Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nasz przydomowy ogródek 09:45, 31 mar 2014

Do góry
Mira tak mówisz aby rozsunąć? Będzie większa plama. Dzięki. U mnie wszystko jeszcze stacjonuje w piwnicy. Przymrozki są i nie uśmiecha mi się targać co wieczór doniczki, albo okrywać. Tak to wygląda na dzisiaj. Hortensje ruszyły i podlewam dosyć często. Pozdrawiam gorąco.

Nasz przydomowy ogródek 09:35, 31 mar 2014

Do góry
Jolu ma apetyt i stokrotki po koszeniu rozsiewają się na coraz większe połacie. Mogę zapomnieć o jednorodnym zielonym trawniku.

Paula przekonaj eMa bo hortensje są piękne. Mam 3 rodzaje: Limelight, Bobo( miniaturowa, rośnie do 80 cm wysokości, i zwykłą krzewiastą (stara odmiana). Limki są chyba najbardziej sztywne ale trzeba wbić z 2 kije w środek i przywiązywać. Tnij pędy boczne mocno, a środkowe mniej tak aby "szła" w górę.
Vanille fraise nie mam i nie wiem jak się sprawuje. Ale to też piękna hortensja. Pokażę jak to jest u mnie.

To ta zwykła krzewiasta.

Limeght.

I młodziutkie "bobo" posadzone we wrześniu w tamtym roku na nowej rabatce.

Miejska ogrodniczka :) 09:30, 31 mar 2014

Do góry
Efekt przycięcia mojego ogromnego orzecha włoskiego. Nie mogę się doczekać, kiedy będzie miał liście, żeby zobaczyć, czy efekt jest taki, jak chcieliśmy, tzn. doświetlenie ogrodu
Zima ub. roku

Wiosna tego roku

I jeszcze trochę kolorów z mojego ogródka
Ciemierniki jeszcze kwitną

Forsycja w pełnym rozkwicie

I jeszcze jedno, nieostre, ale i tak wstawię

Peonia
Małe skarpy 09:26, 31 mar 2014

Do góry
Witam!
To mój pierwszy post na ogrodowisku. Do zagospodarowania mam spoooorą, dziewiczą działkę.
Najważniejsze prace na teraz to pomysł na skarpy. Znalazłam wątki na ogrodowisku, ale są to wieeeelkie skarpy, a ja mam skarpunie

A to z tyłu domu.

A to reszta dziewiczego terenu.

Jeśli chodzi o moje skarpunie, to koncepcja jest na jakieś iglaczki płożące itp. Nie może sie to za bardzo rozrosnąć, ma byc uporządkowane. No i nie wiem jak umocnić te skarpy.
Pomożecie????
Ogród Tosi 09:24, 31 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
A co masz w takim razie w porojekcie zamiast chopinek?

3 kulki cisowe na pniu, w otoczce żurawek.

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:21, 31 mar 2014

Do góry
A z tego to się baardzo cieszę
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:20, 31 mar 2014

Do góry
Moje wczorajsze mini zakupy giełdowe - a i tak cieszą

Mój skrawek zieleni 09:14, 31 mar 2014

Do góry
Dostałam od mamy dwa bukszpany kilkuletnie ale rosły za blisko siebie wiec trochę nieforemne były, oto one

jak przeglądałam ogrodowisko to w różnych miejscach były instrukcje cięcia i postanowiłam pobawić się w ogrodnika Dosadziłam po jednym bukszpanie do każdego ale z jednego nie udało się zrobić jeszcze kulki, poczekam do przyszłego roku (albo coś innego wymyślę jak nie starczy cierpliwości )

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 09:03, 31 mar 2014

Do góry

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 09:01, 31 mar 2014

Do góry
Wiosna cd:

Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 08:37, 31 mar 2014

Do góry
izabela75 napisał(a)
I wierzby moje pokulane mają nowe granitowe, większe obwódki......

Mistrzyni ceremonii bukszpanowej !!!
Moja ty „góru” ogrodowa.
Walę głową pokłon
Keukenhof Holandia 08:32, 31 mar 2014

Do góry
Mogłabym codziennie tam bywać, klimat wyjatkowy, tulipany kwitną w hali,

ekologiczne komplety ogrodowe
Miejsko & sielsko 08:31, 31 mar 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

z specjalną dedykacją

a dziekuje bardzo Super ta barierka wyglada przy fasadzie domu. widac, ze nawet z typowej szeregowki mozna zrobic fajny i gustowny domek.
a czy moze urzadzalas wnetrza przy pomocy jakiegos forum ? w sensie, czy jest miejsce gdzie mozna byc podlgadaczem wnetrz ?
Nasz przydomowy ogródek 08:28, 31 mar 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Haniu dzięki i czekam na Twoją relację.

Alinko powodzenia. Niech kwitną obficie. Dałem kompostu i posadziłem w żwirku. Może się zrobi plamka kiedyś. Dzięki za instrukcję.

Zbyszku u mnie poranki tak zimne że i gacie się nadadzą, ale koło południa to już wręcz upalnie.
Ten karmik w tych kamyczkach ja bym rozsadziła tak bardziej nierównomiernie i z wiekszym odstępem bo Ci się rozrośnie i łądne będziesz miał kupki - tak mi się zdaje

przyszłam sprawdzić jak Twoje hortensje się mają te garażowe - jeszcze w garażu ? ja swoich w końcu nie wsadziłam i teraz tylko chodzę i sprawdzam czy żyć będą

miłego dnia
Nasz przydomowy ogródek 08:20, 31 mar 2014

Do góry
Bogusiu u mnie też kwitnie 2 razy z tym że w jesieni to juz tak symbolicznie. Dzięki za odwiedziny.

Haniu wczoraj był dzień odwiedzin i komp odpoczywał. Zaraz zrobię wyprawę do Ciebie.

Jolu daj mu papu tak jak Bożenka radzi i będzie dobrze. Też muszę uważać na grzyba bo blisko rośnie żywopłot z berberysu i klonik palmowy. A one bardzo podatne na grzyba i przenosi się na sąsiadów.

Nikita dziękuję. Przymrozki nas nękają już kolejną noc i poranek. Musowo okrywam piwonie drzewiastą bo już pąki różowieją.

A tak "widzi" nasz trawnik kosiarka. Żal kosić.

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 08:18, 31 mar 2014

Do góry

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 08:15, 31 mar 2014

Do góry
Moja werbena patagońska-nie mam z nią kompletnie doświadczenia!Wysiałam ją i co dalej?

A na parapecie zaś kwitnie grudzień

Moje małe zakupy

Mój mały skrawek ziemi 08:01, 31 mar 2014

Do góry
Aniu dużo zmienione , a jeszcze ile zaplanowane , najważniejsze to wycięty orzech , studnia obniżona nowa rabata i realizacja planu zimowego z wrzosowiskiem mina mi się ciesz w każdym momencie

na pv
Pozdrawiam cieplutko

Na nowej rabacie posadzone tawuły japońskie , z drugiej różaneczniki i azalie , przy kamiennej łezce z ciurkadełkiem trawa red baron i konwalniki ale to za chwilę

Mój zielony świat malowany roślinami... 07:13, 31 mar 2014

Do góry
Mnie też się wydaje, że to pączki nowych przyrostów.
Poczekaj, co z tego wyjdzie

Czy Ty masz żywopłot liściasty???
O tu:

uwielbiam fiołki.
Fajna wiosenka. I jakieś kiełki znajome widziałam?
Wersja mini mini 07:07, 31 mar 2014

Do góry
I już zupełnie na koniec - zapożyczony widok od sąsiada

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies