Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 13:52, 06 mar 2012

monteverde napisał(a)
Danusiu czy kordylinie trzeba wymienić ziemię w donicy czy tylko dodać jakiegoś nawozu na ten sezon, moje ładnie przezimowały, ale len podmarzł

Mogą zostać, daj im florovitu co jakiś czas i poobrywaj dolne listki Aniu, jeśli oczywiście brzydkie są. U mnie zawsze kilka było.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 13:55, 06 mar 2012

Joanka napisał(a)
Danusiu gratuluję rozpoczęcia sezonu ogrodniczego 2012

No czas przestać leniuchować i trzeba tych nowych pracowników sprawdzić

Instagram Ogrodowiska
Milka 14:04, 06 mar 2012

a ja już widziałam sprawozdanie z pierwszej akcji, bardzo u was słonecznie i wygląda, że cieplej jak u nas

roślinki super przetrwały, z małymi wyjątkami okazja na cos nowego
zbigniew_gazda 14:19, 06 mar 2012

Też gratuluję rozpoczęcia sezonu. W naszych stronach to jest tak , że zima zima , aż nagle jednego dnia robi się ciepło i zaczyna zielenić się dookoła.
Pszczelarnia 14:30, 06 mar 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Też gratuluję rozpoczęcia sezonu. W naszych stronach to jest tak , że zima zima , aż nagle jednego dnia robi się ciepło i zaczyna zielenić się dookoła.

U nas dokładnie tak samo i dla mnie wiosna zawsze jest wybuchem! Pojawia się znikąd!
kwiatholandii 15:43, 06 mar 2012

Gardenarium napisał(a)
Moniko, to są świerki serbskie - moje ulubione (Picea omorika). Wiosną będą na pewno kopane z gruntu, można sadzić, a jakże
W swoim ogrodzie mam blisko siebie, ale optymalnie będzie co 1,5 metra. To wąskie świerki. Śliczne.

Zastanawiam się jeszcze jakaa odległość powinnam pozostawić od trawnika. Obawiam się, że przy późniejszym wzroście mogą przeszkadzać nawodnieniu.
Sebek 20:09, 06 mar 2012

Zazwyczaj coś się przed nimi sadzi, ale jeśli tak to metr - półtora - zawsze możesz je przycinać po bokach
Gardenarium 20:55, 06 mar 2012

Możesz od strony trawnika obciąć przewodniki na każdej gałązce.

Instagram Ogrodowiska
weronika77 23:08, 06 mar 2012

Danusiu, dobra kobieto, wszystkowidząca, i śpiesząca z pomocą,
przybiegłam podziękować w sprawie 3-go znaczka. Nad 4-tym i 5-tym już się "gimnastykuję", bo raczej na początku SPRAW TECHNICZNYCH tych informacji nie znajdę, troszkę czasu i cierpliwości,
i wszystkiego się dowiem.
Kolorowych snów i wypoczynku życzę!
Gardenarium 16:16, 07 mar 2012

Trzeci znaczek to proste jest - tylko trudne do wytłumaczenia. Wiem jak to zrobić, żebyś pokapowała. Ja teraz podlinkuję na zielono, Ty klikniesz "Cytuj" i zobaczysz kod. Linka wkleja się kasując po = literki http:// i tu wklejasz skopiowany link.

Oto link do ranników

Podejrzyj ten kod.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies