Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Moje zmagania ogrodowe 20:32, 08 lis 2013

Do góry
Siostra znalazła ostatnio jakiś wianek na stylowych i sobie podobnego zażyczyła, to przy okazji i dla siebie zrobiłam, bo do świątecznych jeszcze czas, a jesienny z głogu już był brzydki.
Wersja czerwona dla mnie, fioletowa dla mamy i siostry, tu jeszcze przed czyszczeniem kleju, bo był za gorący. Chyba ten fioletowy jednak bardziej mi się podoba, ale na wymianę pewnie nie pójdą

Zapach ziemi 14:54, 08 lis 2013

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
no i wianek- zrobiony ze trzy tygodnie temu z tych "nerw" co mnie w pewnym dniu dopadły

Piękny jesienny wianek. Ja wciąż nie mam pomysłu na jesienny. Powoli szykuję się do wiankowania świątecznego.
Pozdrawiam.
Zapach ziemi 14:45, 08 lis 2013

Do góry
no i wianek- zrobiony ze trzy tygodnie temu z tych "nerw" co mnie w pewnym dniu dopadły

Ogród w budowie - nieustającej 20:18, 05 lis 2013

Do góry
Gabrysiu, jak Ty nas czarujesz, swoimi talentami, bukiety naprawdę ładne i nie widzialam takich z kapustami ozdobnymi, a zawsze patrzę na wiązanki, oryginalny pomysł, ja takich zdolności nie mam, nie wiem czy jeszcze umiałabym zwykły wianek upleść z polnych kwiatów pamiętam z dzieciństwa, że zawsze wyplatałam Róże nigdy mi się nie znudzą, jeżówek nie dzieliłaś hmm, ale Ewa pszczółka pisała u Ciebie, że je podzieliła muszę zapytać, czas wiosną spróbować
Blaski i cienie nowego życia 16:28, 05 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
A wg mnie mogą być kulki z różami i lawendą - i wcale by się to nie gryzło Chyba, że same róże, a zamiast lawendy kilka miskantów ML wokół drzewa

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Sebek ma rację trawki pod samo drzewo bo tam najbardziej sucho. róże i kulki

Te miskanty Sebek, Małgosia też przyklepała to dobry pomysł- wpisuję na listę

marzena napisał(a)
Ula, ja nie mam pomysłu...
ale u siebie spacerując często po ogrodzie, lubię, jak nagle coś mi'wskoczy do głowy' i wtedy zastanawiam się nad takim wariantem ...i szalenie odpowiadają mi takie intuicyjne pomysły...
a drzewka owocowe...w ubiegłym roku zostały wyrwane wszystkie, jakie miałam ( prawie żadnego pożytku z nich nie było) a obecnie posadziliśmy 14 drzewek i mam zamiar od poczatku dbać o nie bardzo...ale nic nie sadzę przy nich, tylko między rzędami będzie trawa

Marzenko, to jest taka przekora losu,
do tej pory miałam drzewa i trawę.
Czas na odmianę

Bogdzia napisał(a)

Kiepska jestem w planowaniu więc Ci nie doradzę ale koniecznie zasłoniłabym ta folie sasiada bo Ci widok psuje i nic nie bedzie ładnie wyglądalo bo ona przyciąga wzrok.Pozdrawiam serdecznie.

irena_milek napisał(a)

Ula, ja też nie doradzę, ja tez intuicyjnie, z tą folią, to racja, ale cóż, sąsiadów się nie wybiera, moi mają taki syf, taki mi widoki psują i co mam zrobić, nasadziłam roślin aby zakryły, a one jak na złość wolno rosną...większość rzeczy maskujących robimy na swój koszt, ale ile można, jak nikt nic w koło nie robi!!!

Z przykrością stwierdzam, że ta folia to jeszcze u mnie zwykle omijam na zdjęciach tę część. U mnie jeszcze budowy ciąg dalszy, same wiecie i pod tą folią złożona jest wełna mineralna. Miała w tym roku być usunięta, ale jak zwykle plany się z rzeczywistością mijająTam miał.....ma...????? powstać domek ogrodowy z grilem i wędzarnią- ale plan początkowy już jest, bo 2 jabłonie pójdą do wycięcia już niedługo. Chyba że zima nas zaskoczy
Pomińcie więc proszę te widok, tak dla mojego lepszego samopoczucia

anna_g napisał(a)
Ula - ja tylko na szybko pozdrowienia niedzielne zostawiam. Ostatnio nie mam czasu tu przebywać na O. a i ogrodowo się nie udzielam już calkiem - do wiosny przyszlo czekać... Ale zajrzałam na szybciutko do Ciebie i wianki śliczne udało mi się zobaczyć.

to rzeczywiście zapracowana jesteś, ja w tym tygodniu mam luzypozdrawiam Cię

Gabriela napisał(a)

Jako fanka wiankowa, nie mogłam ich nie zauważyć. Ślicznie wyszły i niepotrzebnie martwisz się że nic na nich nie ma, mają przecież kokardy, szyszki same w sobie są ozdobne i to wystarczy. Moim zdaniem do tego typu wianków pasują tylko naturalne ozdoby z jakichś suszków, itp. no i wstążki.
Jaka technologia - na słomie czy na gąbce klejone?
Fajny byłby taki na Boże Narodzenie, na drzwi, spryskany na złoto, z bombeczkami na długich wstążeczkach. Może zrobię, bo mam już pod sosnami nieduże szyszki. Znalazłam tu inspirację.

Gabrysiu, fajnie że Ci się podoba. Ja kleiłam na styropianie. Jednak przyznam że wianek w tym wydaniu jest zbyt ciężki żeby wieszać na drzwiach. Raczej na jakimś stałym ozdobnym zawieszeniu możnaby taką dekorację umieścić. Możaby jeszcze a słomianym podkładzie z mniejszą ilością szyszek Tak sbie głośno myślę

Ogród z perspektywą na przyszłość 10:27, 04 lis 2013

Do góry
Marto, to sosny czasrne, którym podcinam gałęzie dołem, żeby było widać "nogę"

Wianek wieszam na tasiemce. Mam na szczycie drzwi gwoździk, który wystaje 2mm i tyle
Po prostu ogród... 07:37, 31 paź 2013

Do góry
...świetny pomysł na wianek...
Po prostu ogród... 23:11, 30 paź 2013

Do góry
sylllwia napisał(a)
Wczorajszy zachód słońca mnie zachwycił czyż nie jest piękny?

Wooow !!!
Przepiękne zdjęcie
Wianek świetny i pomysł też
ściskam
Po prostu ogród... 23:05, 30 paź 2013

Do góry
sylllwia napisał(a)

[b]Bogdzia
- to drzewo jest bardzo stare, do niedawna miałam widok na trzy takie okazałe drzewa, obecnie zostało tylko jedno. Ptaki upodobały sobie to drzewo na głośne biesiady
Bożenko bardzo dziękuję za zaproszenie, teraz jeszcze bardziej będę wyczekiwać wiosny

Cieszę sie . Wianek świetnie Ci wychodzi , podziwiam bo to żmudna praca ale wygląda pięknie.
Po prostu ogród... 22:37, 30 paź 2013

Do góry
Zaczęłam kleić wianek z żołędzi

Po prostu ogród... 07:43, 29 paź 2013

Do góry
...ślicznie u Ciebie...dopieszczony ogród... tartę dyniowa polecam...juz kilka w tym roku robiłam i muszę przerzucic się już na coś innego, są przecież jeszcze gruchy i śliwki... na wianek adwentowy bym się skusiła...po świętach robię nalot na Rojka...
Ogród z perspektywą na przyszłość 16:15, 27 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Moniko czy w tym roku wianek z rajskich jabłuszek zrobiłaś?

No niestety nie . Przywiozłam całą siatkę, ale chłopaki tak się rozchorowali, że zgniły Mieliśmy ostrą kwarantannę. Trudno, next time
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:54, 27 paź 2013

Do góry
Moniko czy w tym roku wianek z rajskich jabłuszek zrobiłaś?
Moja bajka 23:34, 22 paź 2013

Do góry
Kasiu, masz bardzo nastrojowy ogródek i mnóstwo fantastycznych pomysłów. Potrafisz wyczarować coś z niczego i dać nowe życie każdemu przedmiotowi. Bardzo podobał mi się jesienny wianek Będę zaglądać
Ogród w Puszczykowie 09:48, 21 paź 2013

Do góry
Przyznaję, że to Danusia swoimi pięknymi zdjęciami wprowadziła mnie w taki nostalgiczny nastrój , że wygrzebałam i moje
Są kolorowe, zeskanowane ze slajdów. Klisze do robienia slajdów, które w latach 70-tych przywożono z NRD to był wypas. Zwykłe dostępne u nas zawsze były czarno-białe.
A fotki zrobił mi mój tato, w ogrodzie dziadków, na poznańskich Ogrodach (co za nazwa nomen omen ). Teraz jest to bardzo ruchliwa dzielnica Poznania.
Pierwsze z nich pod kwitnącym drzewem morelowym. Ależ to były morele... Wielkie i słodkie. O dziwo, nie przypominam sobie, żeby przemarzały. Ciekawe, jakie wtedy sadzono odmiany.
Na głowie wianek upleciony z kwiatów mniszka (mlecza - jak się u nas mówi).

Kwiatki i rabatki u Elizy 20:30, 12 paź 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)

Od razu pobiegłam do ogrodu i w ciągu 10 minut miałam wianek...nie jest to cud, wymaga dopieszczenia, następny będzie lepszy

specjalnie odszukałam Twoje wianki
świetne nawet takie minimalistyczne
uwielbiam
teraz widzę jakie zaległości mam u Ciebie, bo popędziłaś jak mercedes

i ten szyszkowy jest znakomity

i fotki już spotkaniowe,
ale fajnie!!!!
Kwiatki i rabatki u Elizy 20:50, 11 paź 2013

Do góry
No to i ja sobie kupie i na święta wianek zrobię, przekonałaś mnie. Pozdrówka.
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:32, 10 paź 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Śliczny ten wianek z szyszek. Nigdy nie kleiłam tym klejem na gorąco , trzeba bedzie kupic i spróbowac.Pozdrówka.

Bożenko, odkąd kupiłam sobie pistolet z klejem wszystko jest dużo łatwiejsze, to mocny klej i dobrze się nim pracuje.
Spróbuj, zobaczysz jak fajna zabawa

Kwiatki i rabatki u Elizy 21:20, 10 paź 2013

Do góry
Śliczny ten wianek z szyszek. Nigdy nie kleiłam tym klejem na gorąco , trzeba bedzie kupic i spróbowac.Pozdrówka.
Ogród Magdalenka 20:56, 10 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
i wianek, i latarenka, subtelne i piękne, jak Ty Madziu
wianki bedziemy robić na święta? chyba trzeba utrzymać tradycję i robić to u Ciebie, świetnie to wspominam

Irenko ja też super to wspominam ... zobaczymy co w tym roku będzie ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies