Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zakochana w ogrodach

Zakochana w ogrodach

iwonaal 07:29, 19 mar 2014

Maria667 napisał(a)

Próbuj, napewno będzie ciekawie. Z których tuji chcesz zrobić kule?

Marysiu, z tej dużej tui 3 w 1. Zaglądałam do Ciebie i ta spiralka mi się podoba. Pa
wietrzyk 08:12, 19 mar 2014

ewsyg napisał(a)
Iwonko,czytam, że myślisz o glebogryzarce. My też. Byliśmy w niedzielę w ogrodniczym, u nas wypożyczenie to 150 zł doba. Nie jesteś w stanie zrobić całości w jeden dzień, praca będzie etapowa i będzie trwała kilka lat więc lepiej opłaca się kupić glebogryzarkę niż ją wypożyczać. Mąż właśnie zaczyna polowanie na ten sprzęt, na pewno ułatwi pracę

Hi, hi
U mnie było tak samo Pojechałam wypożyczyć, na miejscu przeliczyłam, doszłam do tego, że się nie opyla i zamówiłam własną
wietrzyk 08:26, 19 mar 2014

Widziałam u kogoś kompostownik podobny do mojego, ale dodatkowo z przodu miał otwieraną klapę. Zamocowana na zawiasach i zamykana zasuwką. Jeśli Twój M bardziej zdolny, to może zrobi Ci taki. Jak kompostownik cały zabudowany, to faktycznie ciężko wyciągać zawartość Podpatrzyłam też na wątku o kompostowaniu, że dziewczyny przesiewają kompost takimi czarnymi, plastykowymi skrzyneczkami po owocach. Podobno łatwiej niż na dużym sicie, ale przyznaję, że nie próbowałam
W książce Alana Titchmarsh'a, angielskiego ogrodowego guru, wyczytałam, że przesiewa tylko kompost do sadzenia młodych roślin i warzyw, a do ściółkowania rabat już nie. Poza tym robi różne rodzaje kompostu. Dla mnie to już wyższa szkoła jazdy...
viva 08:55, 19 mar 2014

Iwonko ale u Ciebie ruch wiosenny
Okolica śliczna. Bardzo lubię widok wody i suchej trzciny
iwonaal 09:22, 19 mar 2014

wietrzyk napisał(a)
Widziałam u kogoś kompostownik podobny do mojego, ale dodatkowo z przodu miał otwieraną klapę. Zamocowana na zawiasach i zamykana zasuwką. Jeśli Twój M bardziej zdolny, to może zrobi Ci taki. Jak kompostownik cały zabudowany, to faktycznie ciężko wyciągać zawartość Podpatrzyłam też na wątku o kompostowaniu, że dziewczyny przesiewają kompost takimi czarnymi, plastykowymi skrzyneczkami po owocach. Podobno łatwiej niż na dużym sicie, ale przyznaję, że nie próbowałam
W książce Alana Titchmarsh'a, angielskiego ogrodowego guru, wyczytałam, że przesiewa tylko kompost do sadzenia młodych roślin i warzyw, a do ściółkowania rabat już nie. Poza tym robi różne rodzaje kompostu. Dla mnie to już wyższa szkoła jazdy...

Asiu, bardzo dziękuję. I tak musimy to zrobić i przenieść kompostownik.
GorAna 09:36, 19 mar 2014

Iwonko, widzę rewolucje wiosenne...forum dodaje skrzydeł...prawda?
Pozdrawiam
iwonaal 10:53, 19 mar 2014

GorAna napisał(a)
Iwonko, widzę rewolucje wiosenne...forum dodaje skrzydeł...prawda?
Pozdrawiam

Aniu, to prawda, działa jak narkotyk.
elzbieta_g 13:29, 19 mar 2014

iwonaal napisał(a)

Aniu, to prawda, działa jak narkotyk.

ale legalny narkotyk co raz więcej uzależnionych
iwonaal 13:30, 19 mar 2014

Tutaj jest cień czy miskant gracimillius będzie tu rósł, czy lepiej parzydło? Hortki i hosty na pewno.
elzbieta_g 13:37, 19 mar 2014

na miskacie siem nie znam bo go nie mam ale hosty napewno , hortki mam na półcieniu i jest ok a może rh?