Agapanty w piwnicy podobnie jak i Twoje mają liście.Tez nie wiem co z nimi zrobić,przynieść do domu??? Mam je dwa sezony i jeszcze nie kwitły,pomimo ciasnych doniczek.Myślę,że chyba już nigdy nie zakwitną.Ania Monte miała śliczne w ubiegłym roku...
Marzenko, przemarzła pamiętnej zimy, był to już wysoki żywopłot, musiałam go wykopać niestety. Cudny był, taki jak we włoskich ogrodach, no ale już był...
Dawne dzieje, stare zdjęcia 2008 rok Wszystko przesadzone, przerobione lub usunięte
Przypomniało mi się, że miałam zapytać już wczesniej, ale mi jakoś "uciekło".
Czy ktoś może uchylić mi rąbka tajemnicy i uświadomić początkującej ogrodniczce jak często kwitnie jukka. Moje jukki kwitną bardzo ładnie, lecz raz na 3 lata, jukka u sąsiadki zza płotu kwitnie co drugi rok, natomiast często widzię jukki kwitnące corocznie. Jak to z nimi w końcu jest? Czy istnieją jakieś odmiany tej rośliny o różnej częstotliwości kwitnienia? Nie wiem czy ja popełniam jakiś błąd, czy może jukkom nie podoba się u mnie...obraziły się czy co?
Moczyłam i sadziłam te pazurki...ale mnie zadowoliły ilością kwiatów.Gotowce są wykarmione i cieszą dosyć długo ...tylko nie zalać.Bulwy begonii przechowuję od kilku lat i nie mam z nimi żadnych problemów.Widziałam w piwnicy,że już się budzą. Niektórzy radzą dużą bulwę z kilkoma pączkami podzielić w celu rozmnożenia.Ja tego nigdy nie robiłam,lubię takie duże kępy.