Powiedzcie czym wywabić zapach czosnku z uszczelki gumowej? Wicio zrobił nalewkę czosnkową "dla spokojności" i guma tak nie chce się odpachnić, że nie wiem, sól nie daje rady
Kwiatostany tak wyglądały, że muszę spróbować je wykruszyć.
Jak się uda, to nasionka będą, bo zabrałam je do garażu - to może dojrzały. Bogda szybka jesteś pierwsza w kolejce Powinnam je wysiać i rozdawać na Święcie Róż, żeby każdy miał pamiątkę Ale jeśli zostanie to wyślę.
Witam, spodobała Ci się akurat realizacja z ogrodu z wrzosowiskiem. Na front można dołożyć rośliny o mocnej strukturze i duże, masywne (cisy), a do tego właśnie takie nasadzenie.
Justi - pewnie, że będzie. Będziemy trąbić, pokazywać w wątkach. Na pewno nie przegapisz cięcia. Trzeba to zrobić zanim wypuści duże listki. Pąki będą nabrzmiewać i wtedy tniemy.
Można już w marcu, jak będę pisać że trzeba ciąć, ale to zależy od pogody. Jak śnieg stopnieje i weźmiemy się za porządki w ogrodach.
Ile skrócić? O połowę można, o 1/3 a można i dłużej zostawić. Zależy ile masz na nie miejsca. Ja mam mało to wyprowadzam do góry i zostawiam dłuższe gałązki.
Danusiu cudnie nam było u Ciebie i jeszcze raz dziękujemy
Wspominamy pobyt często, Stasiu jak przejeżdża koło Was to zawsze dzwoni do mnie, że mija i Ci macha
Ta zima jest dla mnie okrutna, mam ogromne problemy z kolanem, cały czas chodzę na rehabilitację.
Wszystkie moje plany niestety muszę odłożyć na później. Moim marzeniem jest móc przyjechać na święto Róż. Dziękuję Ci bardzo za pamięć o mnie
Pozdrawiam serdecznie.
Martek spotkanie Święto Róż w tym roku jest dużo wczesniej, żeby róże kwitły. Wracamy z Anglii i zaraz się spotykamy - 2 czerwca w tym roku. Wtedy róże będą kwitły i o to chodzi
On się ogołocił bo miał ciasno i mało światła, ale powiem Ci, że ja też takie oddzielałam i przesadzałam. Obejrzyj realizację http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-z-zapozyczonym-krajobrazem. Te wielkie kostki z 14 to letniego bukszpanu także były nieco łyse po przesadzeniu.