Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Początki w Kruklandii 18:41, 05 lut 2015

Do góry
Rób jak Tess namalowała . Coś mi się ubzdurało, ze nie będzie kałuży, a to przecież tylko zmiana kulki na kamienną.
Początki w Kruklandii 18:39, 05 lut 2015

Do góry

Początki w Kruklandii 18:24, 05 lut 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Moim zdaniem kosodrzewinę na wrzosowisko koniecznie.
A czy tu nie mogą być kuleczki bukszpanowe?edytuję, bo tam są tujowe.
Byłoby tak bardziej spójnie z drugą stroną.

A nie za dużo tych kulek?

Help!
Początki w Kruklandii 18:21, 05 lut 2015

Do góry
Moim zdaniem kosodrzewinę na wrzosowisko koniecznie.
A czy tu nie mogą być kuleczki bukszpanowe?edytuję, bo tam są tujowe.
Byłoby tak bardziej spójnie z drugą stroną.
Początki w Kruklandii 18:07, 05 lut 2015

Do góry
O tak, to to
Początki w Kruklandii 18:06, 05 lut 2015

Do góry
Tess, to? http://greayer.com/studiog/wp-content/uploads/2009/09/2970305271_127ca23951.jpg
Początki w Kruklandii 18:02, 05 lut 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
może sesleria jesienna, nie duża rozplenica albo Red Baron właśnie hmmm coś strzelistego chodzi mi po głowie

Red Baron taką rzeką.
U kogo to ostatnio widziałam, przyznać się
Ogródek Iwony 11:59, 05 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ale wiecie co? Wczoraj stwierdziłam, ze muszę od nowa poczytać mój własny wątek
Tyle tu rad się pojawiło, tyle wsparcia od dobrych duszyczek, że chyba sobie zrobię jakiś spis stron, co na jakiej stronie można znaleźć.
No i dziś spać spokojnie nie mogłam. Uświadomiłam sobie, że mam plan na bardzo dużo rabat:
1. Rabata różowa - w tym roku powinna pokazać swój urok
2. Pod jodłą będą kulki i trawki skopiowane od Tess
3. Jest rabata Toszki wg inspiracji pinteresowej, dopasowana do moich potrzeb
4. Rabata Małgosi, ta o której właśnie debatowaliśmy. Problemem jest tylko drzewo, które nie wiem, czy się zmieści, ale na to byłby jeszcze czas
5. Rabata ze świerkami serbskimi wg projektu Basi
6. Rabata Małej Mi - ognista z bylinami
7. plan wjazdu na posesję wg projektu Łukasza
8. Rabata Danusi (naszej szefowej), którą planuję zrobić dokładnie tak, jak namalowała
9. Rabata pod dębem wg sugestii Danusi szefowej
10. Warzywnik - już chyba nie dam rady go dopracować, choć mam na niego zaplanowane miejsce
Wszystkim za pomoc bardzo dziękuję. Było sporo pomocników. Byli też ci, co kibicowali i wspierali dobrym słowem.
I muszę stwierdzić, ze to Ogrodowisko, to strzał w dziesiątkę. I cudowni ludzie, choć znamy się z awatarów albo ze zdjęć No, bynajmniej ja jeszcze w realu nie miałam okazji nikogo, prócz Oli i jej męża poznać.
I tak na dobrą sprawę, rozpoczęłyśmy spotkania Ogrodowiskowe w 2015 roku. Nasze było 1 stycznia

Buziam Was wszystkich. Fajnie, że jesteście. To prawie wyznanie miłosne

Hahaha... to tak jak było ze mną

Buziak!
Ogródek Iwony 11:23, 05 lut 2015

Do góry
Ale wiecie co? Wczoraj stwierdziłam, ze muszę od nowa poczytać mój własny wątek
Tyle tu rad się pojawiło, tyle wsparcia od dobrych duszyczek, że chyba sobie zrobię jakiś spis stron, co na jakiej stronie można znaleźć.
No i dziś spać spokojnie nie mogłam. Uświadomiłam sobie, że mam plan na bardzo dużo rabat:
1. Rabata różowa - w tym roku powinna pokazać swój urok
2. Pod jodłą będą kulki i trawki skopiowane od Tess
3. Jest rabata Toszki wg inspiracji pinteresowej, dopasowana do moich potrzeb
4. Rabata Małgosi, ta o której właśnie debatowaliśmy. Problemem jest tylko drzewo, które nie wiem, czy się zmieści, ale na to byłby jeszcze czas
5. Rabata ze świerkami serbskimi wg projektu Basi
6. Rabata Małej Mi - ognista z bylinami
7. plan wjazdu na posesję wg projektu Łukasza
8. Rabata Danusi (naszej szefowej), którą planuję zrobić dokładnie tak, jak namalowała
9. Rabata pod dębem wg sugestii Danusi szefowej
10. Warzywnik - już chyba nie dam rady go dopracować, choć mam na niego zaplanowane miejsce
Wszystkim za pomoc bardzo dziękuję. Było sporo pomocników. Byli też ci, co kibicowali i wspierali dobrym słowem.
I muszę stwierdzić, ze to Ogrodowisko, to strzał w dziesiątkę. I cudowni ludzie, choć znamy się z awatarów albo ze zdjęć No, bynajmniej ja jeszcze w realu nie miałam okazji nikogo, prócz Oli i jej męża poznać.
I tak na dobrą sprawę, rozpoczęłyśmy spotkania Ogrodowiskowe w 2015 roku. Nasze było 1 stycznia

Buziam Was wszystkich. Fajnie, że jesteście. To prawie wyznanie miłosne
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:55, 05 lut 2015

Do góry
Ufff, dzięki Mała za info, że na FB jest.
Moja "przyziemna" :) pasja 10:18, 05 lut 2015

Do góry
Jagoda, a czy sprawdzałaś w przepisach budowlanych, czy można przy budynku mieszkalnym na sąsiedniej działce wybudować garaż/budynek gospodarczy?
Bo może się okazać (ja nie wiem na razie) że nie. W przepisach ogólnie obowaiązujacych i w miejscowym planie zagospodarowania.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:28, 04 lut 2015

Do góry
Aga, pokazywałaś już dzięgiel?
Bo nie zapamiętałm, że masz.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 18:58, 04 lut 2015

Do góry
No bardzo "wyłażą" jak to Tess mówi. U teściowej systematycznie usuwałysmy. Próbowałam ukorzenić to"odnogi", ale mi nie poszło. No ale mi więcej ukorzeniania nie poszło, tylko bukszpanów trochę się udało.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 18:50, 04 lut 2015

Do góry
Mam bzy na wsi. Wkurzają mnie tym, że z podziemnych kłączy wyrastają małe "bezki". Cały czas trzeba to kontrolować i wycinać. I w sporej odległosci od pnia potrafią wyleźć.
Ogrodowa symfonia 18:17, 04 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie bielić, bielimy w grudniu a teraz to już po ptokach

E tam, wcale nie po ptokach
Teraz zaczyna się najbardziej niebezpieczny okres dla drzewek owocowych. Tak się złożyło w tym roku, że praktycznie do teraz nie było mrozu (oprócz kilku dni w grudniu) i było bezsłonecznie. Wiec jeśli ktoś w grudniu nie pobielił, to obyło się prawdopodobnie bez szkody dla drzewek.
A bielenie drzew ma spowodować, ze pnie drzew nie będą się ogrzewać od promieni słonecznych. Bielenie sprawia, że promienie słoneczne odbijają się od pnia i jest on mniej nagrzewany.

Nagła zmiana temperatury spowodowana silnym nasłonecznieniem zimnego pnia może spowodować pękanie kory. W nocy, gdy temperatura spada znacznie poniżej zera, kora kurczy się, natomiast w dzień, gdy padają na nią promienie słoneczne, rozpręża się. Takie ciągłe zmiany powodują, że kora zamiera i na wiosnę odpada od pnia. Drzewo jest wtedy bardziej podatne na ataki szkodników i chorób grzybowych.
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 15:34, 04 lut 2015

Do góry
Kasial świerki mam posadzone 3 m od ogrodzenia więc jeśli urosną borzozy spokojnie będą mogły sobie żyć własnym życiem

Danusiu- wizyta samej szefowej na moim wątku to dla mnie zaszczyt, dziękuję za rady mistrza

Tess to ogrodzenie jest częscią wybiegu dla koni, za nim jest własnie ten wybieg a dalej maliny i drzewa w oddali
Kosolkowa Pasja 10:53, 04 lut 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Ola, biel te drzewka. W styczniu było mało mrozu i mało słońca, nic złego się drzewkom nie stało.
Teraz zaczęły się mrozy w nocy, słoneczne dni w dzień. Teraz moze narobić się bigosu.
http://poradnikogrodniczy.pl/bieleniedrzew.php

Dziękuje, skorzystalam z porady.
Macham dziewczyny
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 10:18, 04 lut 2015

Do góry
Już masz opinię od fachowca.

Domi, czy ta hortensjowa ma być na tej stronie, gdzie jest płot?
Bo widzę, że za nim się nic nie dzieje, nie ma brzydkich zabudowań ani niczego takiego i są jakieś drzewa. Czyli zapożyczony krajobraz jest.
Masz może jakąś fotkę z lata tej przestrzeni za płotem?

Ogród w cieniu brzozy 10:07, 04 lut 2015

Do góry
Aganiu, sama się sobie dziwię skąd u mnie się wzięło tyle tych pnących róż, właśnie w tamtym roku doszłam do wniosku, że mam mało tych rabatowych, będę nadrabiać na wiosnę.
Moja Parade już tak rozrośnięta, a mało ma miejsca i zaczyna się kłaniać.

Agnieszko, i jak Rhapsody u Ciebie? Moja zasłania tył rabaty, jak starczy czasu to przesadzę. Kosmatkę kupuj, nie sprawia kłopotu, łatwiejsza w uprawie niż ogrodowe. Dla Ciebie bukiet róży Mariatheresia.

Agnieszko, Tess, dziękuję, tak przedstawiam swój ogród jak sama chciałabym go widzieć, ulepszam go co rok, po trochu.

Jolu, ściągłam Cię, wczoraj zaglądałam do Ciebie, choć nie zdążyłam zostawić śladu, ta tawuła to hortensja Silver Dollar. Myślisz coś o kwiatach do donic?
Ogrodowa symfonia 10:04, 04 lut 2015

Do góry
Sabina76 napisał(a)
Czyli nie bielić jak na plusie? Ale pogoda może się zmienić. W dzień słoneczko, w nocy duży spadek temp. Dopiero początek lutego.

Bielić.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies