Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród u stóp klasztoru 23:28, 13 sty 2014

Do góry
RENIU --- tak to wiąż górski podczas wiosennego kwitnienia .

EWKA --- to jest wytłumaczenie ...a z ochami to się wstrzymaj kochana i na wszystko popatrz nie tylko przez pryzmat fotek , ale i rzeczywistości którą zastałaś w lecie . aaaa z resztą ...co ci będę bazgrać . cudze chwalicie kobito , a swego nie znacie .
ja zaś to ciągle wracam do fotek pszczelarni z pobytu u ciebie.

AGNIESZKA ---jutro rozprawie się z giganteusem . jego prawie zawsze w zimie koszę o obrabiam patyki , które potem służą mi jako tyczki dla groszku

a wiecie że już leszczyny nie ma ...wykarczowałam

robię z patyków giganteusa również dekoracje do wazy

W Gąszczu u Tess 23:25, 13 sty 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Piekne miejsca nam pokazujesz i zachęcasz do odwiedzenie Gór Świetokrzyskich

A zachęcam Bardzo, bardzo. Wiem, że są piękniejsze miejsca w Polsce, ale tu też mi się bardzo podobało.
Na dalszą zachętę jeszcze kilka fotek, mam nadzieję że wybaczycie, że Was nimi katuję Widoczność była średnia, ale w naturze było widać więcej i dalej, niż na tych zdjęciach.

Na szczycie Wymyślonej.

Z góry Wymyślonej.

Z Łysicy

Panorama z gołoborzem z platformy widokowej na Łysej Górze

Święty Krzyż - w trakcie renowacji.

Testowe dodawanie zdjęć 23:25, 13 sty 2014

Do góry
a więc testuję

Krowy, staw i my... 23:22, 13 sty 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Marlena poszłabym w przywrotnika ostroklapowego, bergenię, bodziszki, kosaćce, trawy.... Wszystko sadzone grupami nie rzędami bo zrobią Ci się linię zamiast ładnych plam. Nie szłabym w iglaki..... jakoś mi tam nie pasują. Raczej w stronę angielskiej rabaty bylinowej.... tak "se" myślę.....
Klona posadziłabym tak żeby niemal "zwisał" nad wodą.
Może z tyłu dać pęcherznice lub derenie..... żywopłot z grabu...
Tu zdjęcie z jednego z artykułów Danusi: https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/198-dzikosc-pod-kontrola-czyli-o-ogrodach-naturalnych/photos

Gosiu właśnie o taki podobny efekt mi, chodzi. No i drzewo jakieś koniecznie lekko zwisające nad staw Dzięki za wszystkie uwagi.
Ogród u stóp klasztoru 23:08, 13 sty 2014

Do góry
alinak napisał(a)

To jest też wiąz ?
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:51, 13 sty 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Za oknem ziąb, a Ty Aniu dajesz po oczach taaaakimi kolorkami....piękne aż się serducho cieszy
Pozdrawiam
dzięki
haha trzeba trochę ponure kąty rozjaśnić
Ogród u stóp klasztoru 22:48, 13 sty 2014

Do góry
w zasadzie można by już pielęgnacje wiosenną zacząć , pościnać suche trawy ,
ale ja przyjdzie w lutym mróz to może być kiepsko . jedynie giganta zacznę chyba wycinać , jego nawet młotkiem nie dotłukę

II Spotkanie Ogrodowiska na nartach, deskach, sankach i zjeździe na byle czym :) styczeń 2014 22:46, 13 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Mam chwilkę, wiec od siebie też kilka słów napiszę..

Rencz - dzielny towarzysz doli i niedoli.... z Tobą na koniec świata a nawet i dalej.... Powiem w sekrecie, że była skłonna pedałować ze mną na rowerze, który eMuś wrzucił na pakę auta.. A wrzucił, bo drugie auto w domu też sie rozkrzaczyło, wiec jechał po służbowe auto rowerem......
Renia to bardzo pilna uczennica narciarska.. Pomimo zwirowań z autem.. podróż nie była tragedią, tylko przedłużonym spotkaniem Renia dzięki wielkie.

Tym sposobem naliczyłam 13 wątków na spotkaniu... chyba nikogo nie pominęłam

Z Tobą mogę wszędzie Jeśli się nie boisz kolejnej kumulacji

Co z tym ogródeczkiem począć 22:33, 13 sty 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Matra połóż tylko gałązkę na ziemi i przysyp zaraz się ukorzeni
Ale jak by co to tylko szepnij słówko ,wyślę Ci już ukorzeniony

Zobacz cała ta ściana będzie wyburzona,obdarowałabym całe ogrodowisko bluszczem i dzikim winem

Ewa... no to chcę tyle nie mam, a mam zamiar posadzić też bluszcz na siatce ogrodzeniowej na końcu działki. Przypomnę się wiosną
II Spotkanie Ogrodowiska na nartach, deskach, sankach i zjeździe na byle czym :) styczeń 2014 22:23, 13 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
I Fineczka..

[/quote

Ten skłon - klasa. Ile lekkości i wdzięku.
Kolorowy ogród na piasku 22:10, 13 sty 2014

Do góry
Nie pokazywałam krzewów, które dzięki lekkiej, ubiegłej zimie miały szansę u mnie zakwitnąć

Kielichowiec wonny

Kalina sztywnolistna

hortensja, którą okrywałam przez kolejne trzy lata i nie kwitła. Poprzedniej zimy zbuntowałam się i nie okryłam jej a ona nie zbuntowała się i zakwitła Już była przeznaczona do wyrzucenia.

ogrodoweimpresjejolki 22:07, 13 sty 2014

Do góry
Dzisiaj M. pojechał na działkę okryć hortensje ogrodowe, które tej grudniowej wiosny wypuściły już listki. Przy okazji zrobił fotkę tulipanom, które też dały sobie namieszać w głowie ...

W zeszłym roku wyglądały tak:

Na razie wielkich mrozów u mnie nie zapowiadają, ale przy kolejnej bytności poproszę, żeby je przysypał ziemią lub kompostem dla ochrony. Chciałabym je zobaczyć w czasie majowego festiwalu

Kolorowy ogród na piasku 22:03, 13 sty 2014

Do góry
Aniu, Falstaf przy drugim kwitnieniu ma ponad 1,5 m, wiosna jest mniejszy, bo tnę go krotko.

Ewo, nie wiem czy zdjęcia dobrze oddadzą kolor ale nie jest to biel śniegowa. Kolor powiedziałabym śmietankowy. W tym roku troszkę jakby się przyrumieniła.
(Nadałam w czwartek)

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:58, 13 sty 2014

Do góry
Też czekam.....
A na razie wesołe dziewczyny ze spotkania

Ogród z łezką 21:54, 13 sty 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Dla Małgosi fire chief, w rzeczywistości są jeszcze bardziej czerwone, ogniste.

VII i IX

Cudna dzięki
Lecę w kulki... 21:53, 13 sty 2014

Do góry
anna_studio napisał(a)
...wrzucam ostatnie zdjęcia co się nie załapały przy różowościach...
takie tam...zielone

przycięła MOCNO brzozę i wierzbę...po prawej...no i moim oczom ukazały się leżaki...dobrze, że przycięłam bo już nie umiałam trafić do nich....

i ostatnie chyba kwiatostany
lawendy....

i jeszcze porównanie perukowca...tamten rok i ten...

...był trochę większy od tej białej misy.....

Aniu, mam pytanie odnośnie perukowca - rzeczywiście widać w Twoim porównaniu niesamowity przyrost Czego to zasługa? Dawałaś mu jakieś specjalne "jedzonko"? A może stanowisko mu odpowiada? Rośnie bardziej w słońcu czy półcieniu? Mój ubiegłej wiosny też takich niewielkich rozmiarów był wsadzany, jak widać u Ciebie może urosnąć wiele
Już pisałam wczoraj, ale nie mogę się powstrzymać - ogród cudowny! Na pewno zaczerpnę z niego wiele pomysłów
Pozdrawiam
W kamiennym kręgu od początku 21:51, 13 sty 2014

Do góry
Postępy w krzyżykach....myślę, że już teraz ktoś z Was zgadnie, która to rabata?.....charakterystyczne elementy już widać

Krowy, staw i my... 21:43, 13 sty 2014

Do góry
Kilka sugestii z mojej strony
Pomyśl o posadzeniu taxodium, właśnie w tym rogu gdzie planujesz grujecznik, może być nawet trzy sztuki. Masz na około naturalnie, taxodia/cyprysniki błotne świetnie wklejają się w nasz rodzimy krajobraz, a w przyszłości w ich podszycie dobre warunki znajdą długosze królewskie czy lysichitony. Ich korzenie oddechowe – pneumatofory - wlezą do wody, to unikalna ozdoba i sposób na wzmocnienie podstawy brzegu.
Jeśli zdecydujesz się na kosaćce, to bezpośrednio w wodzie sadź tylko jedną, silną odmianę o żółtych kwiatach w około dwóch kępach bądź czysty gatunek Iris pseudacorus plus odmianę o białych kwiatach ’Alba’ w kilku kępach . Nie sadź wzdłuż całego brzegu, w lini, kolekcjonersko, a kompozycyjnie.
Niebieskie kosaćce syberyjskie posadź na brzegu, a nie w wodzie jak rysujesz (to nie są rośliny wodne) - kilka kęp z bylinami i wysokimi kępowymi turzycami, tak jak podpowiadają dziewczyny (bardzo piękny przykład na fotce).
Już teraz myśl co będzie na około stawu, a nie sadź wycinkami, lepiej planuje się na całej powierzchni.

Mniej więcej tak rozmieściłbym taxodia oraz irysy w barwie żółtej i białej.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:42, 13 sty 2014

Do góry
Dzięki za towarzystwo na stoku i na krzesełku

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:39, 13 sty 2014

Do góry
No ja ja mam i też patrzyłam, że znajomy ogród, hahaha, warto zaglądać w wątki to gratuluję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies