Mateusz mszyce owszem uszkadzają rośliny i osłabiają nowe pędy, gdyby je zostawić rośliny dobrze by nie wyglądały, ja usuwałem ręcznie. No, a to że ślimaki nie szkodzą roślinom to większej bzdury nie słyszałem

owszem szkodzić nie szkodzą bo jak zjedzą to już nie ma czemu szkodzić. Co roku wiele osób gdyby nie truło ślimaków mieli by po wielu roślinach, chyba żeby zatrudniły osoby do zbierania tego paskudztwa. Ja sam w tym roku wyzbierał kilkaset ślimaków i nie chce wiedzieć jakie miałbym straty gdybym to zostawił
Agnieszko spróbuj wyciąć jesienią wszystko i spalić może to w przyszłym roku pomorze. Na razie na floksy nie narzekam, ale trzeb się im przyglądać.
Alka w ogóle nie ograniczane uszkodzą rośliny. Jak gnojówka nie pomorze to przynajmniej naturalnie zasilisz rośliny
Ewo Jadwiszko to jeżówka Solar Flare, ta ze zdjęć sadzona była w zeszłym roku, na zdjęciach tego nie widać, ale tworzyła gęste nie za wysokie kępy sztywnych pędów. Zmienna kolorystycznie w trakcie kwitnienia
Ilono dlatego wykorzystuje ile mogę możliwość podziwiania, to sama przyjemność i na dodatek bardzo ładnie zestawione wszystko ze sobą