Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

malgorzata_s... 17:33, 10 lut 2014

Elu czyżby to zarys nowych rabat?? Super
gierczusia 17:39, 10 lut 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Elu czyżby to zarys nowych rabat?? Super

Nooooooo ... Komentarz dodałam ciutek pózniej
malgorzata_s... 17:56, 10 lut 2014

No już widzę Wszyscy kopać i przesadzać bedom że hej
AniaDS 18:42, 10 lut 2014

Eluś, ja w sprawie róży

Południowa ściana to najlepsza strona dla róż, poleciłabym Helle Kordes'a, New Dawn (ale w tym przypadku mówią, że wciąż trzeba sprzątać opadajace płatki kwiatów), Giardinę, Ilse Krohn Superior, Paul Transon.
A może ciut intensywniejszą Rosarium Uetersen?

W takim miejscu chyba najbardziej widziałabym Giardinę lub Constance Spry, ale ta druga nie powtarza.
Agania 20:34, 10 lut 2014

gierczusia napisał(a)
Dziewczynki .. Wieczorkiem Wam odpiszę .. Oki ??

Życzę wszystkim Zaglądającym miłego tygodnia i dokładam zagadkę botaniczną .... Przedstawiono nam to drzewo jako Tulipanowiec , ale mam takowego w ogródeczku i stąd wiem ,że to jest ewidentny błąd ( zresztą już drugi po męskim bananowcu )

Ale może ktoś to cudo zna ??

Buziaki

Eluś ja takich cudów nie znam i nie widziałam, jakiś chyba przyszywany kwiatek/azalia/ oplątany wisterią jak dla mnie
poddaję się
Agania 20:43, 10 lut 2014

gierczusia napisał(a)
A ja korzystając z ładnej pogody przymierzylam się do wyznaczenia nowego kształtu rabat.. Jak to wszystko uda mi si zrobić , to ........ ...,,,. sama nie wiem co ja wtedy zrobię z tej radości .....

Przyczynkiem do tej reorganizacji jest planowana budowa tuż za płotem , więc trzeba się jakoś wygrodzić i stworzyć przytulne uroczysko a nie otwrtą na świat przestrzeń ... Niestety...

Ma być tak

A tak dla przypomnienia tak było na początku .. Wszystko fajnie , nawet proporcje działki były poprawione , ale wszyscy centralnie gapili się na płot .. A teraz nie bedzie się już na co gapić . Więc przemeblowania musi byc ( ps.. A zreszta co by robiła dzika ogrodniczka , kiedy by jej nie można nieustannie przekopywać ogrodu ??.. Noo cooo , ja siem pytam ??)

Teraz wszyscy centralnie będą się gapić na Ciebie

Dzika ogrodniczko, przekop i posiej najpierw gorczycę
Enya73 21:22, 10 lut 2014

gierczusia napisał(a)

Albo jak raj .,,,,

A tak serio.. Szkoła Michała , jak każda inna ma zalety i wady .. Jedną z zalet jest własnie zorganizowanie wf w formie bloków ( 2 godz są w planie obowiązkowe a drugie 2 wybierasz blok , np. Tańce , pływanie , outdoor, gry zespołowe itp. I potem chodzisz sobie na ulubione zajęcia , choć czasem masz z tego powodu okienko w planie .. A blok " narty,snowboard " częściowo jest zaliczany poprzez obowiązkowy obóz

Buziaki wiosenne zasyłamy dla całej Rodzinki

Z wf-em u Piotrka jest podobnie, tylko teraz Jacek ma dłuższe zwolnienie z powodu operacji kolanka i nie mają z nim zajęć.
Myśmy się wyjeździli na nartach, byliśmy w sumie licząc ze spotkaniem w Białce z Ogrodowiskiem, już 6 razy i to chyba nam na razie starczy
Jutro Piotrek ma iść z klasą na łyżwy Wchodzi w łyżwy Wacka Wacek modli się, żeby szybko wyrósł z jego nr buta
gierczusia 21:49, 10 lut 2014

Enya73 napisał(a)

Z wf-em u Piotrka jest podobnie, tylko teraz Jacek ma dłuższe zwolnienie z powodu operacji kolanka i nie mają z nim zajęć.
Myśmy się wyjeździli na nartach, byliśmy w sumie licząc ze spotkaniem w Białce z Ogrodowiskiem, już 6 razy i to chyba nam na razie starczy
Jutro Piotrek ma iść z klasą na łyżwy Wchodzi w łyżwy Wacka Wacek modli się, żeby szybko wyrósł z jego nr buta

Mnie jeden raz Białka w zupełności wystarczyła .,,

Ale z butam chłopa mam dokładnie tak samo .. Z tym ,że Michał już osiągnął rozmiar 42.5 a Seba został na 41-42 ... Ale w łyżwy jeszcze włazi nad czym Seba też ubolewa

Buziaki
gierczusia 21:56, 10 lut 2014

Agania napisał(a)

Teraz wszyscy centralnie będą się gapić na Ciebie

Dzika ogrodniczko, przekop i posiej najpierw gorczycę

Nie ,nie , nie .. Na mnie nieeeeee .....,Mają się gapić na rosliny ...

A jakbym miała to fsssszystko przekopywać , to by mnie chłop z domu wyrzucił ... Więc jak kcesz mieć dzikiego lokatora w piwnicy , to daj znać

Po raz kolejny przerabiać system automatycznego podlewania ????.... Tego juz nie strzymam
gierczusia 21:59, 10 lut 2014

Agania napisał(a)

Eluś ja takich cudów nie znam i nie widziałam, jakiś chyba przyszywany kwiatek/azalia/ oplątany wisterią jak dla mnie
poddaję się

Facet nam powiedział ,że to jest Tulipanowiec ..ale nawet liście do opisu nie pasują... .... Więc chyba raczej się majtnął .....To jest wielkie drzewo i tych kwiatów jest na nim masa ... Tak wrzuciłam , bo myslałam ,że ktoś może wiedzieć.. Błędnie sklasyfikowanego męskiego bananowca też Filip wyczaił ....

I ja to uwielbiam