Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:45, 31 lip 2015

Do góry
Można ogłosić święto, w końcu trzmielina obcięta nadal troszke plaskata, ale góra musi się zagęścić.

Hortensje u mnie dopiero zaczynają, ale rosną prawie w półcieniu

Za to stipa już zdążyła mnie oczarować

I tradycyjnie widoczek wybaczcie prowizoryczne podwiązanie drzewa, zniknie jak ogarnę podpory, no i doszedł pewien element w tle.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:37, 31 lip 2015

Do góry
Justyno co Ci się marzy? gdybyś zobaczyła na żywo to nie ma o czym tak bardzo marzyć. Jak będziecie kiedyś w pobliżu to zapraszam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:28, 31 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ojj mi tam najbardziej wpadł w oko pewien błękitny element wskoczyłbym sobie tak z rozpędu, ale nie będę narzekać bo mój też spory, ale skakać się nie da, chyba że miałbym trampoline po drodze, albo wchodził na dach dla własnego zdrowia jednak nie korzystam z tych sposobów
oj to mógłbyś sobie krzywde zrobić, bo on płytki z myślą o dzieciach
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:56, 31 lip 2015

Do góry
Ojj mi tam najbardziej wpadł w oko pewien błękitny element wskoczyłbym sobie tak z rozpędu, ale nie będę narzekać bo mój też spory, ale skakać się nie da, chyba że miałbym trampoline po drodze, albo wchodził na dach dla własnego zdrowia jednak nie korzystam z tych sposobów
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:52, 31 lip 2015

Do góry
Olu i widzisz ja znowu zaglądam dość regularnie, ale z tego powodu, aby być na czasie nie zostawiam wpisów, rozrasta nam się forum za szybko

Tutaj opisałem wszystkie trawki w bukszpanach i od razu ze zdjęciami
Pokażę nasz ogród 09:46, 31 lip 2015

Do góry
Cudne widoczki Asiu, trawy masz niesamowite, ma nadzieję wielką na przyszły sezon bo jednak na ładne okazy trzeba przynajmniej 2 sezony poczekać, przyznam się, że te ładne kostki z buksów dopiero teraz dojrzałem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:43, 31 lip 2015

Do góry
Łukasz co masz za trawki miedzy bukskami ?

Luki napisał(a)

Buksy toną w trawkach i to dosłownie

Zaglądam nieczęsto co mam sobie za złe ale co patrzę to oczy przecieram z wrażenia. Pięknie skomponowane rabaty, podziwiam i zazdroszczę Ci talentu.
Hortensjada 23:29, 30 lip 2015

Do góry
Niesamowite masz te hortensje, napatrzeć się nie mogę. Teraz będę wiedział, że wodę pod hortensje można lać bez opamiętania
Skąpana w słońcu 23:27, 30 lip 2015

Do góry
Zebrinus wcale się nie panoszy ładnie przyrasta w kępę, która jest z roku na rok coraz większa, ale to normalne

Patrze i stwierdzam, ze chciałbym jeszcze pomarańczowe, białe i czerwone jeżówki, ale gdzie ja mam to posadzić
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:18, 30 lip 2015

Do góry
Ewo no to strzeliłaś komplement, bardzo mi miło i cieszy mnie to, ale taka prawda, że robię to na wyczucie i zanim jestem czegoś na 100% pewien to muszę to zobaczyć, ale dzięki bałaganowi w innych częściach ogrodu i przypadkowym zestawieniom mam kilka takich, które staram się wykorzystać w większej skali i jakoś to wychodzi Chciałbym mieć większy ogród na eksperymenty, ale nie na ilość czasu potrzebnego do jego pielęgnacji

Violu to ja nowych zdjęć lepiej nie dodaję bo nie chce mieć nikogo na sumieniu
Rododendronowy ogród II. 22:53, 30 lip 2015

Do góry
Wiesz co Bożenko... z grzeczności powiem tylko tyle, że nie tylko różanecznikami Twój ogród żyje, a bez nich również strasznie mi się podoba i jest na co popatrzeć.
Na początku rabaty po prawej idąc w stronę stawu rzuciłbym jakąś plamę bylin, floksów jeżówek, bo tam brakuje teraz koloru, chociaż jakaś kępa bylin jest tam widoczna, ale trudno mi zidentyfikować co to
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:57, 30 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Matko moja trzmielina na sadzonki dobrze, że napisałaś bo też wczoraj ciachałem trzmielinę i chciałem powtykać w ziemie i zapomniałem o niej na amen
miałeś czuja, że do mnie zajrzałeś
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:13, 30 lip 2015
Do góry
Luki napisał(a)
Aniu ja od razu wsadzam do ziemi, jak dla mnie nie ma potrzeby trzymać w wodzie. W zeszłym roku wszystkie gałązki mi się ukorzeniły

trzemila tak 1-2% nie ukorzeni sie ale trzeba do wilgotnej ziemi dac najlepiej zaraz po deszczu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:36, 30 lip 2015

Do góry
Aniu ja od razu wsadzam do ziemi, jak dla mnie nie ma potrzeby trzymać w wodzie. W zeszłym roku wszystkie gałązki mi się ukorzeniły
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:28, 30 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Matko moja trzmielina na sadzonki dobrze, że napisałaś bo też wczoraj ciachałem trzmielinę i chciałem powtykać w ziemie i zapomniałem o niej na amen

Pytanie : jeśli obcięłam trzmielinę na sadzonki to od razu w ziemię czy można najpierw do wody? A może bez różnicy?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:19, 30 lip 2015

Do góry
Alka szczerze powiedziawszy u mnie liliowce rosną jako kolekcja i nie zwracałem uwagi na terminy kwitnienia na dodatek wszystko kupuje u hodowcy, więc takich ogólnodostępnych odmian u mnie wcale nie ma trudno mi w tej kwestii doradzić.

Nie powiem coś późno kwitnącego do półcienia to też problem hmmm dumam i może zawilce, ale one do kwitnienia szału nie robią, niskie liście i tyle.

Danusiu możliwe, że założę, ale raczej nie w tym roku z takim tempem robót (niezależnych ode mnie) nie było by co pokazywać

Ewo bardzo mi miło

Kasiu to wielki komplement i bardzo za niego dziękuje.
Tak mi się teraz przypomniało posłuchałbym Twoich i Izy opowieści z różnych wyjazdów, bardzo mile wspominam z zeszłego roku u Małej MI

Marto od sierpnia ma być wznowiony sklep gdzie kupuję to i odzyskam dostęp do konta z zamówieniem, podam nazwy na pewno

Agnieszko tak ptasie łapki mają taki chłodny kolor, żadnych żółtawych przebarwień, ciemna zieleń z białym paseczkiem u mnie rosną w półcieniu, nie rozłażą się i mają tak z 30cm średnicy, sadzone w zeszłym roku

Nie ukrywam, że też lubię swoje liliowce, ale szkoda, że już nie mam miejsca na nowe

Z rabaty też jestem zadowolony, chociaż teraz już coraz gorzej bo wiele roślin wyciętych, a inne przestają kwitnąć, traw w tym roku widać nie będzie to też jesienią efekt będzie słaby, ale na co ja będę narzekać jak rabata miała dopiero teraz powstawać, a jest już prawie skończona

Gosiu dziękuje bardzo

Elu mam nadzieję, że szczęka wróciła na swoje miejsce Dziękuje
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:15, 30 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)

ha ha dobre, też tak mam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:06, 30 lip 2015

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:42, 29 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Zaległe trawki rosnące w buksach

Ptasie łapki

Łukasz te ptasie łapki są kolorystycznie jak na zdjęciu?
Ona się chyba nie rozłazi?
Jaką szerokość u Ciebie osiągnęła?
Myślę o moich zmianach na kolistej
I szukam trawy na obwódkę - na pierwszy rząd - zamiast pierwiosnków
u Ciebie bardzo mi się podoba!!!!!

--------

UWIELBIAM Twoje liliowce!!!!!!!!

--------------------

Niesamowicie to wszystko wyszło!!!!
Napatrzeć się nie mogę

------------------

No muszę zacytować i powtórzyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

--------------------

Pozdrowionka zostawiam!!!!!
Wilcza Góra 11:41, 29 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Jak by tu napisać, że strasznie mi się podoba, aby nie zabrzmiało to banalnie... niestety ja nie potrafię

jak tak "strasznie" Ci się podoba, to znaczy że już mocniej nie może
dziękuję Luki
Twoje liliowce wspaniałe, podziwiałam.

macham z Wilczej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies