bardzo podoba mi się ten murek, jest bardzo elegancki, może zamist tej coniki i tujek dać stożek z bukszpanu i 3 kulki bukszpanowe różnej wielkości ? wiesz ja sama rozważam zaprojektowanie ogrodu przez Danusię, jeśli do jesieni nie ogarnę moich szalonych 10 arów może zimą będzie miała więcej czasu mam w głowie chaos, dużo roślin lubię,ale mój błąd to kupowanie pod wpływem emocji... Ogród Danusi jest dla mnie idealny, takie właśnie lubię, porządek, wszystko przemyślane , ma swoje miejsce... w swoim wątku również zamieściłam zdjęcia, i moje ewentualne wizje, ale odzew taki sobie... może cos się ruszy nowe na forum chyba nie mają lekko ale czekam cierpliwie
Danusiu bardzo podoba mi się hosta z ostatniego zdjęcia (biały środek, zielone obrzeża) jaka to odmiana ?? Mam u siebie w ogrodzie półcienisty zakątek i pasowałaby właśnie taka idealnie - dla rozświtlenia zamówiłam też taką kremową, jak Ty masz i chciałam ją połączyć właśnie z tą o białym środku
Witam Tess, oczywiście będę wdzięczny wszelkie podpowiedzi.
Witam ModraSowa, co do murku wyrazy uznania przekaże wykonawcy , tak masz rację będą jeszcze dwa murki z kamienia oraz schody, także już niebawem zapraszam na efekt finalny.
Karola, ale tą folię to chyba lepiej naciągnąć, co? Bo szyba jednak nie leży na dnie, więc roślinki mogą swobodnie wyrastać z ziemi, a tak je przydusisz. Z szybą powstaje coś jakby szklarenka - z boków osłonięte ziemią, od góry szybą, więc jest wilgotno i ciepło, a jednocześnie jasno. Z tymi korzonkami to ciekawa sprawa, bo ogórki się bardzo płytko korzenią, więc może rzeczywiście to niezły sposób na wzmocnienie roślin.
Roślinka od Kasi niedługo zakwitnie.. nie pamiętam jak się zwie..
Ogórki posiane na sposób mojej rehabilitantki
Należy wykopać rowek i ogórki posiać na jego dnie. Wykop nakryć szybą (z braku szyby u mnie musi wystarczyć folia bąbelkowa). Roślinki rosną w rowku, gdy wyrosną z niego rowek zasypujemy - rośliny wytwarzają dodatkowe korzenie co je wzmacnia.
Wynalazki -zakup ubiegłoroczne - nie wiedziałam że kupiłam czerwone tulipany?? chyba pomyłka...
Viva ja wczoraj dokupiłam trochę bukszpanów właśnie gdzieś pod Końskowolą- Są mniejsze od Twoich ale to na niski szpalerek i płaciłam 3,50 za szt. więc chyba też nie przepłaciłam. Mam nadzieję tylko , że będą ładnie rosły