Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Sylwii od początku cz.II 09:52, 20 sty 2014

Do góry
Syla napisał(a)

Krążę po Waszych wątkach i uzupełniam braki nic się ciekawego u mnie nie dzieje ..... Jeden ogród zimowy w całości został przeznaczony na plac zabaw Kuby..... Właśnie wczoraj rozebrałam choinkę i rozłożyłam kolejny zielony dywanik ..... Teraz jest tam zielono Ta ilość światła dziennego działa terapeutycznie

Sylwia super wyszedł ten pokój, Kuba widać zadowolony a ciepło też widać tam jest pozdrówka
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:49, 20 sty 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:43, 20 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Anna_g - to trojeść, a nie tojeść U mnie ogród nie zawsze jest obrobiony... ale bez histerii.. do konkursów nie startuję.. a różnorodność sprawia, że mam zawsze na co sie pogapić. I ciągle czymś sie zaskakuję ..

No i musiałaś mnie Anek wydać, żem doooopa nie ogrodnik i że czytam bez zrozumienia (żartowałam, znaczy siem poniekąd)
Też się chętnie gapię na Twój ogród i też ciągle mnie czymś zaskakujesz - jak np. tymi zdjęciami poniżej bo rozumiem (być może jak zwykle źle) że to to samo miejsce jest Jesteś miszczynią przemian Miłego dnia
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:29, 20 sty 2014

Do góry
Jotka - teraz i ja już dołączyłam do tego zaszczytnego tytułu I czeka mnie sprawdzian czy dam radę... bo ja to taki szałaput Dzieci lubię... ale nigdy nie byłam Matka Polka i tak jak sie śmieje "lubię dzieci, a do dzieci dużo musztardy "

Anna_g - to trojeść, a nie tojeść U mnie ogród nie zawsze jest obrobiony... ale bez histerii.. do konkursów nie startuję.. a różnorodność sprawia, że mam zawsze na co sie pogapić. I ciągle czymś sie zaskakuję ..

Bogdzia - mój po prostu przemarza.. i tam gdzie nie jest otulony śniegiem.. tak jak delikatne azalie... kwitną do wysokości śniegu.

Luki - ja w ogrodzie mam tylko jedna zasadę... ma się to mi podobać Trojeść dostała do towarzystwa trawki i begonie na skraju w ciemnym różu... bo jakoś nie miałam ochoty na powtórkę.. Begonie różowe, bo powyżej są różowe jeżówki..

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 09:27, 20 sty 2014

Do góry
Aga tę doniczkę to polakierowałam raz i więcej nie będę bo się boję że jak za duż to od szła popęka zobaczymy .Polakierowałam też tym samym lakierem doniczkę glinianą i te......z popatrze co będzie jak wystawię na dwór ha ha To pierwsza praca ze spękaniem tyż lakierowana z zewnątrz A sprajem nie mogę bo mi nie wychodz zacieki Sprejem maluję tylko szyszki te duże swoje .Aga jak będziesz chciała szyszki to napisz to Ci wyślę ha had
Ogród przy lesie początek 2012/2013 09:16, 20 sty 2014

Do góry
Wczoraj był dzień pomarańczu ,coś tam znalazłam

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:57, 20 sty 2014

Do góry
Gołoledź
Straszna u mnie dziś gołoledź.
Bałam się iść, jechać i nieść Synka.
Delikatnie mży i od razu zamarza dlatego tak ślisko.

A jak u Was?

Odcienie fioletu

ogrodoweimpresjejolki 08:15, 20 sty 2014

Do góry
Edytko, Kasiu

Nie wiem jaki kolor dzisiaj będzie lansowany, więc proponuję słonecznik w troszkę innym niż zazwyczaj kolorze
No i jak tu zrezygnować z jednorocznych, echhh...

Borówcowy raj 07:55, 20 sty 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Szczepione trzmieliny w lawendzie to moje ulubione zestawienie ,piękne
Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę

Trzmieliny tam już są, tylko w trochę innej konfiguracji jak Danusia narysowała. Wygląda to super. Kusi mnie, żeby z tyłu zamiast złotlina posadzić buka tak, jak na rysunku czerwone drzewko jest narysowane. Zastanawiam się mocno, chociaż trochę złotlina mi żal. Ma piękne kwiatki żółte, pełne i kwitną dość długo. Takie są:

Ale może jednak tak w całości to nie taki super jest (ta nieregularna zielona forma z żółtymi kuleczkami po lewej na zdjęciu):

Co myślicie? Posadzić buka tam?
Wizytówka - Ogródeczek jagody99 03:52, 20 sty 2014

