Wczorajsze kompozycje po przeniesieniu do domu i do ciepła nieco przywiędły, więc z samego rana nalałam wody do naczynia i powstawiałam głównie prymulki, aby się napiły wody. Idę w tym roku w metal i drewno.
O jejku, jejku, a najważniejsze jest to, że ogród daje nam radość nie tylko tworzenia, ale także przede wszystkim odpoczynku i przy tworzeniu i przy leżeniu na leżaczku.
Dla mnie to nawet już samo myślenie o ogrodzie jest przyjemne.
Analizuję Twój projekt i zdjęcie pokazuje nieco inny stan rzeczy. Bo na rysunku mamy symetrię, kratka pośrodku, pod nią podłużna rabata i dwie mniejsze donice po bokach, Natomiast na zdjęciu, po drugiej stronie kratki mamy taras zaokrąglony, a donicę tylko z jednej strony.
Jeśli chodzi o symetrię czy też nie - robi się nawiązując do reszty ogrodu. Tutaj kratka nie jest umiejscowiona w taki sposób aby to nam wymuszało symetrię, więc możesz także posadzić rośliny w kompozycji nieregularnej.
Napisz tylko proszę jak to jest z tymi donicami. Zdjęcie podpowiada niesymetrię, rysunek zaś symetrię.
Niesamowita galeria. Lubię astry, choć w gruncie kiedyś nie bardzo mi się udawały, ale to chyba wina moich tendencji do nadmiernego podlewania, może moczyłam im listki ?
Mój bukiecik do ślubu cywilnego miałam z różowych asterków i listków serduszki.
To wdzięczne kwiaty.
No właśnie, już bym chciała zmontować kolory na stole. Wierzę, że te wysokie jak na tę porę roku temp. się utrzymają Będzie szorowanie i sprzątanie. Ach - jak ja to uwielbiam i ten zapach mytej kostki Grabienie trawnika.