To super że przyjedziesz do Polski, jestem ciekawa czy będziesz widziała dużo zmian w kraju. bo wiadomo że wnuki podrosły, a u dzieci swoich to lat przybyło Mieszkając tyle lat w Stanach,to chyba inaczej patrzysz na Pl?
Pozdrawiam
P.s. znowu poproszę o śnieg, bo tylko raz udało się wyjść na sanki, bo jak długo można czekać żeby wypróbować prezent od Gwiazdora Twój śnieg nas uratował i na dowód wrzucę u ciebie fotkę z próby sankowej
Aniu, z tego co się trochę orientuję, we florystyce jest to jak najbardziej prawidłowe zestawienie barw. Pomarańczowy, fioletowy i zielony, są kolorami dopełniającymi w kole barw i jak najbardziej mogą być zestawiane w kompozycjach. Kolor biały jest kolorem achromatycznym, więc komponuje się ze wszystkim. A tak w ogóle to piękne kwiatki
Ja też bardzo lubię ten kolor, ale jeszcze mam mało kwiatów w tym kolorze.
Dzisiaj jest dzień pomarańczowy, a u mnie jest to kolor za którym nie przepadam. Był to kolor firmowy w moim byłym miejscu pracy. Pracowałam tam 10 lat i wszystko na około było pomarańczowe i chyba to jest przyczyna
Wygrzebałam jednak kilka, których jakoś nie potrafię się pozbyć z ogrodu
Ja kiedyś ususzyłem perovskie po ścięciu trzeba powiesić roślinki do góry nogami, w takim miejscu aby się nie wykruszyła. Jak się zasuszy spryskujemy lakierem bezbarwnym, można spróbować lakierem do włosów roślinki będą trwałe
przykładowa wiązanka na wszystkich świętych, wykonana przeze mnie z roślin które miałem w ogrodzie
Tu widać perovskie ściętą prosto z ogrodu, astilbe też prosto z krzaka w miarę pasuje
Wykorzystałem nawet liście i kwiatostany żurawki
a wrzosy uwielbiam
Czuję że mi się oberwie, że nie na temat ale nie mogłem się powstrzymać