A to moja różyczka, którą dostalam na Walentynki myślałam, że po paru dniach padnie, a ona pięknie kwitnie, bosko pachnie i jest coraz większa Zamierzam ją posadzić w ogrodzie, myślicie, że coś z niej będzie? No i oczywiscie była bezimienna
ANIA ------ nie serba ..tylko srebrnego ..
trzy serby zostały a ten jeden nieborak był inny ..poszedł pod sosnę która na wykończeniu i już miała być ścięta w tamtym roku ...wiatry jej konary pourywały ....łysa , brzydka . prawie ten dorośnie to jeszcze ze dwa huragany przyjdą i ją uszlachcą na amen ...
TERENIA --- nooo to wszystko zależy o jakich my gałęziach rozmawiamy ,,, bo taka amatorska to ma tylko zakres do grubości 4 cm . a takie profesjonalne .. to powinny ciachać konary...
GABRIELA ---- marcinkowe miejsca są ...a jakże ..zapraszam na kwitnące azalie początkiem maja ..w ciepełko ...wczoraj przesadzałam kule bukszpanowe do przedogródka ..
zobacz jaką mam tam ziemię ... trawa nie ma szans dziwie się że w ogóle coś tam rośnie .....a coniki to nawet jakieś mutanty porosły
Agnieszko, Edytko wiosna się przebija u mnie powolutku ale róże już przycięte, trzymają się
Agnieszko w takim razie czekam na sygnał o cięciu róż i pewniej żebym nie przegapiła poproszę na priv jeżeli mam przygotować jakaś sadzonkę ze swoich roślinek-czekam, daj znać
ja ostatnio wybrałąm się porobić zdjęcia ale było już za ciemni i znowu nie mam nic nowego ale może coś ze starszych zdjęć
kwadraty...jeszcze marnie na razie wyglądają ale mam nadzieję że cebulowe, które tam wsadziłam dadzą czadu.
to długie zielone to chyba szafirki...albo krokusy...bo już nie pamiętam co gdzie posadziłam a to nowe odmiany są.
Jakie foty chcecie??? Bajzlu???
Ja nie jestem "Krzysztofa" ja jestem czosnek gladiator Krzysztofa to Malkul
Poszalałam dziś ogrodowo w domu...wysialam wszystkie pomidory ( 5 odmian), część sałat (4 odmiany) i jakieś tam kwiatki do warzywnika (resztki z ubiegłego roku). Trochę tego jest...parapetów mi zabraknie.
Po powrocie z pracy cyknęłam kilka fotek...dla kochanych podglądaczy mojego wątka
Przycięte carex the beatles - mam nadzieję, że szybko nowe listkzasłonią te suche
najważniejsze- są to roślinki wyhodowane z nasionek - na dodatek bardzo późno
siałam dopiero we wrześniu, bałam się że roślinki wysadzone w październiku nie zdążą się ukorzenić
a tu proszę taka niespodzianka
mam pytanie dotyczące hortensji, posiadam ukorzeniającą się sadzonkę
od pewnego czasu kolor łodyżki zaczął brązowieć, listki też
ale ze środka rozwijają się dalej zielone listki - to normalne?
dziękuję za linka
ja znalazłam ich kiedyć i byłam u nich 2 lata temu
kupiłam derenia cousa, pęcherznicę bordową, liliowce, rozchodniki, trytomę, funkie, tawułę, truskawki
mają dobre ceny i niezły materiał
jedyne co to nie zgadzały mi się liliowce miały być różne kolory a był czerwony 6 szt y i kremowy 3 szt
mają też piwonie krzaczaste po 15 zł kuszą mnie i chyba je kupię
wszystko ładnie rośnie