Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:42, 22 sty 2014

Do góry
Gabrysiu cieszę się, że wpadłaś

Ela no mam i to jest mój problem. Mam sporo ale pojedyncze sztuki a wolałabym mieć mniej rodzajów i gatunków ale w większych ilościach.
Mi domowe rosną jak się patrzy, tylko odkąd Synek chodzi, musiałam je ewakułować na pięterko

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:25, 22 sty 2014

Do góry

Co z tym ogródeczkiem począć 12:21, 22 sty 2014

Do góry
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:17, 22 sty 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:15, 22 sty 2014

Do góry
I piwonie.... tu róż uwielbiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:14, 22 sty 2014

Do góry
Brzoza nie jest typowym drzewem do cięcia. Podkrzesujesz gałązki od dołu, obniżasz wysokość, skracasz gałązki, żeby móc pod drzewem przechodzić. U brzóz jest zgoła inaczej - tniesz przez ruszeniem soków bo "płacze" czyli luty, ale jak ustąpią mrozy.

Które posadziłaś? Były w projekcie?

Zdzisław przywiązał gałązki i uzyskał to

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:12, 22 sty 2014

Do góry

Pelargonie 12:11, 22 sty 2014

Do góry
Nigdy nie wysiewałam z nasion. Nie mam również sukcesów z ukorzenianiem sadzonek pędowych
wiosną. Zawsze jakaś zgorzel się wdaje. Co innego latem.
Dlatego przetrzymuję mateczne z roku na rok. W tym roku radykalnie je odmłodzę, poprzez wycięcie
wszystkich najstarszych pędów u nasady. I przytnę pozostałe , jak zawsze. Z tego przycięcia jest dużo sadzonek, na które zawsze mam chętnych. 6 donic matecznych, to 6 wielkich bukietów na tarasie już od maja.
Zauważyłam, że gdy w sezonie złamie się jakiś pęd, to można go wetknąć do doniczki i bez żadnych ceregieli z łatwością się przyjmuje, rośnie i przed jesienią zdąży zakwitnąć.
Mam tylko jeden kolor.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:09, 22 sty 2014

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:09, 22 sty 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)

Ślicznie wyglądają te trawki

Dzięki za art. o glicyni. Moja jest dość spora ale ani razu nie kwitła. Może to przez to, że źle ją ciachałam

Te trawki to rozplenica Bunny Little; myślę, ze albo rzeczywiście złe cięcie, albo się jeszcze nie zadomowiła, albp przymrozki, pąki kwiatowe dość szybko widać, podobne do początkujących winogron
Co z tym ogródeczkiem począć 12:07, 22 sty 2014

Do góry
Dzisiaj kolor rózowy ?
Parę fotek znalazłam

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:07, 22 sty 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Kontnuując projekt haha podam Ci podpowiedź może niewidoczną dla Ciebie, ale dla mnie tak

Te kulki są w trójkącie równobocznym a zrób je tak żeby się nie pokrywały jak patrzysz z różnych stron, czyli w trójkącie nierównobocznym ha
Takie coś niby nic ważnego, nie każdy widzi, ale ja spostrzegłam taki niuansik

Trójkąt równoboczny masz

Trójkąt nierównoboczny będzie

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:07, 22 sty 2014

Do góry
Dziewczynki.. i ewentualne chłopaki....... różowego chociaż nie jestem fanką tego koloru... mam moc... bez różu nie da się.... bo jak nie pokochać różowych, azali, piwonii i róż. Na różowo kwitną drzewa owocowe... floksy, jeżówki, lilie i tulipany..... Nie przepadam za różem w domu, ale w ogrodzie musi być Tu jest odmiennie jak w kolorze brązu W domu tak.. w ogrodzie nie. Różowego mam chyba najwięcej... dobrze, ze przespałam żółty i purpurowy

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:06, 22 sty 2014

Do góry
dzisiaj dzień różowy, a u mnie w ogrodzie króluje róż

Ogrodowe przygody 12:01, 22 sty 2014

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:59, 22 sty 2014

Do góry
jotka napisał(a)

Dzisiaj różowo będzie U Ciebie pewnie też, bo on do Ciebie pasuje Zarówno ten delikatny jak i ten intensywny

Jolu dziękuję
Zatem coś z różu
tulipany pełne, większość osób, która je oglądała na żywo, myślała, że to piwonie

...to wszytsko będę wykopywać, to do zmiany
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:50, 22 sty 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Ja annie sloan znam ale tylko z opisów. Ja miałam do czynienia z farbami i woskami Autentico są troszke tańsze od AS (byłam na warsztatach dotyczących tych farb) i one są bardzo fajne. To jedyne farby jakie znam "namacalnie". Jak znasz coś poza tym to daj znać

No właśnie na fejsiku widziałam, że miałaś warsztaty
AS. jest rewelacyjna, ale niestety droga; można kilka rzeczy nimi zrobić, ale jak chodzi o powierzchnię 30 m kwadratowych, to to olbrzymi wydatek, zatem trzeba szukać czegoś innego
..wynalazłam te materiały, są świetne, ale Osmo też drogie, bo 2,5 l to koszt 400zł

tego używam do metalizowania efektu, nadaje się na wszystkie płaszczyzny i materiały, w zależności od potrzeb z podkładem lub bez

z tej firmy mam farbę i to, tym będzie wykańczane drewno w domku letnim, ale jak będzie ciepło oraz drewno w domu

stąd mam farby do detali
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:46, 22 sty 2014

Do góry
Danusiu mam jeszcze jedną prośbę. Chodzi mi o to miejsce

Chciałam zmienić trochę tą rabatę i pomyślałam o przeniesieniu gracilimmusów za Pissardi a w ich miejsce dumam nad choiną kanadyjską albo pęcherznicą ciemną. Pomiędzy miskantami rośnie magnolia Susan.
No i jeszcze mam niezagospodarowany 4 metrowy kawałek na lewo od limek. Czym go wypełnić?
Myślę o jaśminowcu aurea albo kalinie (chciałabym trochę zapachu) ale i tak zostanie tam jeszcze luka.

Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 11:40, 22 sty 2014

Do góry
Witam bardzo gorąco, chociaż za oknem jest nieco białego puchu.
Mieszkam na Opolszczyźnie, rośliny dla Mnie to życie, pasja i przyjemność.
Ogród mam od 5 lat, jestem w trakcie jego tworzenia. Z roku na rok się zmienia.
Moja miłość to też rośliny doniczkowe, które kolekcjonuję odkąd pamiętam ( tzn. od dziecka ).
Zachwycają Mnie wszystkie ogrody, chociaż wolę takie naturalne.
Uwielbiam też roślny w donicach, planuję mieć ich bardzo dużo.
Mam ponad ...... dzieści lat, ale duchem 20.

A o to moje dzieło w trakcie tworzenia, z perspektywy jednego kąta.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:40, 22 sty 2014

Do góry
Jeden z moich ulubionych - magnoliowych róży

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies