Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Agacia 19:10, 26 mar 2014

Nikita 20:58, 26 mar 2014

Bogdzia zalogowałam się tylko na chwilkę (jestem po 16 godzinach pracy - padam ze zmęczenia) żeby Ci przekazać niespodziankę.
Śpieszę donieść, że z zagranicznych wczasów powróciły żurawie. Jeden bardzo prosił, żeby Cię
pozdrowić...
Zdjęcie nie najlepszej jakości, bo mgła była okropna

A tu jeszcze jego kuple...

ana_art 21:02, 26 mar 2014

Bogdzia napisał(a)

Ana to chyba nie kosy tylko szpaki , tak myśle bo kosy takich miejsc nie lubia. I co teraz zrobicie? Jeśli chcecie przegnac je to najlepiej teraz to jeszcze znajda inne miejsce na gniazdo. Wiem ze latający styropian nie cieszy ale obserwowanie ptaków jest fajne i kształcące szczególnie jak ktos ma dzieci a wiem że ktoś ma dzieci. Pozdrówka.
nie wiem, ja ornitolożką raczej nie będę, ale przypominały kosy, ładnie śpiewają większe od wróbla. widzę czasami jak siedzą dwa lub trzy na kablu elektrycznym. W tamtym roku też o tej porze sobie gniazdą uwiły w tym samym miejscu
Bogdzia 21:15, 26 mar 2014

Nikita napisał(a)
Bogdzia zalogowałam się tylko na chwilkę (jestem po 16 godzinach pracy - padam ze zmęczenia) żeby Ci przekazać niespodziankę.
Śpieszę donieść, że z zagranicznych wczasów powróciły żurawie. Jeden bardzo prosił, żeby Cię
pozdrowić...
Zdjęcie nie najlepszej jakości, bo mgła była okropna

A tu jeszcze jego kuple...

Nikitka buziaki za zdjecia , piekne a mgły to normalne tło dla żurawi , one takie klimaty lubią , wczesny ranek , zamglony krajobraz, cudne. Niesamowita jestes . Dzieki.Jak odpoczniesz napisz gdzie je widziałaś.Buziaki.
Bogdzia 21:18, 26 mar 2014

ana_art napisał(a)
nie wiem, ja ornitolożką raczej nie będę, ale przypominały kosy, ładnie śpiewają większe od wróbla. widzę czasami jak siedzą dwa lub trzy na kablu elektrycznym. W tamtym roku też o tej porze sobie gniazdą uwiły w tym samym miejscu

Szpaki sa podobne do kosów bo tez czarne. Jak ktoś sie nie zna łatwo pomyli i śpiewaja czasem bardzo ładnie , co ciekawe śpiewają różnie w zależności od tego jakie głosy słyszaly jako młode ptaki bo łatwo sie ucza nasladowac. To ciekawe ptaki ale jak w pobliżu sa czeresnie to je objedzą ale kosy też je lubią.
EPODLAS 21:52, 26 mar 2014

Bogdziu, chylę czoło nad twoją wiedzą o ptakach. Dzisiaj byliśmy na kijkach widzieliśmy na wysokich sosnach jakieś duże ptaki. Koleżanka mówiła ze to jakieś krukowate, ale jakieś za duże. Będziemy je obserwować, bo one chyba gniazdo będą tam wiły.
BasiK 22:09, 26 mar 2014

Witam
Dopisuje się do tego arcyciekawego wątku, od którego sie nie moge oderwac od wczoraj.
Bogdziu, Twój ogród i zdjęcia, których część niewielką zdąrzyłam obejrzeć są zachwycające.
Z ciekawosci znalazłam ciekawą stronkę, gdzie można poczytać, obejrzec i posłuchać treli polskich ptaków: Ptasie radio Głosy kosa i szpaka sa łudząco podobne, nie wiem czy nie jest to samo nagranie.
Na innej stronie Głosy wybranych gatunków ptaków głosy tych ptaków są inne, ale bardzo podobne.
Pozdrawiam serdecznie.
Basia
hanka_andrus 22:17, 26 mar 2014

Przed tym ochłodzenie, kosy u mnie wieczorem śpiewały, ale teraz zimno, to pewnie herbatkę gorącą z żonami popijają, i nie do śpiewu im. Spacer zaliczony, prawie zimowy.
monteverde 22:30, 26 mar 2014

Piękne żurawieszczęściara Nikitka u mnie dzisiaj na obciętej gruszy śpiewały na przemian bogatka i modraszka, posypałam im za to ziarenek, ale pewnie budkę lęgową by chciały Bogdzia czy można jeszcze teraz przesadzić rh, ktore nie ma ochoty kwitnąć w inne miejsce czy nie? pozdrówka
wiunia 22:32, 26 mar 2014

Bogdziu pisałaś kilka postów wcześniej , że ładnie dziś było w ciagu dnia czy to oznacza, że mogłam dziś sadzić rh ?plisss napisz, że tak ,bo posadziłam