Skasowałem swoją odpowiedź bo szkoda słów na takie zachowanie ze strony sprzedającego... 140zl za to zapłaciłem i na wstępie powiedziałem że ma być pod żywopłot. Reasumując. Nie opłaca mi się zwracać bo wyliczyłem że minus benzyna (będę musiał pojechać drugi raz) odzyskam 80zl i stracę sporo czasu.takze teraz ogromna prośba do was. Ten żywopłot ma być w rogu działki nie musi być idealny. Czy odpowiednim cięciem da się i z tego go uzyskać ? Od dołu 30cm jest płyta betonowa dopiero potem siatka więc nie musi być od samego dołu idealnie zabudowany zywoplot. To jedna opcja. Druga dokupić kilka ładnych pomieszać z tymi ? Albo trzecia kupić nowe a te pod coś innego wykorzystać. Tylko pytanie pod co ... Z góry dziękuję za radę...trochę mnie zdenerwowała ta sytuacja nie powiem heh dobrze że jest to forum przynajmniej stąd wszystkie rady póki co się sprawdzaja ,
To jest to miejsce te miskanty wylatują i tan cisy chce wstawić i zrobić w miarę wąski żywopłot
Basieksp i Daszum to fakt kwiaty Bicolor ma piękne i różni się od pozostałych ogrodówek ale jest poddatna na przypalenia słoneczne jej białej obwódki kwiatu i liście też. Umnie ona rośnie od strony północno-wschodniej z przodu przed Endless Summer a i tak jest przypalana porannym słońcem.
I niespodzianka - na brzozowej wysiały mi się takie jeżówki:
Rosną razem z tymi zwykłymi:
Na milion procent ich tam nie sadziłam. W zeszłym roku pokazało się tam sporo siewek, byłam ciekawa czy to Glowing Dream się wysiały bo tylko je mam w tamtej okolicy. Ale nie, są zwykłe różowe i właśnie te z czuprynką .
Dziś pół dnia spędziłam w ogrodzie. Ilość doniczek zmniejszyła się o 6 sztuk . Wypieliłam też rabatę pod żywopłotem sąsiadów, przycięłam tawuły i zasypałam te doły na bonsajowej. EM sprzątał w domku ogrodnika i w garażu, trochę mu pomogłam. I padam na twarz .
Tu widać zwiędnięte przyrosty Nowej Zembli. Wczoraj była poprawka z sadzenia rh wielkokwiatowych. Było prucie filcu i ponowne sadzenie.
Te nowe przyrosty po kilkukrotnym zraszaniu wodą podniosły się.