Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród do remontu 19:47, 20 lut 2012

Do góry
Witam, spodobała Ci się akurat realizacja z ogrodu z wrzosowiskiem. Na front można dołożyć rośliny o mocnej strukturze i duże, masywne (cisy), a do tego właśnie takie nasadzenie.

http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-z-wrzosowiskiem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:42, 20 lut 2012

Do góry
Justi - pewnie, że będzie. Będziemy trąbić, pokazywać w wątkach. Na pewno nie przegapisz cięcia. Trzeba to zrobić zanim wypuści duże listki. Pąki będą nabrzmiewać i wtedy tniemy.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:39, 20 lut 2012

Do góry
Kapusta nie jest zła. Na różowo Sebuś robisz?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:35, 20 lut 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Nie dość, że tulipanki ślicznie to jeszcze jak wspaniale sfotografowane. Danusiu jesteś mistrzynią ujęć
Kolor bladoróżowy urzekł mnie. Niesamowicie pasowałyby do magnolii u mnie wiosną w ogrodzie.... No cóż pewnie dopiero za rok, bo takich tuIipanów nie kupiłam a jesienią posadzona magnolia nie ma pąków

Te tulipanki fajnie by wyglądały w bordowych żurawkach

Shanghai

Sparkling Burgundy

Plum Rovale

Autumn Leaves

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:26, 20 lut 2012

Do góry
justi napisał(a)
A naszą ulubioną hortensję Limelight kiedy skrócić i ile?

Można już w marcu, jak będę pisać że trzeba ciąć, ale to zależy od pogody. Jak śnieg stopnieje i weźmiemy się za porządki w ogrodach.

Ile skrócić? O połowę można, o 1/3 a można i dłużej zostawić. Zależy ile masz na nie miejsca. Ja mam mało to wyprowadzam do góry i zostawiam dłuższe gałązki.

O cięciu hortensji różnych jest tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/199-hortensje-sadzenie-i-pielegnacja
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:24, 20 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Martek spotkanie Święto Róż w tym roku jest dużo wczesniej, żeby róże kwitły. Wracamy z Anglii i zaraz się spotykamy - 2 czerwca w tym roku. Wtedy róże będą kwitły i o to chodzi
Dziękuję Danusiu za jasność jaśnistą ))
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 17:10, 20 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ewciu, jak elegancko Ci w naszym ogrodzie Dzięki za zdjęcia Napisz co słychać. Jedziecie na Gardenię? bo się spotykamy w sobotę

Danusiu cudnie nam było u Ciebie i jeszcze raz dziękujemy
Wspominamy pobyt często, Stasiu jak przejeżdża koło Was to zawsze dzwoni do mnie, że mija i Ci macha
Ta zima jest dla mnie okrutna, mam ogromne problemy z kolanem, cały czas chodzę na rehabilitację.
Wszystkie moje plany niestety muszę odłożyć na później. Moim marzeniem jest móc przyjechać na święto Róż. Dziękuję Ci bardzo za pamięć o mnie
Pozdrawiam serdecznie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:33, 20 lut 2012

Do góry
Martek spotkanie Święto Róż w tym roku jest dużo wczesniej, żeby róże kwitły. Wracamy z Anglii i zaraz się spotykamy - 2 czerwca w tym roku. Wtedy róże będą kwitły i o to chodzi
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:32, 20 lut 2012

Do góry
Miskanty przycinamy zaraz jak śnieg stopnieje i da się robić w ogrodzie
Bukszpan (Buxus) - uprawa 16:30, 20 lut 2012

Do góry
On się ogołocił bo miał ciasno i mało światła, ale powiem Ci, że ja też takie oddzielałam i przesadzałam. Obejrzyj realizację http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-z-zapozyczonym-krajobrazem. Te wielkie kostki z 14 to letniego bukszpanu także były nieco łyse po przesadzeniu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:23, 20 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A ja byłam w hurtowni po patyki i zobaczyłam chyba dostawę lilii, krokosmii na pewno, ale trzeba pojechać, a może by tak na hidcotową przemycić cebul lilii? Będzie pachniało Wam, jak zakwitną na 2 czerwca

Mnie się te daty mylą .To 2-go czerwca czy lipca .Jak pisałam czerwca to ktoś mnie poprawiał ,że spotkanie w lipcu było ?A teraz będzie w czerwcu ?))))))))))))))
Lilie nie zakwitną w czerwcu tylko wczesne i to może ?Te pachnące lipcowe są
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:19, 20 lut 2012

Do góry
A ja byłam w hurtowni po patyki i zobaczyłam chyba dostawę lilii, krokosmii na pewno, ale trzeba pojechać, a może by tak na hidcotową przemycić cebul lilii? Będzie pachniało Wam, jak zakwitną na 2 czerwca
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:19, 20 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzisiejsze tulipanki

zarumienione dziewice
Puste pole z wysepką kwiatową 16:17, 20 lut 2012

Do góry
Niezłe przygotowania a wiosna tak nagle przyjdzie, że zapomnimy ten "brutal"
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:15, 20 lut 2012

Do góry
A ten żółty to robi się pomarańczowy

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:14, 20 lut 2012

Do góry
Dzisiejsze tulipanki

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:56, 20 lut 2012

Do góry
Ja po prostu autentycznie mokra głowa Martek Potem biret na głowę i odwiozłam Pszczółkę pod hotel żeby te 13 kilometrów pogadać
Hydrosiew trawnika 15:52, 20 lut 2012

Do góry
O i ta opinia mi się podoba.

Każdy sposób zakładania trawnika można "zawalić" delikatnie mówiąc.
A więc to nie sposób ma znaczenie a prawidłowość jego stosowania i cena każdego z nich, dostępna lub nie dla inwestora.

Mieszanka ma najważniejsze znaczenie i dostateczna ilość wody po zasianiu, żeby wszystkie gatunki traw wzeszły, a nie tylko te co wschodzą najszybciej.

Tak czy siak, czekamy także na relację Myszy z jej trawnika.
A może Tomek nam zamieści jakieś ciekawe spostrzeżenia na ten temat.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:52, 20 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Punkt 18 przyjechała do nas zapowiedziana Ewa (Pszczelarnia) jakże miło było, pogaduszki trwały 3 godzinki

Oto skromna relacja, bo nie było komu zrobić nam zdjęcia razem. Chyba spodobały się Pszczółce wiosenne kompozycje w drucianych koszyczkach.

I storczyki

I tulipanki

A to ja z mokrą głową

To ja muszę coś powiedzieć .Zupełnie ot tak sobie ,któregoś dnia w minionym tygodniu pomyślałam ,że Pszczółka przyleci pewnie do Danusi jeszcze przed spotakniem u niej .Nie wiem, urodziła się taka myśl w mojej głowie bez powodu .Może skradłam telepatycznie myśli ,którejś z pań ...?))
Fajne spotkanie .Ewa nowa,ładna fryzurka.Danusia mokra włoszka Cały dom dla was,całe 3 godziny dla was to ważne,a tyle zdjęć musi nam wystarczyć

Bluszcz i tojeść rozesłana 15:46, 20 lut 2012

Do góry
Na święcie róż ciachniesz sobie tych wielkich liści. A tojeść mam tylko w stawie. Jak miałam konserwacje to mogłam naciachać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies