Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grembosiowo

Grembosiowo

jotka 11:58, 04 kwi 2014

A ja bym sugerowała zieleń. Nie wiem jak ją określić, ale coś w odcieniu stojącego obok iglaczka ...
Gosiniak 15:20, 04 kwi 2014

Ale u Ciebie panuje niesamowita atmosfera, te dodatki, świetnie to wszystko dobierasz, dlatego jak czujesz że mebelki powinny być szare to tak zrób.
Twój ogród już dawno mnie zauroczył i należy do moich ulubionych
Buziaki i pozdrawiam
barbara_kraj... 17:20, 04 kwi 2014

A ja pomalowałbym na morski lub paryski błękit.

No i wreszcie do Ciebie dotarłam, to znaczy ślad zostawiłam
giza 18:48, 04 kwi 2014

Ja obstawiam: niebieski ( taki skandynawski wpisz w wyszukiwarce "niebieskie meble ogrodowe " i kliknij grafikę, to sobie poogladasz i ocenisz ), w kolorze dachówki, w kolorze stolarki okiennej, lub zieleń jak "z iglaczka" . Szary i grafit też jak najbardziej
W każdym razie jaki byś tam kolorek nie "trzasnęła" to nawiąż do niego roślinami , mogą być w donicach w tym samym kolorze co mebelki ( z tym szarym lub grafitem to oczywiscie nie da rady, ale donice w takim kolorze są ) i będzie cud i miód
Mam nadzieję,że pomogłam hihi
Magdalenka 19:14, 04 kwi 2014

Witam się oficjalnie, bo tak jak pisałam u siebie, często tu zaglądam, ale po cichu.
Piękny masz ogród, wszystkie zakamarki, dodatki idealnie skomponowane i dobrane. Pergola bardzo mi się podoba. Masz dużo więcej miejsca ode mnie, więc jest gdzie szaleć Dom jest bajeczny, te cegły i te duże okna... mogłabym tak długo wymieniać. Jest pięknie- po prostu.
Pozdrawiam ciepło.
Joaska 19:58, 04 kwi 2014

A ja bym zostawiła białe , a dodała poduchy i jakąś serwet w kolorze brudnego niebiesko-szarego (kolor misy ).
JoannA 20:00, 04 kwi 2014

Tak klimatycznie i pięknie w ogrodzie aż żal kończyć spacerek.
pozdrawiam serdecznie
eda 20:34, 04 kwi 2014

grembosia napisał(a)
I jeszcze pokażę nowy nabytek- świerk srebrny wolno rosnący. Planowałam tu trzmielinę szczepioną na pniu, ale jakoś ten świerk mnie zauroczył. Teraz szykuję mu coś w nóżki... Wąska rabatka przy wejściu prawie skończona, a tyle z nią miałam problemów.

Teraz pozostaje mi dosadzić trochę roślinek na bocznych rabatach w przedogródku, wypełnić zadarniającymi "nerki" i przedogródek będzie skończony.
Na tyłach też szykuje się trochę zmian, dosadzeń, ale my to przecież bardzo lubimy

A taki wianuszek z Tesco za 20 zł zawiesiłam na furtce, w rzeczywistości lepiej się prezentuje

super ta cegła wygląda a ile pracy to kosztowało szok efekt ceglany bardzo mi się podoba u mnie Grembosiu na obrzeżach to chyba ta dłuższa cegła już się kruszy bo ze starego babcinego budynku u mnie to amatorka u ciebie to majstersztyk normalnie Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odwiedzinki Miłego
Bogdzia 20:36, 04 kwi 2014

grembosia napisał(a)
No nie wiem, biały tutaj zbyt wyrazisty. W sumie chciałabym chyba uzyskać taki kolor jak ta konewka i misa, nawiązywałoby troszkę do kostki i fugi na elewacji, co o tym myślicie?
Tylko jak uzyskać taki kolor?

Pomalowac na srebrno i poczekac az sie przykurzy , zmatowieje i będzie taki jaki chcesz. Jestem za .
Madzenka 22:10, 04 kwi 2014

grembosia napisał(a)
No nie wiem, biały tutaj zbyt wyrazisty. W sumie chciałabym chyba uzyskać taki kolor jak ta konewka i misa, nawiązywałoby troszkę do kostki i fugi na elewacji, co o tym myślicie?
Tylko jak uzyskać taki kolor?

Bialy za bardzo dominuje przestzreń. Może ciemny grafit leciutko spatynowany srebrem ale nie takim błyszczącym tylko tak delikatnie aby rozjasnic. Cos na wzór Twoihc przepięknych donic na scianie.Lub po prostu w kolorze matowego aluminium.
Uwielbiam Twoj nietypowy i dopieszczony dom !!