Iglakowa zieleń ożywia ogród o tej porze roku, wyleciałam dzisiaj z aparatem na późne słońce do ogrodu po szyszeńki i wdepnęłam w kretowisko ale foty na przywitanie dzisiejsze są
Madżenka, chwilowo .... znów znikam zawalona robotą, spotkaniami i "podróżami" od lekarza do lekarza z moim maluchem .... czasu brak !
Irenko- przyjdzie czas i się tak powyleguję ! oj trzeba mi tego jak....nie wiem
Ewo
jak mi miło !!!
mój ogródek skromny, ale zawsze mnie cieszy jeśli komuś się podoba Ostatnio nie było czasu na pracę w nim, z doskoku ogarniałam jesiennie...zdjęć nie mam kiedy robić..... liczę na weekend.
Zacznę też dekorować - póki co stoją gwizady betlejemskie w domku i masa zakupionych materiałów na wianki - nie mam kiedy ich zrobić (w sobotę muszę koniecznie, bo święta za pasem!) nigdy nie byłam tak "opóźniona" z dekoracjami.... Kolory będą tradycyjne - czerwień i zieleń.
W zeszłym roku miałam nietypowe (jak na mnie) bo ja ani fioletu, ani niebieskiego nie lubię ....
Wpadłam jak śliwka w kompot do twojego ogrodu jak zobaczyłam wizytówkę piękna i............. zdjęcia od początku od nawłoci po budowę domu, podobnie jak u mnie zatrzymam się tu Ciebie jak pozwolisz, bo oczu nie mogę oderwać od Twojego stroiku, jest naprawdę bardzo oryginalny, taki mroczny, jak lubię
pozostałe stroiki też są fajowskie, jak u Ciebie już świątecznie
Gosia witaj jak minął dzień, ja sama w domu, nakarmiłam mój zwierzyniec, wróciłam wcześniej z pracy jeszcze za dnia, wypuściłam kocie towarzystwo na ogród, bo siedzieli w domu posypiając przez naszą nieobecność i pozbierałam szyszeńki do wianka i czeka na M, bo tylko on wróci do domu
Szyszeniek nawet w ogrodzie trochę nazbierałam, ale tej nie, bo mi było szkoda
Mariolko jak ja długo u Ciebie nie byłam, te jeże też uwielbiam, moją najnowszą rabatę, mam właśnie obsadzoną jeżówkami, a monardy, poszły na dalszy plan właśnie ze względu na mączniaka
Pięknie dopierasz ozdoby w ogrodzie
też miałam kocimietkę w ogrodzie i fioletową i białą, ale żaden z kotów nie był nią zainteresowany
Cudownie i świątecznie jest już u Ciebie, podziwiam Twoje stroiki, są bardzo gustowne i te kolorki takie ze smakiem dobrane, zieleń jest bardzo modna w tym roku, zauwazyłam, że dominuje w dodatkach świątecznych
Bombki, są super, jak dobrze wiedzieć kogo prosić o pomoc i instrukjcę
Dereniowy podkład/wianek, wczorajsze dzieło w sąsiedztwie króliczka ze ściany
jeszcze tylko trochę ozdób i będzie się nadawał na jakieś drzwi
Na dzisiejszo-nocne robótki trochę materiałów różne różniaste iglaki i kłujaki ;P
listki ostrokrzewu koniecznie muszą być
Trzymajcie kciuki za moje palce i wytrwałość, efekty oczywiście się pojawią, no chyba że będzie wstyd
buziaki
moje miskanty rozpuszczone, Ksawery się u mnie zabawił i prawie mi wszystkie rozwiązał
Rozplenice super wyglądają takie omrożone, trzymam kciuki za twoje stipy, moje nie przetrzymały zimy, daj znać jak Ci przezimują i którą odmianę masz posadzoną