Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 12:24, 23 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Świetny weekend, oby więcej takich. Mam nadzieję, że ten sezon ogrodowy będzie rekorodwo długi. Dzisiaj biegałam w krotkim rękawku po ogrodzie, dopiero o 18 założyłam sweter. Wszystkie róźe i lawenda dostały papu oraz kwaśnolube... Na resztę znów mi zabrakło azofoski....

To, że sezon się zaczął w kręgosłupie czuję Ciekawe jakie lato będzie w tym roku, po takiej zimie...
Na sezonowej prognozie szału nie ma...i te długie majowe nocne przymrozki...oby się nie sprawdziły.
Wczoraj lato w pełni było, ja też w krótkim rękawku, nawet trochę mi się dziób opalił
Toś poszalała nawozowo Mnie się Magiczna do róż skończyła, azofoska w płynie też na wykończeniu.
Dzisiaj po południu po nawóz do magnolii jadę, może calypso dla rodków będzie, za jakimiś Magicznymi też by się wypadało rozejrzeć. Tylko do powojników mam jeszcze.
Kindzia 12:25, 23 mar 2014

ewsyg napisał(a)
Ciekawe jak buczki. Puszczają już listeczka ?

Właśnie jeszcze nie Ewciu. Czekam.
Kindzia 12:26, 23 mar 2014

Bea napisał(a)
Szafirki nie zawiodły.

Pozdrawiam

Tylko w tym jednym miejscu widać kwiecie. Reszta jeszcze bez zalążków koloru. Białe całkowicie niewidoczne.
Kindzia 12:30, 23 mar 2014

anna_g napisał(a)
Kasia u mnie też ani jednej liatry jeszcze nie widać więc może to jeszcze czas...
Kolorki fajne. Szkoda ostróżek ale co tam - może znowu będą u nas na targu
U mnie dzisiaj była wertykulacja i takie tam różne inne Podlałam pierwszą dawką humusu. Pozdrówka

Jak i u Ciebie jeszcze nie widać, to nadzieja jest Ostróżki sobie w Starczy kupię, jak po jeżówki pojedziemy. Tam mam cały szereg niebieskich z białą muchą. I tam ze trzy jeszcze nie ruszyły...może zgniły. Z tamtych, kupowanych na targu też nie wszystkie jeszcze ruszyły. Ale tam mam takie trudne miejsce, dla terminatorów
Toś też poszalała ogrodowo
Kindzia 12:31, 23 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu wszyscy w ten weekend chyba z ciurkadełkami robili Moje już też uruchomione i linie poprostowane. Mam nadzieję że w poniedziałek moje roślinki dojdą już się doczekać nie mogę
Buziole

O matko!!! Zaraz popatrzę u Ciebie
Na jakie Ty roślinki czekasz? I skąd?
Kindzia 12:33, 23 mar 2014

Mirka napisał(a)
Melduje że moja biała liatra z B,już się wychyliła z ziemi ,fioletowej nie miałam czasu sprawdzić,Dziś pieliłam truskawki ,wsadzałam do ziemi roślinki które mi dziki wywaliły do góry nogami.Urobiłam się niesamowicie pozdrawiam Kasiu

Moje liatry też biedronkowe, ubiegłoroczne. Bardzo ładnie kwitły i różowe, i białe. Ale na razie jeszcze się nie przedarły.
Dziki masz???!!! Ludu złoty!!! Lecę do Ciebie!!!
Kindzia 12:35, 23 mar 2014

AniaDS napisał(a)

Bardzo się cieszę

Aniu, jedna róża mi wypadła, sucha jak pieprz. Miejsce dla austinki pierwszej zrobiła I szukam sobie...zakochałam się w William Morris!!! Muszę do Ciebie po opinię się ukłonić
Kindzia 12:36, 23 mar 2014

eda napisał(a)
pięknie Pozdrawiam wieczornie

Jak kwiatuszki zaczynają to piękniej się robi od razu
Ja też macham Edysiu
Kindzia 12:42, 23 mar 2014

Kasik napisał(a)
Kasieńko przywieźliśmy różyczki, ale Luizki nie mieli-będzie dopiero pod koniec kwietnia.
Wszystkie pozostałe mam i to mnie cieszy. Jeszcze lawendę musze upolować- chcę trochę rozrośniętą, a w ofercie same malutkie.
4 żurawki dwuletnie wywaliłam - aż się boje co to było.

Miłej niedzieli.

Buziaki przesyłam.

Jaki Ty masz zapał Kobieto Tylko pozazdrościć!!! Masz już róże Moje luiski w zeszłym roku jeszcze marniutkie były, teraz powinno już być lepiej. Ale one pachną, z daleka

Lawenda dość szybko rośnie, ja kupowałam takie maleństwa w zeszłym roku, teraz już się bardzo rozrosły. Jaką lawendzię chcesz? Fioletową?

Miałaś gratisy w żurawkach??? To wstręciuchy!!! Moje żurawki w łezce też miały piękną, grubą lichę przy korzeniach, ale to nie opuchlak. Licha opuchlaka biała...

AniaDS 12:43, 23 mar 2014

Kindzia napisał(a)

Aniu, jedna róża mi wypadła, sucha jak pieprz. Miejsce dla austinki pierwszej zrobiła I szukam sobie...zakochałam się w William Morris!!! Muszę do Ciebie po opinię się ukłonić

Nie mam, ale mi się podoba i myślę, że byłaby ok