..............................i po świętach...............ale magiczny czas jeszcze trwa............dobrze że przed nami jeszcze Sylwester, Nowy Rok i Trzech Króli z wydłuzonym weekendem. Objedzona i niedospana pojawiłam sie dzis w pracy, ale perspektywa przed nami na szcżęscie jeszcze miła, tych wolnych dni troche będzie.....
Wszystkim forumowiczom zaglądającym do mojego wątku znanaym mi i nieznanym, ujawniającym sie i tym ukrytym składam serdeczne życzenia na Nowy Rok.
Niech ten 2014 rok upływa Wam w zdrowiu, pomyslności, z marzeniami, z masą dobrych dni, ze słowami płynącymi z serca, które Was uszczęśliwią, z masą miłości i przyjaźni
Ewuś.. wróciłam wspomnieniami do Twojej choinki... do Twego domku..... uwielbiam kolorowe bańki na choince.. i jakoś jednakowych nie mogłabym mieć.. a bombeczka z miodzikiem... to już jest tak jak napisano .. wisienka na torcie
Wybrałem się dzisiaj w poszukiwaniu wiosny tej zimy Na szczęście żadne cebulki nie wychodzą powojniki nie startują, a pączki na drzewach i krzewach w zimowej postaci Jedynie liliowce zimo i pół zimozielone, które zazwyczaj znikają w ziemi o tej porze obecnie rosną zgodnie ze swoimi cechami
Niektóre żurawki również nie poczuły zimy
Kalendarze z rysunkami Redouta zawsze są piękne. Nie będę już tak bardzo zazdrościć, bo taki niebieski kalendarzyk mam tegoroczny i jeszcze dwa inne, no i w końcu album z jego rysunkami. Szukałam intensywnie w tym roku czegoś podobnego, np. z owocami i warzywami, ale się nie udało.
Dodam nieskromnie, że w bombce miodowej brałam taki maluteńki udział . Ale udziałów w niej nie mam.
A ta bombka poniżej to jest starą bombką z dawnych lat? Bo ja mam kilka takich, z takimi wzorami, ale bardzo już stare, zmatowiałe.
Jakoś tak fajnie nazwałaś te bombki z dziurką, możesz przypomnieć?
I fajna jest ta bombkowa latarenka.
Kochani, muszę się odłączyć, w wolnej chwili do was pozaglądam
A to dla Gabrysi, moje jaśminy z Krety, w przechowalni; jak wykopywałam, bryła korzeniowa była porządna, zaraz wiosna, wrócą do gruntu
pozdrawiam zaglądających, miłego dzionka, a ja do roboty
Wg mnie zlikwiduj wysepkę i łuk, w oddaleniu od rogu posadź miłorzęba szczepionego Pendula, pod ścianami hortensje bukietowe i nic już w zasadzie nie potyrzeba. Do grilla doklej rabatkę.
Ściezkę zlikwiduj