Kalendarz Ogrodnika - co robimy teraz w ogrodzie?
21:56, 06 mar 2012
No właśnie mszyce...u mnie zawsze na kalinie się pojawiają - kiedy zacząć opryski? A na inne świństwa?
A ja myślałam, że tylko u mnie tak wieje w Rowie Górnej Nysy wzdłuż potoka..
Ależ na sąsiadki trafiłamTeż jestem spod Piaseczna i miejsca te prawie wszystkie znam. Jest jeszcze chyba jeszcze taka zdeje się nowa zjeżdzając z Puławskiej w Karczunkowską (chociaż nie wiem jak ona się nazywa, być może Magnolia ją wymieniła) ale nie zagłębiałam sie specjalnie w ceny bo jak się zorientowałam że jest to był zdaje się padziernik
A Florial rzeczywiście ma ceny z kosmosu choć wydaje mi się że mają duży wybór bylin i w zeszłym roku były po 4 zł.
No to jesteśmy sąsiadki, ja jestem z Zalesia Górnego
Gdzie kupujesz roślinki?
Danusiu kwiatków już dawno nie ma a listki żółkną od góry....
Na wiosenne podsypki nawozowe lepsza będzie tania Azofoska, a w końcu wieloskładnikowa. Saletra wapniowa czy amonowa to najlepiej pod trawniki, bo to one azotu potrzebują najbardziej, ewentualnie rośliny ozdobne z liści jak hosty, czy żurawki i rośliny zadarniające (irga, barwinki, trzmieliny).
Pamiętajcie, że nawóz trzeba przemieszać z glebą. Pod krzaki nie sypać pod same łodygi, tylko dalej, tam gdzie jest strefa korzeni.
Zasuszyć tzn? wyjąć z ziemi i położyć w suchym, ciemnym do jesieni ?
Ale 'gupia' jestem
A co zrobić z tymi przekwitłymi ?????
Szybko topnieje już widzę jak będziesz miała kolorowo-poduchowo
Moniko, to są świerki serbskie - moje ulubione (Picea omorika). Wiosną będą na pewno kopane z gruntu, można sadzić, a jakże
W swoim ogrodzie mam blisko siebie, ale optymalnie będzie co 1,5 metra. To wąskie świerki. Śliczne.