Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:28, 10 lut 2014

Do góry
Agnieszka w przypadku śliwy to akurat bym jeszcze długo czekał nawet do czerwca/lipca ale jeżeli mus to zasady są po to żeby je łamać

Niuńka tu była najsłodsza

Jagoda dziękuję w imieniu Niuńki
Dwa ogrody 19:27, 10 lut 2014

Do góry
Jak wcześniej pisałam, zastanawiam się nad kształtem rabaty bylinowo-różanej na terenie, jaki mi pozostał do zagospodarowania. Oprócz niej musi być troszkę miejsca na warzywnik i zioła, parę krzewów owocowych. No i marzy mi się jeszcze naprawdę niewielkie oczko ( 1,5 na 1.5 metra), widzę to raczej jako uzupełnienie/część nowej rabaty. Jak to zmieścić, by nie poruszać się po tej części ogrodu meandrami?

Może ktoś ma pomysł? Wyrysowałam sobie dwie wersje i z żadnej nie jestem zadowolona.

P - placyk z cegły/kostki
B- brzozy
G - grujecznik
R - różanka / do ewentualnej zmiany/
K - katalpa, tę też mogę jeszcze przesadzić

zapomniałam zaznaczyć, góra kartki - południe, dół - północ

No, raz kozie śmierć, wkleiłam
Działka wkoło Lubczyka :) 19:27, 10 lut 2014

Do góry
i klimacik walentynkowy też już mamy
Pszczelarnia 19:26, 10 lut 2014

Do góry
A tutaj jako przesłona studni. Szybko urosły, troszkę straciłam panowanie nad ich wysokością.

Działka wkoło Lubczyka :) 19:25, 10 lut 2014

Do góry
wiosna w domu
Działka wkoło Lubczyka :) 19:25, 10 lut 2014

Do góry
c.d.

W cieniu - zacieniona 19:23, 10 lut 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Werbena....dwa tygodnie po wysiewie.Nasiona mam od Joanny i Irenki.Nie przemrażałam,chyba,że poczta zrobiła to za mnie.Siałam powierzchniowo,bez pokrycia ziemią.Słoneczko zrobiło swoje....wyszła ekspresowo.

Ładne wschody, nasionka werbeny przemrożone u mnie na działce, późno zbierałam.
Działka wkoło Lubczyka :) 19:22, 10 lut 2014

Do góry
troszkę wiosennych widoków z mojego ogrodu

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:16, 10 lut 2014

Do góry
Madżenka mój rodzinny Dolny Śląsk zawsze był szybszy a maj we Wrocławiu to już mistrzostwo świata - o najładniejszych dziewczynach w Polsce już nie wspomnę - bez urazy dla wszystkich nie mniej pięknych Polek

chciałem to udokumentować stara fotką z Dolnego Śląska ale ktoś mi wykasował dziewczyny z tamtych lat -ciekawe kto
ostał się tylko ten smutny jegomość z Dolnego Śląska na rajdzie organizowanym przez PTTK Fabryczna -Wrocław to se newrati Skalne Grzyby - Góry Stołowe
Ogród u stóp klasztoru 19:13, 10 lut 2014

Do góry
EWKA ---- miło że masz wenę do pracy....to dobrze bo na przednówku różnie z nami kobitkami bywa ....ja wymiękłam ...

ANIA ---płyty pod kompostem ..trochę kiepsko ...ale musisz sypać komposterem to da rade .
liliowce mam Ania różne . trochę wysokich ( te przy cannach i przy oczku ), ale generalnie nabywam teraz niskie odmiany takie do 50 cm . po kwitnieniu zostają liście tylko , ano ale tak to musiałabym większość roślin wykluczyć , bo mało które powtarzają kwitnienie .
są takie liliowce ‚Stella d'Oro . które kwitną właściwie do późnej jesieni .

LAUROWIŚNIA ---Agatko . zaproszenie na szaberek aktualne ...albo bez szaberka też .

AGANIA --Agata też w tamtym roku kupiłam jasno kremowe ...2 odmiany ..

Pszczelarnia 19:09, 10 lut 2014

Do góry
Dla Ani DS temat cisy. Że rosną szybko i można je wąsko prowadzić. Kupiłam Hilli albo Hicksii (chyba wymięszane, bo część nie owocuje a niewielka część owocuje (od 80 cm do 120 cm w roku 2012) ale zaskoczona jestem, że tak szybko rosną.
Zdjęcia poglądowe a więc nie artystyczne tylko naturalne:

A ten to cis kolumnowy kilka razy przesadzany (i jeszcze jedna wyprowadzka go czeka), też ciekawy choć nie wiem czy na żywopłot. Na pewno wąziutki.

A te są niższe i chcą rosnąć szerzej, bo to taxus baccata zwykły:

W cieniu - zacieniona 19:07, 10 lut 2014

Do góry
Werbena....dwa tygodnie po wysiewie.Nasiona mam od Joanny i Irenki.Nie przemrażałam,chyba,że poczta zrobiła to za mnie.Siałam powierzchniowo,bez pokrycia ziemią.Słoneczko zrobiło swoje....wyszła ekspresowo.
w Oborze też mogą być ogrody 19:07, 10 lut 2014

Do góry
Udało się wykorzystać piękną wiosenną pogodę na cięcie w sadzie, poszła 1 jabłoń, grusza i połowa śliwki renklody. Widać też mój new sekator już nie muszę pożyczać

A że w ogrodniczy było dużo nasionek , to poczyniłam kolejne zakupy i udało mi się poszukać dynię którą polecała Gabriela
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:04, 10 lut 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
a ja myślę że po prostu trzeba to przyjąć na spokojnie i nie doszukiwać się złośliwości losu czy sąsiada
Ania przesyłam kojący wieczorny widoczek

i kto zgadnie że za nim jest słup z transformatorem

I trzeba takie cudo posadzić aby słupy zaslonić !
A ja się zapytowuję gdzie zdjecia przebiśniegów som?
W kamiennym kręgu od początku 18:56, 10 lut 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Basiu, Danusiu, Edytko, dziękuję za odwiedzinki....nie mam niestety czasu na odwiedzenie Waszych wątków...chcę Wam tylko pokazać, że u mnie w Kamiennym przyroda się obudziła

Aniu,
piekne te fotki, masz najprawdziwszą wiosne u siebie
pozdrawiam
W cieniu - zacieniona 18:53, 10 lut 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
trawka...wysiana 6 lutego...już wschodzi.

Jaka to trawka Bogusiu?
Ogród z mchu i paproci 18:53, 10 lut 2014

Do góry
witam wiosennie,ja dzisiaj czł y dzień łopatą machałam, wyznaczyłam nową rabatę, i już nie mogę się doczekać aby ją obsadzić, ale mam prosbę doradzcie mi moi drodzy jak uformować ten bukszpan, jest na dwóch pniakach i najprościej byłoby zrobić dwie kulki ale z jednej strony od środka jest za łyso, zrobić takiego grzyba półokrągłego?
Ania i róże i cała reszta :) 18:45, 10 lut 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Aniu zobacz na ta różowa różę
Z 15 lat temu dostałam od sąsiadki patyczek ,ukorzeniłam i miałam piękna różę .
Po 10 latach zmarzła ale wcześniej z gałązki wsadzonej do wazonu ukorzeniłam następną .
Jest nieśmiertelna ,pięknie kwitnie aż do przymrozków ,a ja nie wiem co ona za jedna
Ale będzie to chyba róża pienna bo rośnie jak wysoki krzak .
Może ją Aniu rozpoznasz ?

Ewuniu, potrzebuję kilka zbliżeń na kwiaty, masz może?
Mój 4 arowy azyl... 18:43, 10 lut 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Orliki u mnie startują

U mnie podobnie Tulipki wielkie, krokusy kwitną. wiosna w lutym w Górach Ale się porobiło. Łopata śnieżna w tym roku tulko ścianę podpiera No ale niech już tak zostanie Buziaki ślę
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:43, 10 lut 2014

Do góry
a ja myślę że po prostu trzeba to przyjąć na spokojnie i nie doszukiwać się złośliwości losu czy sąsiada
Ania przesyłam kojący wieczorny widoczek

i kto zgadnie że za nim jest słup z transformatorem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies