Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród 18:38, 06 lut 2014

Do góry
Bardo ładna ta funkia, właśnie te z poskręcanymi liśćmi są bardzo ładne

Mój 4 arowy azyl... 18:33, 06 lut 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
A to moje boróweczki z piaszczystej ziemi W tamtym roku przesadzałam krzaki borówki w czerwcu z zawiązanymi owocami. Myślałam, że nie zjem ani jednej, że wszystko zrzuci. Na krzakach utrzymały się wszystkie owoce i w dodatku były bardzo dorodne

widać, że dorodne, ja ostatnią chyba w listopadzie zjadłam
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:31, 06 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Naparstnice (i jeżówki) rozdawałam sadzonki dla wszystkich chętnych, kto chciał i kto nie chciał... niestety kolor jest loterią.... i rosną mi wszędzie.. bo ja nie pielę z uporem maniaka, wiec wszelkie siewki mają u mnie dobrze

Aniu fajnie do Ciebie wpadać, bo tu zawsze kolorowo i jest czym oczy nacieszyć pozdrawiam
Moja działka. 18:30, 06 lut 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
A wracając w LIDER kupiłam prymulkęMała rzecz a cieszy

Ja też dzisiaj kupiła sobie prymulkę pomarańczową, która ma zapach fiołków

Bogusiu, cieszę się na spotkanko w Starczej. Wybierzcie się po południu, bardzo proszę
Mój 4 arowy azyl... 18:28, 06 lut 2014

Do góry
A to moje boróweczki z piaszczystej ziemi W tamtym roku przesadzałam krzaki borówki w czerwcu z zawiązanymi owocami. Myślałam, że nie zjem ani jednej, że wszystko zrzuci. Na krzakach utrzymały się wszystkie owoce i w dodatku były bardzo dorodne

Kwiatowy ogródek Monteverde 18:16, 06 lut 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Masz łabądka na dobranoc...

Oj chyba łabądki pomogły dzisiaj już trochę lepiej, musiałam z niedosuszoną głową wyjść do ogrodu dzięki Bogusiu
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:15, 06 lut 2014

Do góry
Anitka ma rację - pies to nie tylko przyjemność i radość to także odpowiedzialność i obowiązek - kupno psa to poważna decyzja...pies to członek rodziny...

Dla ułatwienia decyzji...Anitka pokazała Lunę to ja pokażę pieska - mój Dakar

Ogródek Anity 18:14, 06 lut 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
I jeszcze The Fairy

Bonica

Bonica jest wyższa i ma zdecydowanie mniej kwiatów, Fairy zawsze obsypana

Dziękuję za zdjęcia porównawcze Anitko ciekawa jestem jak Kondzio odzwyczaił się od palenia
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 17:58, 06 lut 2014

Do góry
Potwierdzam, pies to obowiązek. Właściwie tak jak dziecko, można powiedzieć. I żyje kilkanaście lat!
Ale z drugiej strony pies w kotłowni to jakiś koszmar! Pies ma uczucia i jest mądry. Skoro cały dzień spędza z domownikami to noc w kotłowni?! To kara!
Moja Luna po przeprowadzce do nowego domu sama znalazła swoje miejsce do spania-przy drzwiach wejściowych, pilnuje nas
A w ogrodzie nie zniszczyła mi ńic, i nie załatwia się na podwórzu, trzeba z nią wyjść!
Ale skoro ty nie chcesz psa to nie ulegaj dziecku, bo będziesz żałować...
Moja Luna

Wilcza Góra 17:58, 06 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ciekawostki ze świata, bliżej wiosny nam:

Pszczółko kochana ....moje uwielbione bratki !!!
pisałam o mojej słabości do nich u Bogusi, bo ona też "bratkowe" fotki u siebie wstawiała
sprawiałaś mi ogromną przyjemność
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 17:52, 06 lut 2014

Do góry
I to jest właściwe podejście do życia, Iwonko. Chęci na co innego by były, ale szara rzeczywistość koryguje plany i to nieraz drastycznie. I zawsze wybiera się ten wariant gdzie mniej boli.

A taki dąb tkwi w jednym miejscu wiei całe, o zmianach nie myśli, i macha do nas to listkami, to szarością, to oszronioną gałązką.I się nie łamie.... do czasu.

Ogródek Anity 17:18, 06 lut 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Już niedługo będzie tak

Te ciemno czerwone prześliczne.Pozdrówka.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:17, 06 lut 2014

Do góry
agam napisał(a)

Wszystkie różowe bardzo mi się podobają a te najbardziej

pierwsza
echinacea double delight
druga
echinacea purpurea vintage wine
Ogródek Anity 17:13, 06 lut 2014

Do góry
Ogródek Anity 17:09, 06 lut 2014

Do góry
Już niedługo będzie tak

Ranczo Edy 16:24, 06 lut 2014

Do góry
U nas dzisiaj za to mniej słońca niż wczoraj.Ślę pozdrowienia i pączka kwiatowego

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:20, 06 lut 2014

Do góry
Relacji z porządków raczej nie będzie Ale za to mam dla Was zdjęcie z Białki

Ogólnie warunki do jazdy są świetne, tylko ludziów jak mrówków.... Staliśmy w kolejce po 30 minut...
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:05, 06 lut 2014

Do góry
Agata te świerki sadziłem z myślą że będą musiały trzymać linię
co do Wredeii pomysł przyszedł z czasem

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 15:58, 06 lut 2014
Do góry
Wybiorę się po wierzbowe, młode gałązki do bukietów i przystrojenia donic z kwiatami.
...ale Ty masz przynajmniej sucho i wcześniej możesz korzystać ze spacerów. Tak myślę, że w którą stronę się nie wybierzesz, wszędzie coś atrakcyjnego znajdziesz i dla oka i dla ducha. Ogrodowisko uwrażliwiło mnie na szczegóły, których wcześniej nie dostrzegałam, a teraz wiem, że nie musi to być nic spektakularnego, wystarczy moje nastawienie, otwartość na bogactwo przyrody i jestem sama wtedy bardzo bogata, na przykład o takie widoki:

Narzekałam kiedyś, że płasko, że nudno i brak atrakcyjnych miejsc, takich do pokazania gościom, a teraz doceniam co mam, co jest wokoło. Ogródeczek też daje nam możliwość znalezienia tego czegoś, co dopełnia codzienność o tę lepszą stronę Ja to mam szczęście
Pokażę nasz ogród 15:50, 06 lut 2014

Do góry
Witaj Gosia, gdzie się podziewasz? wymyśliłaś już dalsze zmiany w ogrodzie?

Ewa, śliczny carex, rozświetlający . Musze iść po okular, bo nazwy przeczytać nie mogę hehe. Ślepa komenda robi się ze mnie
Mi coś w poprzednich latach wypadały. Dopiero w tym roku udało mi się uchować i nawet poszczepiłam, ciekawe jak ruszą po zimie. To jakieś choróbsko, bo takie centki jakby pleśni były widoczne na źdźbłach. Moje są takie , między rozplenicami:

Tu bardziej widać wybarwienie:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies