Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Wianki, dekoracje na Wielkanoc i obsadzanie skrzyneczek 17:18, 09 mar 2012

Do góry
Postanowiłyśmy z Hanią zrobić spotkanie przedświąteczne u mnie i przy kawce i pogaduszkach wykonać świąteczne kompozycje. Wianki z Kasią już były, czas na coś nowego, czyli doniczki i inne dekoracje. Każdy przyniesie co ma, my coś przygotujemy, poszukamy na pawlaczu, co z zeszłego roku można wykorzystać.

Z całej zabawy zrobimy relację zdjęciową, a Ogrodowisko będzie także się fajnie bawić z nami

Myślę, że mogą z tego wyjść też niezłe dekoracje.

Termin ustalimy na sobotę. Zabawa jak zwykle będzie niezła. Proponuję 31 marca sobota po południu.
Kto się zapisuje?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:12, 09 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

I proszę juz wiosna i wszystko pięknie; a miłość do hortensji to odwzajemniona, bo u ciebie wszystkie piękne i zdrowe

Po niedzieli chciałabym hortensje wykorzystać do dekoracji. Już się nie mogę doczekać.

A ja nawet sie nie dziwę sama coś takiego mam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:10, 09 mar 2012

Do góry
Na święta zamierzam też w takiej tonacji wykonać bardziej okazałą kompozycję. Mam kupione ażurowe kule zielone i torebeczki uszyte jakby z mchu

Kto się zapisuje na warsztaty u mnie i ciasteczko?

Wątek o spotkaniu jest tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/1609-obsadzanie-skrzyneczek-i-dekoracje-na-wielkanoc
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:09, 09 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To wiosenna propozycja, może być nawet świąteczna, wtedy można dodać kurę, albo jajeczka

Skrzyneczki są tutaj http://sklep.ogrodowisko.pl/produkty/skrzynki-spring-flowers-komplet-3-szt

Jak dla mnie bardzo świątecznie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:04, 09 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
I proszę juz wiosna i wszystko pięknie; a miłość do hortensji to odwzajemniona, bo u ciebie wszystkie piękne i zdrowe

Po niedzieli chciałabym hortensje wykorzystać do dekoracji. Już się nie mogę doczekać.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:01, 09 mar 2012

Do góry
To wiosenna propozycja, może być nawet świąteczna, wtedy można dodać kurę, albo jajeczka

Skrzyneczki są tutaj http://sklep.ogrodowisko.pl/produkty/skrzynki-spring-flowers-komplet-3-szt
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:00, 09 mar 2012

Do góry

Mam fajne fryzowane prymulki żółte, niebieskie hiacynty, bluszcz, trzmielina i prymulki niebieskie.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:58, 09 mar 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:57, 09 mar 2012

Do góry
Na stole mam takie oto kompozycje w trzech fajnych skrzyneczkach róznej wielkości. One są wykonane z rozbielonego drewna i wydaje mi się, że pasują do nich kwiatki w kolorach żółtych, niebieskich i białych, czyli w sam raz dla mnie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:55, 09 mar 2012

Do góry
A ja sobie zrobiłam dziś dobrze, co ja gadam - z Hanią zrobiłyśmy sobie dobrze.

Hortensje kusiły do tego stopnia, że nie omieszkałam już kilku zakupić Ciesze się jak dziecko

Mam też kilka różnych drobiazgów do dekoracji świątecznej

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:52, 09 mar 2012

Do góry
darunia napisał(a)
Danusiu czy kordyliny można już wynieść na dwór czy czekać do kwietnia? w sumie w dzień po 10 st. a w nocy koło 0.

Nie można, bo wierzchołki są wydelikacone i mogą zmarznąć młode listki.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:55, 09 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusia jest poza wszelką konkurencją. Wszyscy trafiliśmy na ogrodowisko dzieki temu, że je stworzyła dzięki ogrodowi nie tylko bukszpanowemu Pokażcie chociaż jedną osobę, która w powiadomienich nie ma zazaczonego wątku Danusi? Danusia jest jak MATKA, wychowuje nas, uczy, tłumaczy a potem pozwala dorastać ale cały czas jest przy nas, doradza, opiekuje się.

Ja się z tym zgadzam, tak więc Marto. mnie zupełnie nie bierz pod uwagę we wszelkich rankingach, albowiem jako założycielka Ogrodowiska jestem poza konkurencja, a udzielać się chcę[/quote
A jak tak bym chciała 1100 setek wypić za swój wątek drogie Panie )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))[/quote]
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:05, 09 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusia jet poza wszelką konkurencją. Wszyscy trafiliśmy na ogrodowisko dzieki temu, że je stworzyła dzięki ogrodowi nie tylko bukszpanowemu Pokażcie chociaż jedną osobę, która w powiadomienich nie ma zazaczonego wątku Danusi? Danusia jest jak MATKA, wychowuje nas, uczy, tłumaczy a potem pozwala dorastać ale cały czas jest przy nas, doradza, opiekuje się.

Ja się z tym zgadzam, tak więc Marto. mnie zupełnie nie bierz pod uwagę we wszelkich rankingach, albowiem jako założycielka Ogrodowiska jestem poza konkurencja, a udzielać się chcę

Danusiu, udzielaj się jak najwięcej Gdyby nie Ty i Twoje dziecko - Ogrodowisko - do dzisiaj błądziłabym w ciemnościach i pewnie z roku na rok odkładałabym myśli o założeniu ogrodu, nie wiedząc nawet jak się do tego zabrać. Już to pisałam, ale napiszę jeszcze raz: dziękuję za to, że jesteś
Ogród Bogusława 12:28, 09 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ciekawa jestem tego klonu zimowanego. Jak się miewa?

o ile pogoda dopisze to w sobotę będę wykopywał z kopców" moje ziemniaczki " będą oględziny, i radość z przetrwanych roślin a mam nadzieję że wszystkie przetrwały.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:22, 09 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusia jet poza wszelką konkurencją. Wszyscy trafiliśmy na ogrodowisko dzieki temu, że je stworzyła dzięki ogrodowi nie tylko bukszpanowemu Pokażcie chociaż jedną osobę, która w powiadomienich nie ma zazaczonego wątku Danusi? Danusia jest jak MATKA, wychowuje nas, uczy, tłumaczy a potem pozwala dorastać ale cały czas jest przy nas, doradza, opiekuje się.

Ja się z tym zgadzam, tak więc Marto. mnie zupełnie nie bierz pod uwagę we wszelkich rankingach, albowiem jako założycielka Ogrodowiska jestem poza konkurencja, a udzielać się chcę

i za to cię wszyscy kochają i podziwiają
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:46, 09 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 11:39, 09 mar 2012

Do góry
Kazimiera Woźniak na Facebooku, w związku z Dniem Kobiet

I ja pięknie dziękuję!
Kiedyś i dziś:

Kiedyś za komuny w pracy goździk dostałam na tacy,
Jeszcze rajstopy na nogi no i szampan Boże drogi!
A dzisiaj mam tulipana od uroczego wprost pana,
choć brak rajtuz i szampana i tak jestem roześmiana!

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:24, 09 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu - gratulacje, jesteś w mojej ulubionej ,,Werandzie"

Tak Irenko, mam nawet swój tag

http://www.weranda.pl/tag/Danuta-Mlozniak?id=1222

No i ogród też

http://www.weranda.pl/domy-i-ogrody/ogrody-i-rosliny/ogrody/7582-ogrod-geometryczny

poczytałam, pooglądałam i jak zwykle zachwycałam się cofnęłam się, aby doczytać co też tam u ciebie się dzieje, a tu już wszystko pięknie wyczyszczone, wymyte, do wiosny przygotowane

czekam z ciekawością, jakie też w tym roku będą kompozycje mam zamiar coś skopiować

i oczywiście z uwagą będę śledzić wieści z majowego wyjazdu też mnie zachwyca pomysłowość angielskich ogrodników

Ogródkowe perypetie:) 08:44, 09 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Szukam tego planu przedogródka.

Danusi, przedogródek Syla ładnie wymyśliła, taki podobny do twojego projektu ' widok z okna'
Syla napisał(a)
przedogródek :

Pomóżcie, proszę ! 22:09, 08 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tutaj serby cięte w stożek - zdjęcia tuż po cięciu

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1040-iglaki-gatunki-niepolecane

Piekne,do głowy by mi nie przyszło,że można tak ciąć świerka...
Danusiu a Ty co sądzisz o tych świerkach Cupressina?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies