem efektów za kilka lat, jak te wszystkie piękne rośliny wspaniale się rozrosną...
Pozdrowienia!!!
safikey 11:25, 08 kwi 2014

rabata po częściowym obsypaniu kora wygląda już dużo lepiej

alez jestem happy

zdecydowałam się zrobić kółka z białym kamieniem pod konwalniki i szafirki, których na korze nie było widać

czy tutaj cos jeszcze mogę dosadzić, bo jakoś tak pusto?

może jeszcze żurawek albo trzmielinek dołozyć?

tu z przodu dołoże chyba lawendy z tyłu między bukszpanem a danica aurea posadzę jakąś wysoką trawę, tylko którą?

ale już mi się to niesamowicie podoba !!!!!
uwielbiam mój ogród
safikey 11:33, 08 kwi 2014

inag napisał(a)
Cześć!
Jestem pod wrażeniem pracy jaką już włożyliście w ogród i efektów. Wszystko wyglada bardzo obiecująco... Jest pięknie!
Masz duży ogród i wielkie pole do popisu Mój to nawet nie połowa Twojego a i tak czasem mam wrażenie, że nie ogarniam go wcale Tym bardziej dopinguję was w działaniach! Ciekawa jestem efektów za kilka lat, jak te wszystkie piękne rośliny wspaniale się rozrosną...
Pozdrowienia!!!

Ilonka
Twoje słowa to miód na moje bolące plecy.... bolące od kilku dni właśnie przez ogródek - chyba się przeforsowałam, więc tym milej, że ktoś zauważa efekty
bardzo Ci dziękuję i pozdrawiam
słonecznie oczywiście
inag 11:56, 08 kwi 2014

safikey napisał(a)

Ilonka
Twoje słowa to miód na moje bolące plecy.... bolące od kilku dni właśnie przez ogródek - chyba się przeforsowałam, więc tym milej, że ktoś zauważa efekty
bardzo Ci dziękuję i pozdrawiam
słonecznie oczywiście

Znam ten ból Bardzo dobrze nawet!
A efekty zauważyć nietrudno...
Co do tej rabaty to super efekt! A jak jeszcze sobie to wyobraże za kilka lat, kiedy już rośliny "wydorośleją"... Bosko będzie..
PS. Może żeby już nie dodawać innych gatunków posadź tam więcej żurawek w jednym kolorze? (Choć ja autorytetem nie jestem w dziedzinie ogrodnictwa;-D)
safikey 12:06, 08 kwi 2014

Dzięki Ilonka,

dorzucę żurawek więcej obok bukszpanu i dzisiaj po południu zakończe wysypywanie korą i zabieram się za kolejną część tej rabaty- wzdłuż domu

a potem jeszcze z tyłu, itd... i oczywiście jeszcze warzywnik czeka
a potem we wrzoswisku muszę dosadzić wrzosów i pod korę założyć drobną siatkę bo maskrycznie ryją mi tam krety
i udało mi się już zebrać dwa duże wiadra szyszek do wrzosowiska - lekko je odświeżę

uciekam do pracy, pa
boguslaw_r_ 13:08, 08 kwi 2014

Witaj Twój wójek miał racje za rok dwa nie będziesz miała nic do roboty, ręce pod boki i spacery,
Dom, kostka i reszta super, fajnie że posłuchałaś rady Danusi i tak szybko zerwałaś ja to też przerabiałem i po kilku latach zrywałem i kląłem ogrodnika który mnie namówił na agrowłóknimę,
człowiek się uczy całe życie,
ale masz pięknie a będzie jeszcze piękniej a jak to mawiasz " ja nie dam rady" dasz.
Pozdrawiam serdecznie
safikey 15:30, 08 kwi 2014

Boguś,
ale miło z Twojej strony...

rzeczywiście zdjęłam włókninę, a wszystko oczywiście za sprawą Ogrodowiska i naszej Koachanej Danusi - cóż my bez niej byśmy zrobili

ależ bym chciała więcej czasu spędzić w ogrodzie, ale pracuję dużo, długo, czasami weekendy a przy dwójce małych dzieciaków, nie zostaje za wiele czasu na ogród, ale za to jaki to jest relaks!!!

ach już niedługo będzie tak pieknie jak w ubiegłym roku nie mogę się doczekać

pozdrawiam słonecznie
Zajaczek_82 22:07, 08 kwi 2014

Oj z dzieciakami jest ciężko. Moje dzisiaj rozłożyło, więc siedzę w domu. Fajnie będzie z tymi begoniami- moje gazony niestety w pełnym słońcu.