Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

Madzenka 23:48, 24 mar 2014

Ja sobie scinalam czosnki do wazonu w domu.... Śmierdziało tak pieknie
madeline28 11:16, 25 mar 2014

Hej, wpadłam z rewizytą. Piękną masz wizytówkę. Zdjęcia są jak pocztówki, normalnie jestem zauroczona
Oj, będę odwiedzać
ewa004 11:19, 25 mar 2014

Alinko pozdrawiam cieplutko
Maria667 12:32, 25 mar 2014

Super pomysł z wykorzystaniem przekwitniętych czosnków
Człowiek uczy się całe życie...
Pozdrawiam serdecznie!
Pszczelarnia 13:01, 25 mar 2014

alinak napisał(a)
Nadal nie ma czasu cyknąć fotek ..jakaś masakra . ale wczoraj zrobione tyle cięć że wieczór zakończyłam
POLTRAMEM COMBO ......

Melduję że nie wagarowałam w pierwszy dzień wiosny
- obcięte wszystkie jałowce na skarpie
-ogolone o połowę kulki Danica na skarpie
-ogolone wszystkie tawuły w liczbie ok 70 ....
-fryzury nowe dostały thujki koło tarasu ...w stożek i kulki ...
-a posprzątanie tego drugie pół dna zabrało i zapchało kompostownik na cacy ...
- a doprowadzenie siebie do używalności trwa do tej pory ...

na oka pocieszenie zostawiam widoczki z ubiegłego roku ...

Pocieszyłaś mnie na wiele sposobów:
- dziękuję za porady rabatowe (słuszne, muszę zadziałać z trzmieliną oskrzydloną i tawulcami)
- kompost do róż (jak teraz potrzebowałam do dołów pod nowe rośliny zdjęłam z róż - w ten sposób człowiek wie, że nie kręci się w kółko po ogrodzie bez sensu)
- dzielenie traw (moja sesleria dla Ciebie jeszcze kwitnie, mus poczekać)
- jaki to ten florowit do sypania pod róże? W granulkach? Jest taki?
- ja skorupki to suszę, gniotę i od razu do wapniolubnych donoszę (ciemierniki, goździki kamienne, lawenda, gipsówka)
- obierki daję do kompostu, bo kompostu nie daję pod pomidory a tylko obornik "zelżały".

I co do kompostownika, mimo palenia gałęzi (odzyskiwanie popiołu) i innych chabazi, mimo posiadania 3 wielkich komór opróżnianych raz w roku - nadal brakuje w nim miejsca.

alinak 23:02, 25 mar 2014

EWKA --ja już w tym roku powiększyłam kompostem rabaty ,tak że nowe kanciki muszę robić .
na warzywniak wywożę co dzień po troszku ...

florovit do róż w granulkach ...jest stary jak świat od ...chyba 10 lat tylko nim na wiosnę podsypuję .sam kompost nie zapewni składników dla obfitego kwitnienia ...potrzebny wieloskładnikowy choć raz na wiosnę .a ze skorupkami dobry patent wymyśliłaś ...tylko że ja jak już bym ususzyła to M gołębiom zabierze i tyle je będę widzieć ...chyba ż eto ja mu będę podbierać ...bo on suszy ...hhmmmm do przemyślenia taki szaber ...

MARZENA --- czosnki do domu ...kiepsko ...ja tak nie toleruje zapachu hiacyntów ...dlatego u mnie ich w domu nie ma

MARIA-
EWA-
MADELEIN--- pozdrawiam was
alinak 23:20, 25 mar 2014

ogolone fryzurki dostały thujki . formowane tak od kilku ( 7 )lat . w tym roku cięcie było bardzo radykalne ...

Urszulla 01:29, 26 mar 2014

człowiek sam sobie bałaganu narobi a potem się narobi przy sprzątaniu
ale efekty pomysłowe są
a powiedz czy to cięcie jest tylko ozdobne czy ma też jakiś inny wpływ na tuje
ja będę pierwszy raz w życiu cięła bukszpany pogoda będzie sprzyjała 10st bez deszczu jak myślisz?
Tusiala 08:50, 26 mar 2014

Ależ szałowe fryzurki
alinak 10:37, 26 mar 2014

Ulka pogoda do cięcia dobra .nie tniemy na deszczu i wilgoci bo grzyby atakują.
cięcie ma tylko walory ozdobne ale rownierz bardzo do rozkrzewiania i wzrostu pomaga .
Tusiala.........prawda że teraz wygolone okropnie ale młose odrosty uroku dodadzą