Do góry
Motto ktorym staram sie kierowac w zyciu

"Śmiać się często i szczerze. Zyskać szacunek mądrych ludzi i podziw dzieci. Zasługiwać na dobrą ocenę uczciwych krytyków. Cierpliwie znosić zdradę fałszywych przyjaciół. Doceniać piękno. Znajdować w bliźnich to, co najbardziej wartościowe. Pozostawić po sobie świat nieco lepszym – czy to w postaci zdrowego dziecka lub alejki w ogródku. Mieć świadomość, że choćby jedna istota ludzka odetchnęła lżej dzięki temu, iż my istnieliśmy na tym świecie. Na tym właśnie polega sukces" - Emerson

Wlasciwie to dopiero marze o pieknym ogrodeczu nigdy to nie bedzie ogrod bo nie ma na to miejsca
ale zapraszam popatrzcie

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/51/512923/original.jpg[/img] [img size=640x480]
Hirutkowy raj:)) 23:39, 19 sty 2014

Do góry

Hirutkowy raj:)) 23:28, 19 sty 2014

Do góry
Przeczytała ,że dzisiaj pomarańczowy dzien ,mam i ja taki w ogrodzie

ogrodoweimpresjejolki 23:19, 19 sty 2014

Do góry
Jolcia pozdrawiam serdecznie

Dla Ciebie maczek
Kolorowy ogród na piasku 22:56, 19 sty 2014

Do góry
Obiecałam obrazki za żywopłotu berberysowego
Na tym zdjęciu widać puste miejsca po różach wyjedzonych przez nornice

Przez żywopłot wyglądają ostróżki i róże

-

A to już z drugiej strony żywopłotu

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:48, 19 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Najbardziej boli to, że ten bukszpan np kosztował mnie 6zł i 5 lat cięcia, a pamiętam jak tata mówił, że kupi 30 do cięcia.... no ja to tylko wyśmiałem Teraz mogę się śmiać z samego siebie

Kto nie słucha sie ojca matki - t osłucha sie psiej skóry.
Takie powiedzenie kiedyś było
Nadal aktualne
Też jestem z tych co sie nie słuchali
Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 22:43, 19 sty 2014

Do góry
Zuza napisał(a)
Witaj Syla. To cenna uwaga- oczywiście postaram się tak poprowadzić rabaty żeby włączyć w nie jak najwięcej drzew. Chociaż powiem szczerze, że nie jestem do końca przekonana do drzew owocowych- zabawy z tym dużo, chorują, na razie nie owocują. Nie wiem czy zostaną w ogrodzie. Mamy borówki, maliny i poziomki. Może zostanie czereśnia a reszta? No zobaczymy....

Dalej nie wiem z czego zrobić ten żywopłot przy zakątku dzieciowym

cis jest piękny jako żywopłot ale drogi i wolno rośnie .... a myślałaś o pęcherznicy może być żółta lub bordowa - nie kłuje można ją formować jako żywopłot ,szybko rośnie ..... lub choina kanadyjska - rośnie przyzwoicie i podobnie wygląda jak cis do formowania super .... podsyłam obrazek.... Skasuję jeśli przeszkadzać będzie

Makowo na Kociewiu 22:38, 19 sty 2014

Do góry
Pomarańczowy, myślałam, ze go nie mam w ogrodzie a jednak
Kolorowy ogród na piasku 22:36, 19 sty 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Zrobiłam sobie dziś spacer, po Twoim ogrodzie. 114 stronek i zabolały mnie oczy ale niedługo dokończę pozostałe strony. Doczytałam sie przy okazji że już trzeci raz zaczynam od początku zwiedzanie Twojego ogrodu, nikt się chyba nie zdziwi bo jest co oglądac. Niedługo znów pospaceruję po następnych stronach. Pozdrówka.

Bogdziu Kochana szkoda Twoich oczu. Jesteś tak częstym gościem u mnie, że już chyba znasz na pamięć mój ogród
Szczerość Twojego serca najbardziej kojarzy mi się z bielą tych kwiatów.

-
ogrodoweimpresjejolki 22:35, 19 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Tuberoza.. musi mieć piaszczyste podłoże.. nie lubi wody zimą U mnie rośnie. Może twoja byłą jakaś kiepawa.. Uchowam Ci moja siewkę i będzie zahartowana

Tez myślę, że to nie tylko moja wina...
No to ja już muszę tylko poprosić, żeby Marek kupił piasek, dla rozluźnienia gliny
aaaaa, aksamitki w kolorze przecież mam

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:30, 19 sty 2014

Do góry
Ania w taka pogodę takie kolorki wskazane

Mi Ania chyba wczoraj oglądałem program o gryzoniach które są przyczyna niesamowitej ilości pożarów zwłaszcza w Stanach przy drewnianym budownictwie -odpukać !!!

Natalia
i niech cieszą oko , z pierwszej szkoły jestem mechanikiem od skrawania było jeszcze parę ale nic z budowlanki itp a praca na działce rodziców to była kara

Kasia tak jakoś wyszło

i jeszcze w tonacji

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies