Kochani, muszę się odłączyć, w wolnej chwili do was pozaglądam
A to dla Gabrysi, moje jaśminy z Krety, w przechowalni; jak wykopywałam, bryła korzeniowa była porządna, zaraz wiosna, wrócą do gruntu
pozdrawiam zaglądających, miłego dzionka, a ja do roboty
Wg mnie zlikwiduj wysepkę i łuk, w oddaleniu od rogu posadź miłorzęba szczepionego Pendula, pod ścianami hortensje bukietowe i nic już w zasadzie nie potyrzeba. Do grilla doklej rabatkę.
Ściezkę zlikwiduj
To i ja pochwalę się moim wiankiem, sam pomysł zrobienia wianka (a nawet 2) oczywiście narodził się pod wpływem Ogrodowiska. Jak wiadać jego wpływy silne nawet u nas, na Wschodzie.
Wianek wisi na ramie okiennej, ale na potrzeby "sesji" został zdjęty i trochę mi się główny "bohater" odchylił. Swoją drogą, jak jeszcze raz usłyszę, że to "kotek", to zdzielę rózgą!
tak to ten fragment właśnie szukałam tego zdjęcia
cały mój ogród jest taki mix max, zdaję sobie z tego sprawę, postaram się go trochę zmienić z pomocą forum i Twoją Danusiu
wysepka do likwidacji, nie ma problemu podoba mi się drzewo szczepione i róże z lawendą
Biedroneczka -powodzenia w dokarmianiu i nie tylko
Ania jak poszukasz to znajdziesz tanie , większośc odpuszczam bo ceny wygórowane jednego Puscha dopadłem poniżej 20zł (nie szczepiony) , Waldbrunn -14, choina Jervis 12 - tak się kupuje!!! małe bo małe ale rosną
tej sosny Joppi taniej już nie mogłem kosztowała 55 (tylko) bo u ziomka pod Wrocławiem
może tutaj mi ktoś podpowie ( będę niezmiernie wdzięczna ) co mogłabym posadzić wzdłuż tej ścieżki, myślałam o niskich trawkach, różach i lawendzie lub wrzoścach jest to strona gdzie słońce praży cały dzień