Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:58, 23 sty 2014

Do góry
Ładny ptaszek sobie upodobał chyba jakieś jedzenie, owoce cisa? coś jeszcze, bo od kilku dni skacze po gałazkach, dzisiaj siedzi od samego rana. Tylko miejsca zmienia.

Witek typuje

- kwiczoł

Szukam po rycinach w książce, ale trudna sprawa. Pomóżcie nazwać ptaszka

Rozpoznawanie traw 11:39, 23 sty 2014

Do góry
Witam.
Kupiłam tę trawę dwa lata temu, sprzedawca zapytany o gatunek powiedział: "a jakaś taka trawka". Widziałam ją chyba gdzieś na ogrodowisku podpisaną, ale szukam szukam i nie mogę znaleźć. Pięknie zimuje i wg mnie jest bardzo atrakcyjna także zimą. W lecie zielona, teraz źdźbła zielone są przemieszane z zeschłymi żółtymi, ale zieleń także widać - więc zimozielona? I najważniejsze pytanie - czy tą atrakcyjną czuprynę także należy ściąć na wiosnę? Tej wiosny tego nie zrobiłam, może stąd te zeschłe źdźbła?
Na pierwszej focie w lecie, na drugiej stan obecny

Ogródek na betonie 11:27, 23 sty 2014

Do góry
O....! 11:23, 23 sty 2014

Do góry
bardzo mi miło, ze zaglądacie i czasem coś napiszecie, choć ja zrobiłam sobie przedłużony 'urlop' od ogrodowiska ...
Ania ( Mala_Mi) i Mira, dzięki za dodatkowy kontakt
Gabriela, serdeczne dzięki za przysłanie nasion

siedzę sobie w domu i zajmuję się trochę innymi tematami...ale w ogrodzie jestem codziennie i coś tam robię, ale zdjęć raczej nie...wczoraj po niewielkim śniegu wreszcie zrobiłam kilka

a tu kwitnące rośliny sprzed kilku dni...

pozdrawiam serdecznie, z wiosną wrócę na pewno !
Ogródek na betonie 11:20, 23 sty 2014

Do góry
Mój wymarzony ogród 11:17, 23 sty 2014

Do góry
Jeszcze pokażę wam co fajnego znalazłam na kompiku mojej siostry, nie wiem skąd to wzięła ale jest super - też bym chciała coś takiego zastanawiam się tylko jakie drzewa to mogą być i czy same z siebie mają taki kształt czy też były formowane.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:16, 23 sty 2014

Do góry

cdn...
Ogródek na betonie 11:12, 23 sty 2014

Do góry
Oj, wczoraj z różem nie zdążyłam.... Uzupełniam.
Najbardziej różowa chyba wiosna była...

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:08, 23 sty 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

A mnie powaliło to coś. Cudne jest. Miałem kiedyś złotokap- ale niestety nie na nasze warunki klimatyczne. Każdej zimy umarzał i pędy startowały od nowa bez kwitnienia. Poszedł do pieca.

Zbyszek to robinia akacjowa.... strasznie kruche drzewko.... łamie sie powyżej szczepienia, tam gdzie korona, nawet nie ma jak tego zaaplikować... było i nie jest.. dlatego nie wstawiałam nawet tego foto do różowych, bo już go po prostu nie mam.. tak jak i wiciokrzewa.. ale tego drugiego sama wykarczowałam z żalem.. Ale musiałam zrobić porządek.. a przesadzić nie było już gdzie.. to jest wielkie pnącze.

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:05, 23 sty 2014

Do góry
Fineczka, Pszczółka - czasami mi coś mądrego chodzi po głowie

I takeigo pierwiosnka dostałam ... od Miry.... nazwy nie znam.. też chłodny fiolet

A teraz czas na chłodne fiolety Kolor Danusia ogłosiła
Zaczniemy budleją i motylkiem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:05, 23 sty 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:03, 23 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

o! mój kolega, w tym roku po tak ciepłej zimie,...jak na razie..to mnie chyba z butami zjedzą nie tylko kwiatki mi repecą ale i pod folią jarzynki
Postawić trawkę nad i... 10:50, 23 sty 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...zapodaję fiolet...

Co tam fiolety...ty pięknie wyglądasz,jak miło cię widzieć
Buziam przy kawce
Postawić trawkę nad i... 10:49, 23 sty 2014

Do góry
...w zestawie...
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:47, 23 sty 2014

Do góry
Halinko nasz jest tylko kot reszta przyjezdna -wnuków

a to chyba oryginalny fiolet

6.00 było -20 w oknie to przy gruncie jeszcze parę mniej
Postawić trawkę nad i... 10:46, 23 sty 2014

Do góry
...zapodaję fiolet...

Ogród z widokiem na jezioro 10:41, 23 sty 2014

Do góry
A u mnie też było dzisiaj rano -16. W piwniczce jest +3 (drzwi od zewnętrz dodatkowo okryłam starą kołdrą) a komin wentylacyjny na te najgorsze dni nakryłam wiadrem.

zimowy ogród

Na dawnym nasypie kolejowym... 10:36, 23 sty 2014

Do góry
Mira, przez dłuższy czas walczyłem z nimi, raz po deszczu nazbierałem około kilograma. Pomogło usunięcie chaszczy nawłociowych, śliwkowych i podagrycznikowych oraz przycięcie bzów. W tym roku obżerały tylko jedną hostę, chyba unudulatę. Także spokojnie mogę sadzić kolejne. Tobie też radzę zbieranie - bardziej humanitarne niż trutki.

Nikita, dziękuję, biegnę oglądać, bo mam zaległości.

Od tej soboty do 5 lutego ferie zimowe, a więc i Kanary. Oby udało się wejść na wulkan.

Jesiennie...

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:34, 23 sty 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

co to? a i powiedz mi jak traktujesz krwawnik bo widzialam u Cibie rózowy? a ja też miałam w tamtym roku i se gdybam.
Też uważam że matka jest bleeeee tak samo jak ojciec

Aneta, to Pierwiosnek Viala, jest taki nietypowy bo kwitnie.. w czerwcu. Dostałam go na spotkaniu u mnie.. i ma sie dobrze Jesienią przesadziłam i mam nadzieję, że mu nie zaszkodziłam. Dostałąm 3 szt.. 2 Viala i 1 inny... ale nazwy jeszcze nie ustaliłam..

Krwawniki mam dwa różne... i mam do nich mieszane uczucia.. na razie wylądowały w 4 miejscu.. nigdzie nie mogą u mnie zagrzać miejsca. Rozrastają sie jak najgorszy chwast.. ale to nie problem. Problemem jest to, że sie pokładają.. łysieją na dole i uwielbiają go różne gąsienice i ślimaki. Jest rośliną na której sprawdzam, czy te nagoskorupowe łajzy sie już pojawiły czy nie.. Zawsze ślimaki są szybsze ode mnie i potem moje krwawniki wyglądają byle jak. Mam za żyzną ziemię dla nich.. wyrzucone na skalniak z ubogą ziemią też wybujały do nieba.. i ściągnęły rzesze ślimaków i gąsienic.. Na skalniaku zero chemii, bo wszytko mi potem spływa do oczka gdzie są ryby. Wiec ze skalniaka też wyeksmitowałam.
Ładne są, długo kwitną, ale te pokładanie sie i wszystkie plagi które je dopadają..... na razie są na warunkowym...
A to ślimak na krwawniku, że nie kłamię I nie prawdą że hosty są przysmakiem.. przysmakiem jest krwawnik.

Na Francuskiej 10:30, 23 sty 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies