Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 19:50, 10 mar 2014

Jagodaa napisał(a)
Ja zamierzam w tym tygodniu przesadzać żurawki, aż się boję co w nich znajdę... dziś przesadzałam bukszpany i w ziemi były małe kulki - tylko ja nie rozpoznaję czy to nawóz, czy jajka opuchlakowe. Żółte były.
Ana żal tych Twoich piękności. Trzymam kciuki za powodzenie z nicieniami, niewykluczone, że też będę musiała zamówić.
wygrzebałam też dzisiaj takie pojedyncze żółte kuleczki, takie mniejsze od nawozu, jak ścisnęłam to się rozprysły. Jutro obrobie wszystkie żurawki z tej rabaty przy RH
ewa004 19:54, 10 mar 2014

Aniu i ja dzisiaj znalazłam krewetkę u siebie
ana_art 19:54, 10 mar 2014

Cleo napisał(a)
Ślicznie te krokusy wyglądają, fiolet to mój kolor

Dziś byłam w szkółce i były bordowe żurawki, przechodziłam kolo nich kilka razy, kupić, nie kupic,, w końcu nie wzięlam i póki co nie żałuję, jak przeczytałam o tych cholerstwach u Ciebie.

Potrzebuję bordowego akcentu w ogrodzie. Mogłabyś mi polecić jaka roślina by się nadawała? Oprócz zurawki oczywiście.
w moich ogrodniczych jeszcze PUSTKA ...ech bez przesady, dwie rabaty oczyściłam i żurawki wyglądają dobrze, na trzeciej się zatrzymałam na dłużej, ale sie nie poddam bo żurawki robią niesamowitą robotę. Inny bordowy akcent... berberysy? te mi jako pierwsze przyszły na myśl
ana_art 19:55, 10 mar 2014

ewa004 napisał(a)
Aniu i ja dzisiaj znalazłam krewetkę u siebie
ooo to lipa, łączę się z Tobą w bólu...
bociek 19:56, 10 mar 2014

Ups, widze, ze i u Ciebie wrog nie spi... U mnie pewnie tez grasuje w jednym miejscu, ale se posadze tam zamiast zurawek funkie Bo w innych miejscach zero problemow
ana_art 20:01, 10 mar 2014

bociek napisał(a)
Ups, widze, ze i u Ciebie wrog nie spi... U mnie pewnie tez grasuje w jednym miejscu, ale se posadze tam zamiast zurawek funkie Bo w innych miejscach zero problemow
nie mam nic do funki,i ale wolę żurawki
Jag_58 20:41, 10 mar 2014

ana_art napisał(a)
moje dzisiejsze krokuski

i pierwszy picqwick wystawił główkę

Ana dzięki Tobie wiem jaką odmianę krokusów mam u siebie (picqwick) co roku je podziwiałam ,a nie wiedziałam jak się nazywają .Współczuję odnośnie żurawek ,ale może nie będzie tak źle ,sama mam ich trochę ,ale jeszcze się im nie przyglądałam
Madzenka 21:17, 10 mar 2014

Tez mialam kiedys dużo żurawek......
Zielona 21:18, 10 mar 2014

Czytam o tych opuchlakach już w tylu miejscach, że zaczynam się zastanawiać, czy nie jest jednak tak, jak podaje Marzena... że wchodzą do ogrodów z zainfekowanymi roślinkami... Ja wiem, że Twoje żurawki mają więcej niż jeden sezon, ale może jednak jakaś inna roślina je "zaraziła"... Chyba będę zaglądała w korzenie wszystkim roślinkom przywożonym ze szkółek

PS Nicienie chyba powinny być przechowywane w lodówce? Sprzedający dają na to jakąś gwarancję? Złe przechowywanie powoduje, że "nie działają". Słyszałaś coś o tym?
malkul 21:18, 10 mar 2014

Współczuję tych paskud u Ciebie Mus to wytępić.
Śliczny kolor krukusików