Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród ze skarpą 12:53, 08 lut 2014

Do góry
Dzisiaj wyszłam do ogrodu a tam wiosna, nie wiem tylko czy się cieszyć czy raczej martwić, że cebulowe już wschodzą. U nas dzisiaj w słońcu 14 stopni
Krokusy

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:44, 08 lut 2014

Do góry
Jola właśnie takich szukałem(na kwitnieniu) zdobyłem dwie i wyszło z nich parę ciekawych siewek

okres bylinowy mam dawno za sobą ale czasami zgrzeszę -jak się nawinie

kto zgadnie tą pierwszą

Znowu na wsi 12:44, 08 lut 2014

Do góry
I jeszcze co nieco w temacie różanym. Różyczki nie z mojego ogrodu, oczywiście

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:42, 08 lut 2014

Do góry
Wiem od sąsiadki, że się nie zgodziła na kabel w ziemi.. ... bo nie che by jej kopać ..kopali jak gaz kładli.. szkoda, że sie o tym dowiedziałam po fakcie Słupy już stoją. Teraz nawet jak sąsiadka zmieni zdanie, to nie zmienią tego..bo kto pokryje koszty i czas na załatwienie ponownego przyłącza energetycznego do chup budowanych poniżej.. tam ludzie czekają na prąd..
Jodeł nie posadzę bo tu jest dojazd.. zanim urosną na tyle by je podkrzesać na dole.. to nie będę mieć wjazdu do domu.. no i parking wysypany na bardzo głęboko kamieniem.. tu nawet rozchodniki zdychają..
Muszę sie przyzwyczaić.. nauczka dla innych .. zawsze należy zakładać, że u sąsiadów krajobraz może sie zmienić na gorszy i należy sie odcinać od razu czym sie da.. najlepiej wysoko i gęsto.. ale zastanawiam sie nad bylinowym.. czy go nie przesunąć i nie pieprznąć tam serbów.. przynajmniej tam odetnę sie od drutów.. Albo posadzę sobie buka tak jak proponowała Danusia.. to chociaż z jednego miejsca zasłonie z czasem widok na słupy...
A tu sprzęt będzie stawiał drugiego potwora...
Szklarnię przenosiłam i zapytałam sie sąsiadki czy nie będzie im przeszkadzała...

Znowu na wsi 12:36, 08 lut 2014

Do góry
U mnie śniegu już nie ma. Temp. powyżej ) st. przez okno wygląda wiosennie. To tyle w kwestii meldunków pogodowych.
Myślę że dużo ludzi nie lubi róż bo kojarzą się z tymi starymi odmianami róż wielkokwiatowych, herbatnich wymagających ciągłej troski, przy miernych efektach ozdobnych. Wcale się nie dziwię Gabrysiu twojemu M że można takie okazy polubić. Co do mirtu to nie mam wątpliwości że odrośnie, bo przerabiałam sprawę z różą chińską.
Ja dopiero raczkuję w temacie różanym, moje krzaczki są niewielkie. A chciałabym żeby były takie rozrośnięte jak np. u Vivy czy Laurowiśni. Cóż, cierpliwość to ważna cecha u ogrodniczki.

Na dobry weekend zostawiam kilka bukietów róż

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:30, 08 lut 2014

Do góry
ciut koloru budleja Blue Chip

białą lawenda w bukszpanach

róża Madame Plantier

bordowa hortensja, czekam na jej kwiaty w tym roku..trawki
Ogród z łezką 12:29, 08 lut 2014

Do góry
M znowu huśtawkę robi...
Najpierw szlifowanko...

Ogród z łezką 12:28, 08 lut 2014

Do góry
Ogród z łezką 12:27, 08 lut 2014

Do góry
Ogród z łezką 12:26, 08 lut 2014

Do góry
Jestem zarobiona...na dodatek trochę kłopotów innej natury mam...słabo z forum...i nie wiem kiedy wszystko do normy wróci...
Bilans mam, jeszcze rachunek wyników napisać muszę, ale to już szybciorkiem

Dzisiaj piękną wiosnę mamy Nad tym Promanalem się zastanawiałam, ale przymrozki w nocy mnie stopują...czekać jeszcze?

Wiele z wylazłych hiacyntów zmarzło, ale jednak jakaś szansa jest na wiosnę Panoszą się kolory

W moim małym ogródeczku - Dorota 12:17, 08 lut 2014

Do góry
Dorotko, czy chodzi Ci o tego liliowca ?

i tą jeżówkę ?

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:11, 08 lut 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Udam, że zasp nie widziałam tylko piękne kwiaty Całuski przesyłam Aniu

Gosiu i bardzo dobrze, bo są coraz mniejsze i już tak nie szpecą, a kwiatki to kwiatki zawsze mile widziane

pozdrówka
Ogród z łezką 12:10, 08 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Może przędziorek nie lubi zapachu kocimiętki?

Nie mam kocimiętki Pszczółko...jeszcze nie...
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:09, 08 lut 2014

Do góry
Alisonek napisał(a)
Aniu dziękuję za wizytę u mnie, a Ty to jesteś ogrodniczka pełną gębą wielki wątek aż nie wiem co czytać i podziwiać
I jeśli jesteś z Torunia to mam blisko do Ciebie bo to byłaby jakaś godzinka drogi
Postaram się poczytać jak najwięcej, żeby Ciebie lepiej poznać
Pozdrawiam i życzę dobrego weekendu

Alicjo dziękuje za odwiedzinki więcej odpowiem na pw

pozdrawiam
Chatka Baby Jagi 12:07, 08 lut 2014

Do góry
Ewka tak stodółka w większości wiklina ale chyba było dorabiane jeszcze z czegoś innego... Będziemy musieli się wziąć też za nią, żeby się nie zniszczyła bardziej... Rada co do ominka zawsze się przyda... Więc jak na blogu ci się nie udało... ( nie wiem czemu ) to pisz tu... chętnie poznam tą tajemnicę.... (sprzątać co godzinę ? )

Iwona Narnia ? Nie pomyślałam... ale jak teraz patrzę na zdjęcia jeszcze raz... to może i masz rację, tylko piękniej kutej latarni brakuje... (a czasem by się przydała)

Ania dłuuugo zastanawialiśmy się nad imieniem... nic nam się nie podobało... albo jaksię podobalo to nie bardzo jak zdrobnić, albo głupie dopowodzenia przychodziły... itp. aż w końcu jakoś wpadła nam ta Aniela.... (moje dwie prababcie były Aniele)... i zostało...

Alicja Zauważyłaś...? Karmnik, miał być miniaturką naszego... he he... miał go przypominać... czyli zamysł się udał

No i tak jak pisałam wcześniej, w tym okresie ogród był tylko tłem dla najpiękniejszego kwiatuszka w naszym życiu...

( 07.04.2012 ) i nasze łany zawilców w tle na górce ogniskowej...

( 27.04.2012 ) rzeżucha i stokrotki - świetne zabawki

( 11.05.2012 )

( 24.05.2012 )

Aaaa.. kotki dwa...

( 30.05.2012 )

Chlaptu, chlaptu.... a za "syrenką" rabaty i jabłonka....

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:06, 08 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aniu widzę, że powolutku i od Ciebie zima odchodzi

Marzenko dziś jest cudownie słonecznie

Pozdrawiam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:05, 08 lut 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Aniu, śliczne są brunery. Ja sobie też jedną kupiłam w tamtym roku i głupek zostawiłam ją na słońcu. Całe liście jej spaliło i nie wiem czy odrosną na wiosnę.

Ewuniu powinna odrosnąć, korzenie ma dość silne, jak odbije, przesadź ją

Pozdrawiam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:57, 08 lut 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
I ja dopowiem, kwitnie dłużej od niezapominajki
Zaglądam ogrzać się kolorami, jesteś niezawodna Pozdrawiam.

i właśnie dlatego jestem z niej zadowolona, będę ją nadal dzielić, bo mam sporo miejsc, które nadają się dla niej
Dziś u nas piękne słoneczko i ciepło, ale też robi się grząsko w ogrodzie, musiałam uciekać

Mój 4 arowy azyl... 11:56, 08 lut 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Zaglądałam do Ciebie, Marzenko, z nadzieją, że obejrzę te kwitnące krokusy, ale na razie cisza. Może to i dobrze?

Rozczaruję Cię co do werbeny. Jeszcze jej nie siałam. W ubiegłym roku dostałam gotowe sadzonki i sadziłam wprost do ziemi.
Natomiast 28 grudnia, przed styczniowymi mrozami wykopałam kilka sztuk z działki i posadziłam do doniczek, które trzymam w mieszkaniu. Bardzo ładnie się zadomowiły i wypuściły sporo pędów. Kilka pędów ścięłam i wstawiłam do wody. Po miesiącu na razie dwa wypuściły korzonki. Świadczy to o tym, że możliwy i prosty jest taki sposób jej rozmnażania.

Ania_tre ma doświadczenie w sianiu werbeny. Ją musisz pytać
Dodam, że po kwitnieniu sporo nasion rozsypałam wprost do ziemi. Mam nadzieję, że wiosną pokażą się siewki

Rewelacyjne wiadomości i sukces
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:51, 08 lut 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...podpowiadam...brunerra

Bogusiu dziękuję za szybką odpowiedź, bo ja dopiero dziś tu jestem
pozdrawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies