Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Milka 13:07, 18 mar 2014

Chyba jeszcze nie słyszałam o sianiu ketmii, oj jestem ciekawa
Jak już stworzysz ten ogród, to będzie łał!
boguslaw_r_ 14:22, 18 mar 2014

Dzięki za odwiedzinki i pochwały, u Ciebie jest też bardzo pięknie.
Milka 17:47, 18 mar 2014

Za dużo tych zdjęć to nie ma, ale coś niecoś widziałam, piękny, żal chyba był straszny zostawić go...
Mala_Mi 00:18, 19 mar 2014

Melduję, że ketmie z nasion sie sieją i rosną

A piwonie.. rozrastają sie trzeba tylko pogadać kto zmniejsza kępę .. u znajomych zapuszczona działka, a piwonii mają moc.. i piękne są.. może coś wykopię .. muszę z nimi pogadać
Mirka 08:21, 19 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Melduję, że ketmie z nasion sie sieją i rosną

A piwonie.. rozrastają sie trzeba tylko pogadać kto zmniejsza kępę .. u znajomych zapuszczona działka, a piwonii mają moc.. i piękne są.. może coś wykopię .. muszę z nimi pogadać
Pogadaj pogadaj a co do Ketmi to wsadzić do ziemi i zostawic na zime sama się wysieje ?nie zmarznie?masz Aniu Ketmie to pokaż fotkę dla mnie jeśli można
Mala_Mi 09:30, 19 mar 2014

Mirka... z ketmią wiem, że się sieje, i to sama.. bo u brata rosną..ale w Stanach, strefa klimatyczna podobna jak u nas.. muszą pielić ja.. tak siei rozrastają, chciał mi nawet nasionka przysłać..
Ja bym posadziła do doniczki nasionka ...... ale najlepiej poczytać w necie, bo ja nie siałam nigdy, kupiłam gotową sadzonkę, drugą dostałam w prezencie.. a latem kupiłam szczepioną.. Ja jestem niecierpliwa do hodowli z nasionek.. i za mało systematyczna, aby potem o to zadbać..
Ale wiem na pewno, że z nasion rosną.. moje ketmie się nie wysiewają Jedna rosła na szmacie, a druga w totalnym buszu... nasiona nie miały szans wpaść w ziemię..
A to teraz wygoglałm uprawa z nasion, li tu też piszą

Jak widać przyjmuje sie dość łatwo.. i nawet kwitnie dość szybko, poszperam u siebie za siewkami.

Foty z 2011, wiec stare.. ale takie mam pod ręką. Pierwszy został przesadzony jesienią.. chyba żyje

A o piwoniach pogadam, ale sierpień to miesiąc na kopanie piwonii.. trzeba poczekać, przypomnij sie..
Mirka 11:20, 19 mar 2014

irena_milek napisał(a)
Chyba jeszcze nie słyszałam o sianiu ketmii, oj jestem ciekawa
Jak już stworzysz ten ogród, to będzie łał!
Irenko dostałam nasionka było napisane że Ketmia wysiałam w niedzielę a dziś zaglądam a tam nasionka już kiełkują więc może coś wyrośnie to pokażę.
Mirka 11:24, 19 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Mirka... z ketmią wiem, że się sieje, i to sama.. bo u brata rosną..ale w Stanach, strefa klimatyczna podobna jak u nas.. muszą pielić ja.. tak siei rozrastają, chciał mi nawet nasionka przysłać..
Ja bym posadziła do doniczki nasionka ...... ale najlepiej poczytać w necie, bo ja nie siałam nigdy, kupiłam gotową sadzonkę, drugą dostałam w prezencie.. a latem kupiłam szczepioną.. Ja jestem niecierpliwa do hodowli z nasionek.. i za mało systematyczna, aby potem o to zadbać..
Ale wiem na pewno, że z nasion rosną.. moje ketmie się nie wysiewają Jedna rosła na szmacie, a druga w totalnym buszu... nasiona nie miały szans wpaść w ziemię..
A to teraz wygoglałm uprawa z nasion, li tu też piszą

Jak widać przyjmuje sie dość łatwo.. i nawet kwitnie dość szybko, poszperam u siebie za siewkami.

Foty z 2011, wiec stare.. ale takie mam pod ręką. Pierwszy został przesadzony jesienią.. chyba żyje

Dzięki za info a co do Ketmi to siałam w niedzielę a dziś już się pokazały zielone łebki chyba że to jest jakaś inna roslina zobaczymy co wyrośnie.Za piwonie dzięki przypomnę się.

A o piwoniach pogadam, ale sierpień to miesiąc na kopanie piwonii.. trzeba poczekać, przypomnij sie..
Mirka 11:28, 19 mar 2014

boguslaw_r_ napisał(a)
Dzięki za odwiedzinki i pochwały, u Ciebie jest też bardzo pięknie.
Boguś u mnie to dopiero ogród się rodzi i mam nadzieję że będzie pięknie z wami na pewno.Pozdrawiam cieplutko z Mazowsza.
bogumila 12:27, 19 mar 2014

Siałaś ketmię jednoroczną czy krzaczastą?
Ketmia południowa {hibiskus letni} jest rośliną jednoroczną.