Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Milka 13:16, 21 mar 2014

Ogród po zimie wygląda świetnie, krokusy bajeczne i tez zmiany, ależ szał nas wiosną ogarnia
Netka 17:58, 24 mar 2014

Piękna wiosna u Ciebie Gosiu Mam do Ciebie pytanie odnośnie hortensji Bobo, bo wiem, że masz u siebie. Planuję ją posadzić rządkiem jako tło dla bukszpanów. Napisz proszę jak oceniasz tą odmianę i na jakim stanowisku u Ciebie rośnie ? W jakich odległościach od siebie radziłabyś mi ją posadzić ?
Gosiniak 13:26, 25 mar 2014

Kochani dziękuję za wpisy i cieszę się że o mnie nie zapominacie, ogródek mnie cały czas pochłania, a właściwie pochłaniał, bo teraz deszcz i do tego choróbsko mnie złapało i córcię, dobrze że pada przynajmniej tak nie żal. Będę pomału odwiedzać Was w waszych wątkach, tzn. wpisywać bo odwiedzam Was bardzo często, tylko jak wiecie na wpisy brak czasu, ale postaram się bardziej

Netka- bobo jak najbardziej polecam, też mam ją rządkiem między innymi, w zeszłym roku tak właśnie sadziłam. U mnie rośnie głównie na stanowisku słonecznym i sprawuje się bardzo dobrze, jednak jak wszystkie hortki na słońcu trzeba podlewać, bo mniejsze kwiaty będą. Swoje sadziłam tak gdzieś co około 0,5m, ale można rzadziej, bo bardzo się rozkrzewia po cięciu.

Tu pod śliwą wiśniową:

A tu młode zeszłoroczne:
Donia72 22:24, 25 mar 2014

Witaj Gosiu Ale podoba mi się ta rabata z hortensjami Jest ona dla mnie inspiracją na moją rabatę
Pozdrawiam cieplutko
Tess 22:40, 25 mar 2014

Kto to nam się ze snu zimowego zbudził?
Krokusiki mnie zachwyciły.
Ogród świetnie wygląda po zimie.
marta_d 10:36, 26 mar 2014

Gosiu fajnie, ze do mnie zajrzalas, jesli moglabym Ciebie prosic o rade: na jednym z moich zdjec jest wsadzony bukszpan (podwojna kula) przy zejsciu do garazu, Marcin zrobil mala wizualizacje z kulkami bukszpanowymi i zurawkami i to miejsce jest dokladnie odbiciem tego z podwojnym bukszpanem. Teraz moje pytanie czy w miejscu z zurawkami bedzie pasowala trzmielina na pniu czy moze bukszpan , zeby po obu stronach byl taki sam? nie wiem czy mnie zrozumialas - troche to zawile
Tusiala 10:38, 26 mar 2014

Cudowne letnie zdjęcia Bobo rzeczywiście są prześliczne. Też mam je zamiar kupić
Joaska 15:17, 26 mar 2014

Uwielbiam takie szpalery z hortek... u siebie też planuje kilka takich szpalerów ...
paulina_wero... 08:17, 28 mar 2014

Witam. Przegladnelam na razie tylko kilka stron ale juz widze, ze pieknie u ciebie pozdrawiam zaznaczam i zapraszam
Gosiniak 16:06, 28 mar 2014

Donia- ja też już jakiś czas temu zakochałam się w hortkach i nie może być bez niego ogrodu
Teresko- obudzona już dawno, tylko wpisów nie ma kiedy robić.
Marta_D- odpowiedziałam u Ciebie, wszystko zrozumiałam
Tusiola- kupuj, kupuj warto naprawdę, tylko poczekaj aż zaczną puszczać listki, bo ja raz się nacięłam, za wcześnie kupiłam, jak jeszcze nie wystartowały i okazało się że niektóre były przemarznięte, na szczęście wymienili mi na nowe
Joasia- to prawda zarażają te hortki i ciągle się chce mieć ich więcej.

U mnie dziś pochmurno od rana, zdjęcia sprzed kilku dni: