Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 12:27, 07 mar 2012

Justi, wiem, że masz daleko, ale przyjedź na spotkanie dolnośląskie w czerwcu, to zobaczysz to "pięknie" Zmiany będą, o ile M. budżetu mi nie obetnie
Irenko szkoda, że doba nie jest z gumy i mimo wszystko nie chce się rozciągnąć... Mam nadzieję, że w kwietniu dołączysz do nas (Marzenka, Noemi i ja), znajdziesz chwilkę na wypicie kawki na moim tarasie - musimy przecież się spotkać!!!
justi 12:33, 07 mar 2012

Oj bardzo bym chciała, ale i tak pewnie nici z tego bo daleko.
Milka 12:48, 07 mar 2012

Wieloszka, a na kiedy to spotkanie w kwietniu, czy data ustalona, bo ja faktycznie mam blisko i chętna jestem, ale muszę poukładać plan
magnolia 12:59, 07 mar 2012

Wykasowałam posta, bo pomyślałam że może przesadzam. Ale przedtem zrobiłam Ctrl+C, więć mam go zapamiętanego:

zacytowałam ten post bo chciałam nawiązać do zdjęcia.
W nowoczesnych ogrodach szczególnie szuka się nawiązań, także w kształtach, podziałach. Mi bardziej podoba się 'przyklejenie' rabaty do tarasu, jak wyżej na zdjęciu, ale w jej wymiarach trzeba poszukać nawiązań. Więc jej szerokość wg. mnie powinna być taka sama jak tej rabaty ze żwirkiem i klonem. No i chyba złapałabym nią róg, i dojechała do kantu donicy na tarasie. Ale nie widzę tego w całości, mogę się mylić, bo widoki są częściowe, nie ma pełnej perspektywy.
I uważnie z formami na pniu, potraktujmy je jak rzeźby- czyli akcenty, punkty skupiające uwagę. Do nich pięknie pasują wypełniacze, dywany, nie trzeba kolejnych 'rzeźb'
I 'przyciągnij' tu Danusię, może Jej pomysł był tylko takim strzałem do zdjęcia, a może jakąś spójną wizją
Wieloszka 13:11, 07 mar 2012

Dzięki Magnolio! W takim razie muszę zrobić nowe zdjęcia ujmujące miejsce planowanej rabatki z kilku miejsc, bo masz rację, że łatwo przedobrzyć z tymi roślinnymi rzeźbami. Jak wstawię fotki, będę "przyciągać" i Danusię i Ciebie po rady
Wieloszka 13:13, 07 mar 2012

justi napisał(a)
Oj bardzo bym chciała, ale i tak pewnie nici z tego bo daleko.

Może zabierzesz się na Dolny Śląsk z jakimiś Warszawiakami? Do Warszawy masz bliżej, a potem do Wrocka to już "z górki"
aga_pe 14:48, 07 mar 2012

o matuchno, jakie tu zmiany. Dawno nie zaglądałam, a widzę że planowane jest spotkanie. Piszę się na nie jak najbardziej, jeśli można się wprosić
Wieloszka 18:27, 07 mar 2012

Aga, no wreszcie!!!!!! Dawno ???? kobieto całą zimę Cię nie było!!! Już myślałam, że nas nie lubisz... Mamy spotkanie na Dolnym Śląsku, a owszem. Termin ustalony na 23-24 czerwca. Sprawdź tu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1424-spotkanie-dolny-slask?page=11
A co u Ciebie? Kupiłaś tą działkę, którą jesienią miałaś na oku? Gdzie Twój wątek? Dobrze, że się wreszcie odezwałaś
A tak przy okazji mam pytanie o Sasankę. Nie mają żadnej strony www, a jesienią nie dopytałam Cię, gdzie mają ten sklep, w którym tyle bylin widziałaś?

Madzenka 19:38, 07 mar 2012

Agnieszko chyba brak mi perspektywy aby coś poradzić, ogród minimalistyczny i wskaniale zadbany. Porządek taki, ze sie zabieram za porządki u mnie
Gardenarium 20:31, 07 mar 2012

irena_milek napisał(a)
ale pięknie przycięte bukszpany ciekawa jestem ile lat na to potrzeba

Można to wsadzić od ręki i przyciąć i jest gotowa od zaraz.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies