Jest śliczna, taka mgiełka na rabacie.
Ja też pierwszy raz ją wysiałam 18 lutego (tak trochę dla zabawy wg. kalendarza biodynamicznego) i na 6 dzień wykiełkowała. Dosieję jeszcze następną partię po 8 marca (kolejny korzystny czas wysiewu).
Mam nadzieję, że w następnych sezonach będzie się wysiewała sama.
Dziś wygląda tak:
Mała Mi - ja właśnie chcę posadzić magnolie, więc dziękuję za radę. W poniedziałek ma przyjechać koparka i wyrównać teren, rozsypać ziemię = glinę. Więc będę mogła myśleć o piasku. A dzisiaj siałam nasionka z chłopakami: koperek, pietruszka naciowa, szczypiorek, groszek i fasolkę ( wiem, że za wcześnie, ale bedzie rosła sobie narazie w domu).
Mówisz, że róże dobrze rosną - to się o nie postaram. A rododendrony też?
O matko od wrzesnia tu nie byłam a Ty mi wstawiłaś taką piękną salamandre. Dzięki ,sliczna jest. Widoczki pieninskie cudne.Kiedyś mieszkałam bardzo blisko.
Halinko dzięki. Zdrówko najważniejsze. Tobie też życzę najlepszego.
Bogdziu tradycja małym i dużym nakazuje
Kto ma zdrowie, niech sobie dziś nie folguje.
Trzeba olać ćwiczenia Ewy, jogę, wygibasy
I jeść od rana tłuste ale i słodkie rarytasy.
"Powiedział Bartek, że dziś tłusty czwartek, a Bartkowa uwierzyła, dobrych pączków nasmażyła".
Pieczone pączki podobno te idą w biust hehehe Made in Moja psiapiułka Paula
Cóż to za piękny iglak Danusia posadziła w "Ogrodzie w stylu angielskim"? Czyżby to cis pospolity Aurea Decora? Szukam takiego rozłożystego "evergreena" w wesołym kolorze.
Podoba mi się ta trawka i bardzo fajnie tutaj wygląda.Rozrasta się z korzeni czy kłączy? Czy nie jest ekspansywna? A może bym ją ograniczyła w razie czego jakimiś ogranicznikami z folii w głąb ziemi,mam jedną trawkę zielono-białą i nie mogę pohamować jej zapędów a jak jest z tą?