Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ania i róże i cała reszta :) 19:11, 07 lut 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Aniu - cieszę się że u Ciebie jest ok (wyniki - pewnie że lepiej szyja niż głowa chociaż czasami mówią że jednak ta szyja ważniejsza od głowy ale to specyficzne przypadki są ) że myszorek lepiej też się cieszę. A oczka nacieszyłam Twoimi sierpniowymi zdjęciami na których oprócz róż była też "cała reszta" zielona jeżóweczka jest śliczna. Twoje zdjęcia też jak zwykle. Pozdrawiam

Dziękuję Aneczko , pozdrawiam ciepło :*.

annawu napisał(a)

Aniu jak tu bajecznie i ta 'dama'....
Widać,że bardzo kochasz róże ja na razie pozostanę przy tych co pozostało po tej pamiętnej zimie, zostało mi parę róż, 6szt i wsadziłam je w rządeczku i podsadziłam gipsówką.
Mam też pięć róż pnących i to musi narazie wystarczyć bo nie mam pomysłu gdzie następne mogła bym je ulokować,
ale już wiem, gdzie mogę oczy nacieszyć widokiem różanek, jak nie u Ciebie to u ani Monte

Anuś, miejsce na nowe róze znajdzie sie, jak coś wypadnie . a w sumie jak coś Ci bardzo, bardzo wpadnie w oko to bez niczego się miejsce znajdzie .
Ja to już wiem po sobie .

Kindzia napisał(a)
Och...ja się też naoglądałam, ale żebym nasycona była...nieeee
Pytałam Cię kiedyś o Caramellę...wiesz coś o niej? Kupiłam w zeszłym roku, późnym latem

Caramellę oglądam często u znajomej, piękna jest i dobrze kwitnąca .

justi napisał(a)
U Ciebie Aniu jak zwykle pachnie różami

No ba , inaczej być nie może, nawet jak róż nie ma .

ewa004 napisał(a)
Aniu miałam ci kiedyś napisać i wyszło mi z głowy ..ale dzisiaj piszę
Trafiłam gdzięś w jakimś wątku na Twoje zdjęcie i...... doznałam szoku
Aniu ja myślałam że biorąc pod uwagę Twoje doświadczenie jesteś dojrzałą starsza stateczną panią a tu zoooonnngggg piękna młoda kobieta ,jestem pod wrażeniem
Buziam Cie Panciu

Ewuniu, mówisz o tych zdjęciach, gdzie mam rude włosy? To akurat wyjątkowo byłam ruda, jak już macie mnie znać i pamiętać, to chyba lepiej kojarzyć mnie z blondynką, bo w tym rudym wyglądałam jakbym była blada jak papier i jakos tak nie...twarzowo .
Tu Ania - wersja świąteczna, ale podstawowa

Sebek napisał(a)
Aniu, jak wszystkie róże u Ciebie będą w rozkwicie to daj mi znać - przy okazji lekarza zrobię sobie do Ciebie wycieczkę Jeśli mogę

Super, zapraszam .
Ogród z mchu i paproci 19:11, 07 lut 2014

Do góry

no a teraz bardziej problematyczne miejsca za tym tarasikiem była do niedawna folia i warzywnik, szkielet po tunelu został a folia przeminęła z wiatrem wraz z wichura w grudniu, szkielet usiłuję sprzedać jak na razie mało skutecznie a warzywnik mam zamiar umieścić w skrzyniach, których mój m zrobił mi na dzień dzisiejszy AŻ 2 sztuki (ale nadzieja jest), problemem są szpecące betonowe murki, które zostały po szklarni mojego dziadka, wiem że najprościej było by je wyburzyć ale ... jest to fajna i praktyczna osłona tych moich warzywnych grządek , może macie jakieś pomysły
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:09, 07 lut 2014
Do góry
Senny dzień, rzeczywiście... dla pobudzenia zmysłów, trochę dziwne, trochę straszne nawet ale symboliczne - głowy pełne kwiecia

Ranczo Edy 19:05, 07 lut 2014

Do góry
Kompozycje doniczkowe

Pszczelarnia 19:05, 07 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Burza mózgów, proszę o skojarzenia i rady - jak można zagospodarować taką część ogrodu - daleko od domu? Wąski pasek wzdłuż strumienia ze starą lipą? Strona południowa w całości, sucho.

EWa, wymyśliłaś coś? Chociaż kierunek może?
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 18:59, 07 lut 2014

Do góry
Karolinek napisał(a)
Co myślicie o takiej kompozycji? Ta trawka to chyba kostrzewa, ale jaka? zapomniałam.
Chyba powtórzę takie zestawienie w nowym sezonie.
Czy może dodać coś dla kontrastu?

Witaj Karolinka dziękuję ślicznie za kwiatucha Super stołówka i wydmy piękne a i wieloryb biedniutki Pikne kompozycje super z trawami się zgrało u mnie deszczyk dziś a ja z katarem sobie walczę buźiaki zostawiam
Ogród z mchu i paproci 18:58, 07 lut 2014

Do góry

a tak było w lecie
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:57, 07 lut 2014

Do góry
Zdjęcia sprzed kilku dni, teraz jeszcze bardziej rozwinięte

A w ogródku, wychodzą krokusy wiosna idzie!!

miłego weekendu!!
Siedlisko na Podlasiu 18:41, 07 lut 2014

Do góry
Moje ranczo zasypane śniegiem

ale słoneczko wschodzi

i droga dojazdowa

W ogródku Iwony 18:34, 07 lut 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Liliowiec Stella d'Oro kwitł do przymrozków.
[img

Witam to zaskoczylas mnie sadziłam ze liliowce tylko latem kwitną a moze coś z nim robilaś znaczy przesadzałaś czy tez pozno sadziłas i dlatego zakwitł poźniej
Dwa ogrody 18:30, 07 lut 2014

Do góry
Bogdziu, pozdrawiam
Nikito, wiosny jeszcze u mnie nie widać, dopiero śnieg zaczyna się topić i to też zależy od miejsca, czy jest nasłonecznione, czy nie. Doniczki z włókna kokosowego można sadzić do gruntu wraz z roślinami, szczególnie na piaskach, bo poprawiają stosunki wodno-powietrzne przy korzeniach roślin. Polecane są m.in. do róż. Mogą też służyć jako zamiennik ziemi w wiszących kwietnikach.

Zielone to na razie tylko takie oprócz kwiatów

Posiałam troszkę nasion bylin, jako pierwsza skiełkowała dziś stipa, ale z lupą trzeba jej szukać
Reszta nasion czeka

Moja działka. 18:25, 07 lut 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Dziś pomalowalyśmy drzewka powiesiłam nowe jabłka dla kosów;cieplutko

witaj Bogusiu

az Ci zazdroszczę bo pogoda faktycznie wiosenna tez bym chętnie zajrzała na działeczkę pomysł z jabłkami super a mój M podesłał mi zdjęcia znaszego rancza wkleję u siebi . Tez muszę zajrzzec do biedronki po jakąs wiosnę do domu
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:24, 07 lut 2014

Do góry
Jagoda

Genia wszystkie jeżówki przesadziłem do starego foliaka na rusztowaniu będzie winogron i powojniki dla zacienienia

o kurde trochę ich chyba się nazbierało pojedyncze
Virgin i chyba jakaś inna ?

Green Jewel i Green Envy

Green Eyes i ???

Aloha i Daydream(???)

Tiki Torch i Tomato Soup
Kolorowy ogród na piasku 18:19, 07 lut 2014

Do góry
Wrócę wieczorem do Waszych ogrodów
To był tylko przerywnik w pracach remontowo-szpachlowych
Zostawiam wiosenne fiołeczki

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:01, 07 lut 2014

Do góry

Po tym ogrodzie chodziłam jak zaczarowana, zrobiłam ponad 100 zdjęć, kręciłam się w kółko, syn bardzo podejrzanie na mnie patrzył, bo ile razy można chodzić tymi samymi ścieżkami. Na kwaterze usuwałam kiepskie zdjęcia i o mały włos nie skasowałam wszystkich. Syn spytał co bym zrobiła gdyby mi się to wszystko skasowało. Odpowiedź była szybka " jutro powtórny wyjazd do Jarkowa". Zaznaczam, że jest to niewielki ogród góra 15 arów, ale widziałam za ogrodzeniem, że trwa rozbudowa, tworzone były wzniesienia i kształtowane podłoże, więc chyba ogród się rozrośnie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:00, 07 lut 2014

Do góry
Eve napisał(a)
Ale szybka jesteś, mówisz masz Efekt końcowy na pewno będzie świetny!

Jeśli tylko wytrwam!!!! bo jak za bardzo ciepło się zrobi, będę uciekać do ogrodu

Ale chyba będzie, patrz na test farby na drewnie, jak fajnie z kominkiem współgra
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:57, 07 lut 2014

Do góry
Eve napisał(a)
dawaj fotki tych robótek domowych

dałam, no ale wszystkiego nie pokażę to forum ogrodowe, pamiętasz...jutro sprawdzę, co na ogrodzie, może u mnie też coś kwitnie?
taki uchwycik stylowy zamontowałam do tego stoliczka konsoli...i tak szuflada wygląda

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:55, 07 lut 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Koniecznie pokaż tą podłogę, uwielbiam takie kolory

Na razie nie dzwonią psuja mi plan czasowy
a ja od wczoraj walczyłam z kominkiem, trochę dziś przed rehabilitacją, teraz czeka mnie woskowanie i po 24 godzinach polerowanie

na fotach tak nie widać..

nowy kolor w kuchni, ale różnica!!!...i test farby do drewna
Ogród z mchu i paproci 17:51, 07 lut 2014

Do góry
a tak było jeszcze kilka dni temu i to mam nadzieję ostatnie zdjęcie w zimowej aurze
a tak wyglądło dzisiaj-piękna wiosna za pasem, czuję to w swoich kościach
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 17:49, 07 lut 2014

Do góry

Kasiu jeszce raz na Twoje życzenie Jarków. Na moim wątku są kolejne zdjęcia. Zwróć uwagę, że tam nie ma wcale trawnika, tylko różne rodzaje karmników.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies