Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 03:31, 27 lut 2012

Melduję zainteresowwanych, że rh zamówiłam Zlecenie poszło
Tak, że niedługo przestanę siedzieć na Ogrodowisku, bo zginę w ogrodzie... plan różano-różanecznikowy na maksa...... aż się boję....
Moje zamówienie

Cunningham's White 1
Eskimo 1
Hachmann`s Charmant 1
Haga 1
Helsinki 1
Mieszko I 1
Von Oheimb Woislowitz 1
Volcan 1
Pohjola`s Daughter 1
Helliki 1
Ann Lindsay 1

Azalia Klondyke 1
Azalia chanel 1
Juanita 1
Persil 1
Azalia Oxydol 1

Azalea japonica Kermesina biała 5
Azalea japonica Kermesina 5
Azalea japonica Ledikanense 10
Kalmia Ostbo Red 1

Andromeda polifolia Blue Ice 5

Zastanawiam się tylko po co kupowaliśmy nową kosiarkę jesienią ???????? To co się zostanie z trawnika zetnę nozyczkami
Mala_Mi 03:41, 27 lut 2012

Będzie piękna pstrokacizna Niestety charakteru nie da sie zmienić
Wy macie hiacytnty w domu, a ja czekam na moje ogrodowe
Madzenka 06:44, 27 lut 2012

Kochana chyba Oskary oglądałaś
Bogdzia 07:45, 27 lut 2012

Że jesteś szaloną dziewczyną (w sensie robienia zakupów, prędkosci działania) to już wiemy ale żeby u Ciebie jeszcze były szalone sikorki to już niesamowite.Nigdy nie słyszałam zeby sikorki po nocy chodziły w gości . To po prostu niesamowita historia, dobrze że zrobiłaś zdjęcie bo mało kto by uwierzył w taka wizytę. Widac ciekawym ludziom przydarzają się ciekawe historie.

Jak patrzę na ta listę to chyba 10 rh zamówiłas więcej niz wcześniej rozmawiałysmy.
A kupna kosiarki nie żaluj musi byc trawa żeby ogród miał przestrzeń , rozmach i wygladał cudnie, no przecież wszystkiej trawy nie skasujesz a nawet powinnaś tylko tyle ile jest konieczne.
Chciałam napisac witaj w nowym dniu ale jak Ty całą noc siedziałas przy komputerze to tylko powiem : śpij chociaz do południa.
Pszczelarnia 09:53, 27 lut 2012

Zestawienie trawy i hiacyntów przecudne. Cieszę się na RH, wczoraj robiłam wizję lokalną przed mężowskimi oczyma, żeby się przyzwyczaił do myśli, że mu coś nowego wyrośnie lada moment. Nie protestował.
Mala_Mi 10:28, 27 lut 2012

Marzena2007 napisał(a)
Kochana chyba Oskary oglądałaś

Coś słuchałam jednym uchem w radiu o Oskarach...... ale jak pracuję to wyłączam się zupełnie..... zgodnie z przewiywaniami Polska nie dostała żadnego, wiec nic niestraciłam...... za to kibicowałam Streep bo ją lubię
Gardenarium 10:34, 27 lut 2012

Sikorka Cię o 3 w nosy obudziła? hehe

Ale nazamawiałaś Rh. Wpływ Bogdzi chyba

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 10:36, 27 lut 2012

Bogdzia napisał(a)
Że jesteś szaloną dziewczyną (w sensie robienia zakupów, prędkosci działania) to już wiemy ale żeby u Ciebie jeszcze były szalone sikorki to już niesamowite.Nigdy nie słyszałam zeby sikorki po nocy chodziły w gości . To po prostu niesamowita historia, dobrze że zrobiłaś zdjęcie bo mało kto by uwierzył w taka wizytę. Widac ciekawym ludziom przydarzają się ciekawe historie.

Jak patrzę na ta listę to chyba 10 rh zamówiłas więcej niz wcześniej rozmawiałysmy.
A kupna kosiarki nie żaluj musi byc trawa żeby ogród miał przestrzeń , rozmach i wygladał cudnie, no przecież wszystkiej trawy nie skasujesz a nawet powinnaś tylko tyle ile jest konieczne.
Chciałam napisac witaj w nowym dniu ale jak Ty całą noc siedziałas przy komputerze to tylko powiem : śpij chociaz do południa.

Witaj Bożenko..... chwilka relaksu ..tradycyjnie na Ogrodowisku....

Pogoda w Rzeszowie - śniezyca jak ta la la..... sypie tak, że świata nie widać....

Sikorka tak mi napedziła strachu, bo myślałam , że na moich oczach popełni samobójstwo.... chyba od tych uderzeń spacerowała po parapecie nie bojąc się mnie z aparatem (i lampa błyskowa też błyskała), a ja byłam od niej na szerokosć biurka..... jak zwykle aparat był pd ręką.. Stukałam w szybę, a ona jak głucha....... w koncu zgasiłam światło i to pomogło..

Domówiłam 5 szt. Keremsinki białej..... Do towarzystwa różowej

Niestety spać się rano długo nie da, bo obowiązki wzywają i dzwonią ..

Z różami dostałam odpowiedź i wycenę Nawet już im zapłaciłam aby nie zapomniec

Mala_Mi 10:52, 27 lut 2012

Gardenarium napisał(a)
Sikorka Cię o 3 w nosy obudziła? hehe

Ale nazamawiałaś Rh. Wpływ Bogdzi chyba

Zawsze rh mi sie podobały i dlatego mam ich kilka sztuk...jeszcze latem zaplanowaliśy z M posadzenie całego szpaleru rh pod jodełkami i zlikwidowanie części trawnika..... ten plan już był wcześniej. Więc na Bogdzie nie zrzucę winy za moje pomysły i zakupy
Ale faktem jest, że po Bogdzi pomysł wprowadzamy w zycie bez czekania na wolny czas..... Dzięki Bogdzi i Forum wiemy jakie odmiany posadzić aby nie umarzły, jak posadzić i jak pielegnowac...... i mamy potwierdzenie, że nasz pomysł z rh był dobrym pomysłem Więc z rozpędu rh będą nie tylko pod jodłami, a troszkę wiecej i to już napewno wływ Bogdzi. I odmiany w więskzości ktore mająszanse u mnie rosnąć, a bez Bogdzi posadiłabym kolejen odmiany dostepne w naszych szkółkach, które znw by mi umarzły..jak 2 z tych co już mam

Sikorka była koło północy i jeszcze nie spałam
Mala_Mi 11:03, 27 lut 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Zestawienie trawy i hiacyntów przecudne. Cieszę się na RH, wczoraj robiłam wizję lokalną przed mężowskimi oczyma, żeby się przyzwyczaił do myśli, że mu coś nowego wyrośnie lada moment. Nie protestował.

Mój M nie protstuje, a czasami szkoda...bo nie mam hamulcowego do moich pomysłów... jak się pytam które wziać..to zawsze mówi bierz wszystkie I co ja mam biedna zrobić????

Dzięki, że ci się spodobało moje zestawienie hiacyntów Nie mam wprawy ..mam fantazję