Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Moja bajka 00:16, 02 sie 2015

Do góry
Red Fox akurat mączniaka nie łapie i ma u mnie mocnego plusa, jednak nie wiem co z nim zrobić bo kończy kwitnienie, ponad miesiąc to dobry wynik
William jest piękny i ma cudny zapach
Moja bajka 22:14, 01 sie 2015

Do góry
Przetacznik koniecznie ściąć, teraz już nic z nim nie zrobisz. Wiosną odbije, a w przyszłym roku dokładnie obserwować. Jak pojawią się pierwsze plamki na liściach to do razu oberwać i opryskać. Też mam problem z mączniakiem, ale co zrobić, takie to nasze ogrodniczkowanie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:18, 01 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Agnieszko tak ptasie łapki mają taki chłodny kolor, żadnych żółtawych przebarwień, ciemna zieleń z białym paseczkiem u mnie rosną w półcieniu, nie rozłażą się i mają tak z 30cm średnicy, sadzone w zeszłym roku

W takim razie lądują na listę zakupów
dziękuję za dokładny opis, bo wiesz ja zdjęcia w sklepach przekłmuja, a ja na żywo nie mam gdzie traw oglądać

Nie ukrywam, że też lubię swoje liliowce, ale szkoda, że już nie mam miejsca na nowe

U mnie też zmieści się chyba z góra 6-8 nowych - i jak tu wybrać jak tyle różności w sklepach???
Szkoda że Ty ich więcej nie zmieścisz , bo cudnie pod Twoją ręką rosną!!!

Z rabaty też jestem zadowolony, chociaż teraz już coraz gorzej bo wiele roślin wyciętych, a inne przestają kwitnąć, traw w tym roku widać nie będzie to też jesienią efekt będzie słaby, ale na co ja będę narzekać jak rabata miała dopiero teraz powstawać, a jest już prawie skończona

No właśnie!!!!
zrobiła już woooooooooow w tym roku - a efekt sam wiesz jak wyszedł

pozdrawiam
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 12:57, 01 sie 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Ja widzisz jakoś nie zamknęłam dochodzenia w sprawie przypalania Chociaż nawet Luki pisał, że przypala Mu w tym roku dorosłe okazy, które w poprzednim sezonie miały się dobrze. Planuję sobie nowe rabaty, które chcę zacząć ogarniać w przyszłym roku i gdybym kupiła na rozmnażanie 2 sztuki sprawdzonej odmiany, to do przyszłego sezonu będę miała 20 sztuk Tylko trzeba znaleźć te sprawdzone

Ta akurat dobrze się dzieli, sama podzieliłam z powodzeniem. Mała jest,nie "wypiętrza się" ,tak pokrojem mi lime marmelade przypomina, ale oczywiście kolor nie ten.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:40, 01 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Mateusz nie wiem czy Stipa przezimuje i jak będzie wyglądać w przyszłym roku, ale i tak znów ją wysieje.

Powiem Ci ze ta pogoda ostatnio u nas taka dziwna, że nic nie wiadomo. Ja się ostatnio zastanawiałem czy to środek lata czy środek jesieni, bo u mnie to potrafi 5 razy dnia deszcz padać xD
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:23, 01 sie 2015

Do góry
Olu a czemu miałbym bić przecież po to tu jestem. Jest to odmiana pysznogłówki Kardinal, niestety złapała ostatnio mączniaka, zobaczymy co będzie z nią dalej. Variegata ma jedną zaletę bo się nie rozłazi rośnie wolniej, za to Ice Dance ma rozłogi, ale i tak mnie zachwyca

Mateusz nie wiem czy Stipa przezimuje i jak będzie wyglądać w przyszłym roku, ale i tak znów ją wysieje.

Małgosiu jak dla mnie do idelanej kulki troszeczkę jej brakuję, ale nie przeszkadza mi ten fakt.
Chciałem mieć różowy busz to mam i nie mogę się doczekać jak będzie wyglądać w przyszłym roku po części troszkę się tego boję

Justyno bardzo polubiłem w tym roku obydwie rośliny i na pewno jeżówek przybędzie, ale to dopiero jak wdrożę przedostatni punkt rewolucji ogrodowej

Marto płot do mojego ogrodu pasuje, ale niestety będzie zarośnięty przez żywopłot i będzie widoczny u siotry, a tam w ogóle nie pasuje, jestem z tego powodu bardzo zły, ale zostało to zrobione za moimi plecami.

Pieniek, a dokładnie trzmielina ma około 7 lat nie pamiętam kiedy ją sadziłem, ale przed 2010. Bez palika rośnie już 3 lata. Zimą 2011-2012 zmarzłą i zrzuciła wszystkie liście, ale odbiła pod koniec maja.

Kasiu tak to stipa, ładnie u mnie urosła, rabatę też lubię

Bożenko wiesz jak ogród wygląda na żywo i ile miejsc nie pokazuje, ale ja i tak praiwe jestem zadowolony. W rabacie najbardziej podoba mi się szybkość zmian

Ewo nie zawsze brylancików, ale dużo się mieści w tym moim ogrodzie powiedziałbym, że czasem aż za dużo

Ewo fakt bylin u mnie mnóstwo Bylinowy raczej dzisiaj będzie nieczynny.
Mój ogród pod górkę... 12:06, 01 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Normalnie mi wstyd tak całe 440 stron przesiedzieć cicho jak mysz kościelna, a śledzę od samego początku każdą stronę O ogrodzie co ja będę pisał, jest piękny, nietypowy, jedyny w swoim rodzaju i to co najbardziej mi się podoba to jego wykorzystanie i do oglądania i do wypoczywania.
Munstead Wood mam od niespełna dwóch miesięcy, ale już ją uwielbiam, będzie Pani zadowolona

Dzięki Łukasz, że się odezwałeś i to jeszcze w tak miłych słowach. Bardzo mi miło czytać taką pochlebną opinie, bo rzeczywiście ogród nietypowy i nie każdemu musi się podobać. Zwłaszcza ta ilość kamienia, którą ja osobiście bardzo lubię.

Dopiero zaczęłam przygodę z różami i cieszę się każdym pąkiem
Pozdrawiam
Mój ogród pod górkę... 12:00, 01 sie 2015

Do góry
Normalnie mi wstyd tak całe 440 stron przesiedzieć cicho jak mysz kościelna, a śledzę od samego początku każdą stronę O ogrodzie co ja będę pisał, jest piękny, nietypowy, jedyny w swoim rodzaju i to co najbardziej mi się podoba to jego wykorzystanie i do oglądania i do wypoczywania.
Munstead Wood mam od niespełna dwóch miesięcy, ale już ją uwielbiam, będzie Pani zadowolona
Moja codzienność - ogród Oli 11:55, 01 sie 2015

Do góry
Ja z donicy widziałbym wylewającą się hakonechloa macra, a co do koloru drzewa istotna jest jeszcze jedna rzecz bo chyba nikt o to nie zapytał, mianowicie jaka będzie elewacja altany, czy będzie coś w stylu twojej inspiracji czyli jasne drewno czy kolor domu, chociaż mam cichą nadzieję, że będzie drewno
Ja widziałbym coś nieregularnego czyli klon, zielony nawet ładniej by wyglądał ma on jednak dwa mankamenty, troszkę większy okaz jest kosztowny na dodatek zimą czasem będzie trzeba go opatulić by nie zmarzł.
Oczywiście to tylko moje gdybanie
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 23:34, 31 lip 2015

Do góry
Ja widzisz jakoś nie zamknęłam dochodzenia w sprawie przypalania Chociaż nawet Luki pisał, że przypala Mu w tym roku dorosłe okazy, które w poprzednim sezonie miały się dobrze. Planuję sobie nowe rabaty, które chcę zacząć ogarniać w przyszłym roku i gdybym kupiła na rozmnażanie 2 sztuki sprawdzonej odmiany, to do przyszłego sezonu będę miała 20 sztuk Tylko trzeba znaleźć te sprawdzone
Moja codzienność - ogród Oli 22:28, 31 lip 2015

Do góry
Krasnal jest the best wpasował się idealnie... to trzeba się zająć tą zrzutką
Skąpana w słońcu 21:26, 31 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Zebrinus wcale się nie panoszy ładnie przyrasta w kępę, która jest z roku na rok coraz większa, ale to normalne

Patrze i stwierdzam, ze chciałbym jeszcze pomarańczowe, białe i czerwone jeżówki, ale gdzie ja mam to posadzić

Ja mojemu wyznazcyłam konkretny teren. Nie chcę, żeby mi zagłuszył inne rośliny.

Śiedzi grzecznie w takiej donicy. Ma jeszcze troche miejsca

Te rozplenica niby też się nie rozłazi, niby jest zwarta a ile miejsca już zajmuje

Dla Ciebie pomarańczowa jeżówka Orange Passion i Colorbust Orange

Rododendronowy ogród II. 21:13, 31 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Na początku rabaty po prawej idąc w stronę stawu rzuciłbym jakąś plamę bylin, floksów jeżówek, bo tam brakuje teraz koloru, chociaż jakaś kępa bylin jest tam widoczna, ale trudno mi zidentyfikować co to

Tam są też floksy ale strajk zrobiły i nie zakwitły choc pomalutku zaczynają a za chwilę mają tam zakwitnąc żółte rudbekie a potem juz na jesieni malinowe marcinki. No i jeszcze lilie są na samym przodzie z dużymi pąkami. Nie da sie unknac małych okresów kiedy cos nie zakwitnie tam gdzie by sie chciało no chyba zeby z doniczkami biegac a to juz przerabialam z rózami w doniczkach ale zrezygnowałam bo je wiatr wywracał.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:49, 31 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ojj mi tam najbardziej wpadł w oko pewien błękitny element wskoczyłbym sobie tak z rozpędu, ale nie będę narzekać bo mój też spory, ale skakać się nie da, chyba że miałbym trampoline po drodze, albo wchodził na dach dla własnego zdrowia jednak nie korzystam z tych sposobów

Ha zazdrościmy tego samego błękitu
Pomarzę sobie o tym błękicie next weekend gdy będzie u nas zapowiadane +38.....
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:58, 31 lip 2015

Do góry
Luki - wysoka pysznogłówka wciąż mnie zachwyca. Lilia tak samo. Obrazki nadają się na widokówki, a dodatkowe elementy dają dobre tło
Ile lat trzeba przeżyć, by pieniek trzmieliny był taki gruby?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:32, 31 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Za to stipa już zdążyła mnie oczarować

Mnie też oczarowała. Stipa i jeżówki to połączenie doskonałe. Muszę je wykorzystać za rok u siebie.
Ogród z łezką II 13:01, 31 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Miłego odpoczynku ojjj jak bym takie miejsca pozwiedzał i zobaczył.

Zwiedza się ciężko, temperatury wysokie, nawet późnym wieczorem.
Dziękuję
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:56, 31 lip 2015

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:54, 31 lip 2015

Do góry
Z daleka ładnie, z bliska już nie koniecznie bo sporo wyciętę, ale docelowo rozplenice niedogodności mają zasłonić, w tym roku jeszcze za małe.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:48, 31 lip 2015

Do góry
Floksy tymczasowo, ale przynajmniej nie muszę podlewać dwóch doniczek

Mgła się robi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies