Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Lobelia 11:37, 23 lut 2014

Do góry
Moja lobelia 8 dni po wysianiu, siałam w sobotę tydzień temu i jak zobaczyłam, że rośnie to cieszyłam się jak dziecko. A najlepsze jest to, że jak posiałam i spryskałam wodą, to ta doniczka namiękła i podnosząc ją rozerwała się, wysypałam część tego co zasiałam. Myślę już po lobelii , zmiotką zebrałam wszystko rozsypałam do doniczek i proszę jak rośnie.

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:31, 23 lut 2014

Do góry
Z wczorajszego dnia ..... tak wyglądają trawy przed ścięciem
Miskanthus Variegatus

Gracillimusy, rozplenice i Frosted Curls ....
w Oborze też mogą być ogrody 11:16, 23 lut 2014

Do góry
Przeniesione z mojego wątku:

Obiecałam Alisonkowi dzis zdjęcia . Chodzi o opryski wykonywane na roślinach które po zimie sa żółte albo wogóle kiepsko wyglądają. Więc ja opryskuję głównie mieszanka dwóch nawozów jak widac na zdjęciu są to Florowit taki ogólnego stosowania i Florowit dla iglaków który jest nawozem kwaśnym . Rozpuszczamy w wodzie robiąc nieco słabszy roztwór niż pisze na opakowaniu. Poniewaz stosujemy dwa nawozy to też zmiejszamy odpowiednio ilosc ja daję więcej florowitu z tego duzego baniaka a mało z mniejszej butelki. Zamiast nawozu do iglaków można dodac kilka kropli soku z grapeifrutta lub cytryny

Można zamiast tych mieszanek z pierwszego zdjęcia zastosowac nawóz dolistny do rh (na zdjęciu po lwej stronie) , mozna też dodac i jest to wskazane troche żelaza ( po prawej stronie zdjecia)

Opryskujemy krzaki co kilka dni 4-5 az do momentu gdy liście bedą bardziej zielone.
Uwaga: takie opryski robimy tylko po zimie , absolutnie nie na nowe młode listki.
W cieniu - zacieniona 11:16, 23 lut 2014

Do góry
Hortensja ogrodowa...wykopany krzaczek i ukorzeniona z patyczków...
Rododendronowy ogród II. 11:15, 23 lut 2014

Do góry
Obiecałam Alisonkowi dzis zdjęcia . Chodzi o opryski wykonywane na roślinach które po zimie sa żółte albo wogóle kiepsko wyglądają. Więc ja opryskuję głównie mieszanka dwóch nawozów jak widac na zdjęciu są to Florowit taki ogólnego stosowania i Florowit dla iglaków który jest nawozem kwaśnym . Rozpuszczamy w wodzie robiąc nieco słabszy roztwór niż pisze na opakowaniu. Poniewaz stosujemy dwa nawozy to też zmiejszamy odpowiednio ilosc ja daję więcej florowitu z tego duzego baniaka a mało z mniejszej butelki. Zamiast nawozu do iglaków można dodac kilka kropli soku z grapeifrutta lub cytryny

Można zamiast tych mieszanek z pierwszego zdjęcia zastosowac nawóz dolistny do rh (na zdjęciu po lwej stronie) , mozna też dodac i jest to wskazane troche żelaza ( po prawej stronie zdjecia)

Opryskujemy krzaki co kilka dni 4-5 az do momentu gdy liście bedą bardziej zielone.
Uwaga: takie opryski robimy tylko po zimie , absolutnie nie na nowe młode listki.
W cieniu - zacieniona 11:12, 23 lut 2014

Do góry
Szałwia trójbarwna...samosiejki

Floks
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:03, 23 lut 2014

Do góry
A to dowód rzeczowy, jakobym się czołgała pod świerkami Zielone wybierają pod koniec marca i co ja mam z tym zrobić zapytowywuję?

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:02, 23 lut 2014

Do góry
Stary wianek juz znany, ale przeżywa drugą świetność

Jakie pnącze wybrać 10:59, 23 lut 2014

Do góry
Może ktoś mi podpowie jakim pnączem obsadzić pergolę na słonecznym stanowisku? Winobluszcz pięciolistkowy odpada, osiąga zbyt duże rozmiary jak na pergolę. Rosły tu wiciokrzewy pomorskie 'Serotina' i wiciokrzew "Bowna", ale były ciągle oblepione przez mszyce. Zastanawiam sie nad posadzeniem pnącza o nazwie "Aktinidia", tylko tu też jest problem bo nie wiem która odmiana będzie najlepsza, najwyższa i najbardziej opdorna na mrozy. Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z tą rośliną. Miejsce w którym stoi pergola nie jest osłonięte od wiatru.

Wklejam zdjęcie, nieaktualne, bo teraz jest zielono ale pergola i miejsce to samo

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:27, 23 lut 2014

Do góry
Nikita miło mi że zajrzałaś do mnie ale mamy na forum prawdziwą specjalistkę (i to nie jedną ) o panach już nie wspomnę, to jest prawdopodobnie funkia Fortune'a -gatunek botaniczny -występują odmiany obrzeżone lub w innych odcienia

Kasia to dla Ciebie jeszcze parę koralików

Ogród Ewy :) 10:23, 23 lut 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ewa, cudownie

Dzięki to jest to co misie lubią najbardziej
Zresztą to też

Mała Eleczka 09:58, 23 lut 2014

Do góry
wybrać czerwień czy niebieski ? a może jeszcze inaczej :

i na koniec następna oznaka wiosny

Mała Eleczka 09:55, 23 lut 2014

Do góry
Mam jeszcze pytanie w sprawie guzikowca. Jak go ciachnąć?

I ostatnie pytanie w sprawie catalpy nana. W szkółce powiedziano mi żebym ciachnęła na wiosnę.

Kolorowe Rabaty Martek 09:51, 23 lut 2014

Do góry
Serdeczności zostawiam na całą niedziele i przyszły tydzień.
Mała Eleczka 09:51, 23 lut 2014

Do góry
Zrobiłam dzisiaj zdjęcia horti i proszę o pomoc w przycięciu

Wszystkie krzaczki są młode i mają cienkie łodygi. Czy to znaczy, że mam ciachnąć nad pierwszym oczkiem wszystkie ?
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:49, 23 lut 2014

Do góry
Na szybko zfociłam wrzośce, te najbliższe.... z powodu kapci dalej nie biegłam.. a i wrzosy wygladaja dobre.. oj znów będzie żal ich ciąć .... ale to mus.. bo inaczej wydziczeją

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:47, 23 lut 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Muminek w gosciach u Babuni umie sie zachowac. I na co ta Mama i Tata Muminka narzekaja, jak dziecie grzeczniunie Slodziak jest i basta!

Aniu, milej niedzieli. Goryczka mnie kompletnie rozwalila... Luty jest, wciaz jeszcze jest luty

Bociuś to stare foto.... obiecałam Ani w ramach eksperymentu uszczknać kawałek i zobaczyć czy sie uda ten eksperyment.. bo ta goryczka nigdzie nie do kupienia, a jest fajna A Ania ma nasionka pięknych kosmosów.. wiec robimy małe machniom.. fajne za fajne.. bo inaczej nie może być A teraz zaschnięta też jest ładna... aż pobiegłam z aparatem zrobić zdjęcie... tradycyjnie w laczkach... mokre są

Ozdobne jak trawy
Nasz przydomowy ogródek 09:38, 23 lut 2014

Do góry
Nie jestem na facebooku i z tej to przyczyny
spóźniłam sie o dzień cały na Twe Urodziny.
Mimo to Ci życze byś z Krysią u boku
wciaż zaznawał nowych wspólnych fajnych dni uroku,
by dzieci i wnusie bardzo Cie kochały
i niech kwieciem stale kwitnie Twój ogrodek cały.

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:37, 23 lut 2014

Do góry
Ciociu Małgoś - pozdrawiam późno poranną porą

Kasiek - Boję się do rodziców Muminków dzwonić, czy w nocy dał im spać.. bo synuś miał pretensje, ze jak cały dzień spał, to w nocy sobie odbije

Mirella - to jak od 5 lat masz pełnoletnie, to przyjdzie niedługo taki dzień, że dołączysz do babć

Bogdzia - deszczowi kazałam iść do Ciebie.. i chyba poszedł, bo już nie pada.... ale dalej pochmurno..

Ela - no z tym pozwalnianiem i z moim charakterkiem, to chyba będzie trudno... uważam, że większa szkoda dla dzieci jak im wszytko wolno, niż jak od małego sie uczy że są rzeczy których nie wolno..

Wiunia - witaj, dawno u Ciebie nie byłam.. trza zrobić szybki skok do Ciebie

Aneta - na chwilę to miłe jest babciowanie, ale na co dzień..... chyba inną bym miała minę.. jakoś nigdy nie byłam Matka Polka.. i podziwiam takie kobiety jak TY

Madzia - niech sie uczy chodzić szybko, bo mam zdechły kręgosłup i za długo go nie ponoszę

Miodunka od Alinki pokazała pierwszy kwiatek (prawie nie widać ).. oooo... i słoneczko zaczyna się przebijać przez chmury i mgłę..
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:21, 23 lut 2014

Do góry
Aneta, jak to mozliwe, ze u Ciebie juz cosik kwitnie, cebulowe wylaza na potege, a u mnie nic Hmmm

Gratki na tysiaczka, przegapilam wielkie sorki No to zostawiem kfiatucha i zaraz zmykam do ogrodu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies