Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

jotka 20:43, 29 mar 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Piękne pąki ma Twój RH...i taka niesamowita ilość.Moje kwitły jesienią i teraz kwiatów będzie niewiele.Pozdrawiam serdecznie.

Też mnie zaskoczyła ilość paków kwiatowych, az zapytałam o wiek. |Jak na trzylatka, to bardzo dorodny. Pewnie "pańskie oko konia tuczy"

Mój tak jak u Bogusi tez kwitł jesienią, a w dodatku w zeszłym roku troszkę zaniedbany ze względów losowo zdrowotnych. W tym mam obiecane wikt i opiekę należna mu
Nikita 23:24, 30 mar 2014

Zbyszku śliczna wiosna u ciebie, aż się buziol sam uśmiecha !
zbigniew_gazda 08:20, 31 mar 2014

Bogusiu u mnie też kwitnie 2 razy z tym że w jesieni to juz tak symbolicznie. Dzięki za odwiedziny.

Haniu wczoraj był dzień odwiedzin i komp odpoczywał. Zaraz zrobię wyprawę do Ciebie.

Jolu daj mu papu tak jak Bożenka radzi i będzie dobrze. Też muszę uważać na grzyba bo blisko rośnie żywopłot z berberysu i klonik palmowy. A one bardzo podatne na grzyba i przenosi się na sąsiadów.

Nikita dziękuję. Przymrozki nas nękają już kolejną noc i poranek. Musowo okrywam piwonie drzewiastą bo już pąki różowieją.

A tak "widzi" nasz trawnik kosiarka. Żal kosić.

jotka 08:24, 31 mar 2014

Widzę, że kosiarka ma wielki apetyt na taki piękny trawnik
Paulaa 08:26, 31 mar 2014

Zbyszku powiedz mi proszę co sądzisz o hortensji vanille fraise? Qurcze próbuję przekonać mojego EMa że hortensje są piękne i muszę mieć coś co aż tak bardzo się nie pokłada, bo moje limki w tamtym roku się pokładały i Emowi się to nie podoba
mira 08:28, 31 mar 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Haniu dzięki i czekam na Twoją relację.

Alinko powodzenia. Niech kwitną obficie. Dałem kompostu i posadziłem w żwirku. Może się zrobi plamka kiedyś. Dzięki za instrukcję.

Zbyszku u mnie poranki tak zimne że i gacie się nadadzą, ale koło południa to już wręcz upalnie.
Ten karmik w tych kamyczkach ja bym rozsadziła tak bardziej nierównomiernie i z wiekszym odstępem bo Ci się rozrośnie i łądne będziesz miał kupki - tak mi się zdaje

przyszłam sprawdzić jak Twoje hortensje się mają te garażowe - jeszcze w garażu ? ja swoich w końcu nie wsadziłam i teraz tylko chodzę i sprawdzam czy żyć będą

miłego dnia
mira 08:38, 31 mar 2014

Paulaa napisał(a)
Zbyszku powiedz mi proszę co sądzisz o hortensji vanille fraise? Qurcze próbuję przekonać mojego EMa że hortensje są piękne i muszę mieć coś co aż tak bardzo się nie pokłada, bo moje limki w tamtym roku się pokładały i Emowi się to nie podoba

wtrącę się - teraz wbij w te limki jakieś podpory i sznurkiem poprzywiązuj albo jak zaczną rosnąć to te najmocniejsze gałęzie tak by dać jej bardziej prosty pokrój, a hortensje piękne są - teraz jest masa nowych i zawsze coś można wybrać
zbigniew_gazda 09:35, 31 mar 2014

Jolu ma apetyt i stokrotki po koszeniu rozsiewają się na coraz większe połacie. Mogę zapomnieć o jednorodnym zielonym trawniku.

Paula przekonaj eMa bo hortensje są piękne. Mam 3 rodzaje: Limelight, Bobo( miniaturowa, rośnie do 80 cm wysokości, i zwykłą krzewiastą (stara odmiana). Limki są chyba najbardziej sztywne ale trzeba wbić z 2 kije w środek i przywiązywać. Tnij pędy boczne mocno, a środkowe mniej tak aby "szła" w górę.
Vanille fraise nie mam i nie wiem jak się sprawuje. Ale to też piękna hortensja. Pokażę jak to jest u mnie.

To ta zwykła krzewiasta.

Limeght.

I młodziutkie "bobo" posadzone we wrześniu w tamtym roku na nowej rabatce.

zbigniew_gazda 09:45, 31 mar 2014

Mira tak mówisz aby rozsunąć? Będzie większa plama. Dzięki. U mnie wszystko jeszcze stacjonuje w piwnicy. Przymrozki są i nie uśmiecha mi się targać co wieczór doniczki, albo okrywać. Tak to wygląda na dzisiaj. Hortensje ruszyły i podlewam dosyć często. Pozdrawiam gorąco.

Paulaa 10:08, 31 mar 2014

Zbyszek dziękuję ale olbrzymią masz tą krzewiastą, podoba mi się- ona wrażliwa na przymrozki?
z Limkami tak zrobię przywiąże je i zobaczymy mam nadzieję że będą grzecznie się trzymały

zbigniew_gazda napisał(a)
Jolu ma apetyt i stokrotki po koszeniu rozsiewają się na coraz większe połacie. Mogę zapomnieć o jednorodnym zielonym trawniku.

Paula przekonaj eMa bo hortensje są piękne. Mam 3 rodzaje: Limelight, Bobo( miniaturowa, rośnie do 80 cm wysokości, i zwykłą krzewiastą (stara odmiana). Limki są chyba najbardziej sztywne ale trzeba wbić z 2 kije w środek i przywiązywać. Tnij pędy boczne mocno, a środkowe mniej tak aby "szła" w górę.
Vanille fraise nie mam i nie wiem jak się sprawuje. Ale to też piękna hortensja. Pokażę jak to jest u mnie.

To ta zwykła krzewiasta.

Limeght.

I młodziutkie "bobo" posadzone we wrześniu w tamtym roku na nowej rabatce.