Troszkę fotek wiosennych dziś, na początek niespodzianka, zobaczcie na co się natknęłam w ogrodzie w kwietniu, do tej pory spotykałam fruczaka gołąbka w lecie, najczęściej na jeżówkach. Teraz jest taki rudy.
Kochani, kupiłam właśnie w markecie 3 sztuki Carex Ice Dance ( przynajmniej taka była w doniczkach etykieta ). Teraz mam wątpliwości, czy to faktycznie Ice Dance, bo nie ma żadnych pasków A może takie małe egzamplarze jeszcze nie mają ? Czy to jednak inna trawka ?
cześć,
ponawiam pytanie o agawy, bidulki moje.
Zimę przezimowały w garażu, gdzie max było 0stopni, teraz wyniosłam je na dwór, podlałam i nie wiem czy nie zalałam a może podmarzły???
macie jakiś pomysł, co z nimi zrobić???
słonecznie pozdrawiam
a na dobry dzionek przesyłam moje rozkwitające krokusy - po raz pierwszy !!!
Pytałam o takie u siebie na targu, ale powiedzieli, że o takich nie słyszeli (!!!) i mają tylko czerwone.Może jeszcze ktoś inny będzie miał...
Pozdrawiam.
Trochę zmian od strony tarasu, posadziłam runianke japońską "Green Carpet", mam nadzieję że sobie poradzi na tej skarpie (wymieniłam glebę pod każdą sadzonkę ), bo niestety na etapie budowy przywieziono piaszczyste podłoże .
Zakupy:
Marzenko, bo to taki wiosenny kolor, też go lubię.
Aniu, miło, że zajrzałaś i na dłużej się zatrzymałaś. Sadzonki żagwinu najlepiej kupować teraz na targu, bo widać, jaki mają kolor. Wsadzić trzeba 5- 7 kęp obok siebie - w takiej 'plamie" żeby uzyskać szybciej efekt. Mój ma już jakieś...10 lat? Miłego dnia życzę